Wanneer er weer eens een oldtimer hakselaar bijkomt in de streek zijn we content en blij als een kind als we die dan nog eens aan het werk kunnen zien.De eigenaar van deze hakselaar had hiervoor een N

Claas sf 80

MMaarten
Wanneer er weer eens een oldtimer hakselaar bijkomt in de streek zijn we content en blij als een kind als we die dan nog eens aan het werk kunnen zien.
De eigenaar van deze hakselaar had hiervoor een New Holland 1770, die vorig jaar naar Langdorp verhuisde en daar aan het oldtimer hakselen sloeg.
De twee kwamen in contact met elkaar op onze retro oogstdag in 2018 en maakten toen al plannen. De oud eigenaar van de New Holland 1770, Gilbert Bulcke, zocht al jaren een Claas SF 80 hakselaar, wanneer hij die zou vinden, dan mocht de 1770 weg gaan. Zo werd al afgesproken als er een SF kwam, mocht de 1770 naar Langdorp.
En zo geschiedde, Gilbert vond op enkele kilometers van zijn woonplaats nog een Claas SF 80.
Geen gewone! Maar een hakselaar die in de jaren 70 nog werd bijgewerkt door de toemalige eigenaar.
Via onze oude doos hebben we kunnen achterhalen dat deze hakselaar vermoedelijk van loonbedrijf Gerard Maesen-Viaene uit Beselare was.
Gerard Maesen bouwde de bunker er zelf op na enkele natte jaren, later werd er daar nog een 4x4 op bij gebouwd.
Anno 2020 zit deze machine nu bij Gilbert Bulcke en hakselt die op zijn beurt dan weer bij oud-loonwerker Maurice Lonneville.
De brievenbus doet het al verraden dat deze loonwerker vroeger met John Deere maaidorsers werkte.
Tegenwoordig is het de zoon van Maurice die het loonbedrijf verder zet. De stukken mais hier werden gehakselt door deze hakselaar doordat het stukken waren waar er weinig manoeuvreerruimte was.

Meer vind je op deoudedoos.be/

Reacties

+1
Lucas Ensing
Prachtige foto, en leuke verhalen om te lezen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas sf 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!