Een nieuwe MB- Trac?

Nee, een Russische LTZ 155,.
In 1994 probeerde  een Duitse importeur , na het verdwijnen van de MB Trac , kopers mogelijk te verleiden tot de aankoop van een LTZ 155 die werd benoemd tot Falketrac. Een trac trekker met vierwielbesturing, hydrostatisch aangedreven tot 50/km/h, 150 pk met 4 cilinder motor.

Lipetsk 155

olro 61
Een nieuwe MB- Trac?

Nee, een Russische LTZ 155,.
In 1994 probeerde een Duitse importeur , na het verdwijnen van de MB Trac , kopers mogelijk te verleiden tot de aankoop van een LTZ 155 die werd benoemd tot Falketrac. Een trac trekker met vierwielbesturing, hydrostatisch aangedreven tot 50/km/h, 150 pk met 4 cilinder motor.

Reacties

+2
olro 61
Jammer dat zo'n trekker hier nooit heeft willen verkopen...

(klik om te vergroten)

Nog wat aanvullende gegevens,
+3
roscho
Best een mooi ding, met iets grotere en vooral bredere wielen zou hij al een stuk beter uitzien.
Het is natuurlijk de vraag of zo'n ding nog een beetje economisch omgaat met brandstof. Bij "westerse" trekkers loopt de aandrijving voor de lage snelheden hydrostatisch en voor de hogere mechanisch, omdat hydrostatisch snel rijden erg veel brandstof schijnt te kosten. Heb ik mij eens uit laten leggen, maar ik weet niet precies hoe het zit. Iets van "klok en klepel". Of was het "kok en lepel"?
olro 61
@roscho Op Youtube kun je best wel wat films vinden onder de titel LTZ 155.
olro 61
@roscho Deze Trac trekkers zijn naar mijn idee meer ontwikkeld voor veldwerkzaamheden, en dan veelal gecombineerd met gebruik van front- en achterhef, en een korte draaicirkel door 4/wielbestuuring als optie. In Rusland waren dit soort trekkers toen nog niet eerder gemaakt.
+1
Albert Peters
Toch een mooi stuk techniek Ik heb hier nog nooit van gehoord
olro 61
@Albert Peters Zeker, en het mooie is dat je nu met internet toch weer veel kunt nazoeken, en antwoord kunt vinden op de vraag van: hoe is dat eigenlijk met die en die trekker(fabriek) afgelopen?
a3vandiejen
Apart, net als Albert nog nooit van gehoord.
+1
olro 61
@a3vandiejen Zo bied de trekkerwereld vele verrassingen...en met internet kun je weer veel te weten komen, iets wat we tot 20 jaar geleden nog niet voor mogelijk hielden.
+1
a3vandiejen
@olro 61 Is ook super leuk dit, en er wat te weten over komen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lipetsk 155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!