Foto van een Dewulf R3060 Op de foto net de laatste langsgang van het seizoen opgerooid✅. Foto is geplaatst door JD 6430 The Best op 28-12-2020 om 21:57:57, met 24 reacties.

Dewulf R3060

JD 6430 The Best
Foto van een Dewulf R3060 Op de foto net de laatste langsgang van het seizoen opgerooid✅

Reacties

mdoornekamp
Eigen rooimachine?
JD 6430 The Best
@mdoornekamp ja klopt
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ok. je ziet hier ook wel aardig wat Dewulf. Zowel getrokken als zelfrijdend.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Voor op de kleigrond heeft Dewulf ook de betere reiniging vinden wij, eerst de egelmat die de de aardappels en modder uitelkaar trekt, dan de axiaalset, en dan nog een keer over de egelmat om de aardappels wat op te poetsen.
reinder-mf
@JD 6430 The Best en dan heb je nog geen eens steek 50 voorop liggen, dan kun je pas lekker reinigen 😅
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja lange reinigings weg. De getrokken versie moet wel een flinke trekker voor. 200 pk of nog iets meer
arjanvw
@mdoornekamp Hier de buren ook achter gekomen. Ze hadden er eerst een JD 6430 voor staan. Die had er de hele dag een pluim boven staan. Na het 2e jaar stond er een nieuwe 6155 R voor
reinder-mf
@arjanvw aan je woonplaats te zien wil je ook wel wat vaart maken in de droogste helft van het rooiseizoen 😅 Dan is wat extra vermogen niet gek. Zelfrijders hebben ook niet voor niets meer dan 150 pk
arjanvw
@reinder-mf klopt idd, ze hadden geluk dat het een droge herfst was.. anders wordt het wel wat spannend met 100ha pootgoed...
reinder-mf
@arjanvw absoluut. Pittig grondje. Die mannen zijn ook wel aardig gegroeid de laatste jaren
arjanvw
@reinder-mf Klopt zeker! Zijn ook echte vakmensen!
+1
mdoornekamp
@arjanvw ja 4 cil is te klein. Hier jd 6830 ( getuned) of Fendt 720
MaxxuM4ever
Mooie machine, hoeveel moeten jullie rooien per seizoen?
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever afgelopen jaren steeds rond de 50 hectare, vanaf komend seizoen gaan we naar een goede 60.
MaxxuM4ever
@JD 6430 The Best Op zich een best luxe rooier dan voor het aantal hectares zeker. Hier in de Wieringermeer rijde veel Dewulf 2060, maar een paar boeren hebben een 3060 maar die hebben dan ook rond de 100ha pootgoed te rooien.
De hydraulisch aangedreven matten van deze ten opzichte van een 2060 lijkt me wel een voordeel.
Wij rooien onze 15ha nog met een krakei wagenrooier, die heeft ook hydraulisch aangedreven matten, dat geeft veel flexibiliteit qua reiniging.
+1
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever Zie het een beetje als een verzekering deze rooier, als er een paar hectare pootgoed blijft zitten kost enorm veel geld. We hadden deze rooier eerst in combinatie met een collega maar nu hebben we hem voor ons zelf, vandaar dat hij wat ruim bemeten is maar nu we zelf ook weer wat meer hectares krijgen is dat helemaal niet erg.

Zon Krakei is wel een oudere machine, maar het zijn echt wel goede machines op de klei, licht en sterk!
reinder-mf
Langsgang is wel een beetje Fries Tony 😜😜
MaxxuM4ever
Ik zag dat je ook de oude R3000 axia hebt gehad. Deze heeft wel een stuk meer capaciteit zeker? Hoe rooide die oude en dan vooral onder mindere omstandigheden? Wij hebben een areaal van Max 20ha pootgoed, zo’n R3000 lijkt me wel een mooie rooier op zich en niet zo zwaar.
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever Ja klopt hiervoor hadden we een r3000. Wel een mooie compacte en lichte machine idd. Paar jaar lang wel plezier mee gehad alleen toen zat het 2 herfsten op rij flink tegen, waarna we hem hebben ingeruild. Vooral de hydroliek op die rooier kon het niet aan als t zwaar ging, dan bleven matten staan en werd de olie gloeiende heet, terwijl je maar kwalijk vooruit kwam. Deze 3060 sta je versteld van wat voor zooi je in de rooibek kan stoppen en hoe netjes de aardappels op de kipper komen.

Voor die r3000 rooiden we met een getrokken wagenrooier, vanaf die rooier was die r3000 toen al wel een hele stap vooruit, met 2 egelbanden en in verstek rooien, dus niet eerst meer de ruggen inelkaar kneden. Voor die Max 20 hectare die je zegt is een r3000 gewoon een prachtig machientje☝️
reinder-mf
@JD 6430 The Best of een R3000 Mega, is wel weer iets groter maar ook wat robuuster. Die bevalt ons ook super. En wat grotere bunker, op langere percelen ook wel handig
MaxxuM4ever
@reinder-mf die is ff krachtiger zeker? Lijkt al ff meer op de 3060 als ik de foto’s op internet bekijk. Ik zie dan ook grote elektronica kasten aan de zijkant, dat schrikt me weer een beetje af. Hoe vinden jullie het onderhoud en verbruik? Zijn de matten van een mega mechanisch of hydraulisch aangedreven?
Qua prijs zijn ze 2e hands een stukje goedkoper dan een 3060 denk.
Hoeveel hectare rooien jullie ermee per seizoen?
reinder-mf
@MaxxuM4ever ja klopt, hoeveel pk hij heeft weet ik niet eens exact. Verbruik is onder droge omstandigheden vrij weinig maar zodra het nat wordt dan slurp je er flink wat diesel door op een dag. Qua verbruik ga je er altijd op achteruit tov een Krakei, was ook onze voorganger. Matten zijn hydraulisch aangedreven en alles vanuit de cabine te regelen/terug te draaien. Wij rooien tussen de 30 en 40 ha tafelaardappelen en ca 10 ha uien laden
MaxxuM4ever
@JD 6430 The Best ja dat er doorheen rijden zien wij ook niet zo zitten, je ziet het ook wel aan de prijs van dat type rooier, die raken toch wat uit de gratie, zeker nu er steeds meer verstek bunkerrooiers 2e hands te koop komen.
De krakei heeft geen graafmat en geen egelmat, het is lastig de gewasstroom uit elkaar te krijgen, dat kan bijna alleen door met de mat snelheid en de kloppers te spelen. Axiaal is dan de enige reiniging.
Ondanks dat vorig jaar onder moeilijke omstandigheden bijna alles er zelf uit kunne krijgen en overal zelfstandig kunnen rijden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dewulf R3060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!