Je komt wel eens wat tegen...... Foto is geplaatst door AG35 op 28-12-2020 om 22:34:00, met 8 reacties.

Holder A10

AG35
Je komt wel eens wat tegen.....

Reacties

steyrlanzboy
Mooi
Kramer U800
Dat zou toch niet mogen bij zo'n zware remschoenen zou je zeggen. Een gebroken remtrommel heb ik al wel eens gezien wat je van te voren ook niet denkt dat het kan.
AG35
@Kramer U800
Het is gietwerk uit 1957...
En gegoten remschoenen is sowieso niet het beste idee, dat hadden ze bij Holder later ook door.
Het is wel mooi, om de ontwikkeling van de techniek zo te zien.
Kramer U800
@AG35 Oké ja een gelaste remschoen is inderdaad sterker dan een gegoten.
Als dit nog de eerste zijn dan valt er niks van te zeggen.
draaipiet
@Kramer U800 Dat zou niet mogen, is gedeeltelijk waar. Onderschat de kracht niet die er op komt met als gevolg dat het dan begrijpelijk kapot gaat zeker in combinatie van de leeftijd en wat de andere jongens je reeds vertelde.

Ik ben het getal vergeten, maar ik heb wel eens gehoord dat er een rekensom is wat een kracht er nodig is om een vrachtwagen van 40 ton met een snelheid van 70 km per uur in een seconde tot stilstand te brengen. Met die kracht kan je een gigantisch gewicht een meter op tillen. Ik vind het jammer dat ik het gewicht vergeten bent.
+1
AG35
@draaipiet
Het scheelt dat zo een Holder, een eigen gewicht van 650 kilo heeft, en topsnelheid van 14 kmh
draaipiet
@AG35 Dat is waar, maar het is toch in verhouding gebouwd. Maar ondanks alles succes met het opknappen, en het is uiteindelijk leerzaam

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder A10 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!