Een raadseltje om 2020 mee af te sluiten, knutselprojectje van vanmiddag om ............ makkelijker te kunnen doen, wie ziet het?

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

Een raadseltje om 2020 mee af te sluiten, knutselprojectje van vanmiddag om ............ makkelijker te kunnen doen, wie ziet het?

Reacties

Nick421
Messen slijpen
@Nick421 correct, kom er nu ook pas achter dat ze gewoon op de foto staan🤦‍♂️🤦‍♂️
Nick421
@Deutz-Fahr-Rijder die had ik eigenlijk nog niet eens gezien😂
@Nick421 dan zijn we alle twee lekker wakker🤭
.

(klik om te vergroten)

.
NH-Ford
Slijp je ze ook met dat schijfje op de foto?
@NH-Ford is een afbraamschijf waar ik ze nu mee slijp, zijn er betere opties?
AutoCommand
@Deutz-Fahr-Rijder Fiber schijven werken ook super.
+2
NH-Ford
In principe niet, afbraamschijf is prima, alleen vindt ik zelf een dikke 230 mooier.. In ieder geval 100 keer beter dan een lammellenschijf 😉
Breng je niet wat minder warmte erin. En dan liefst met de goedkoopste schijven die je vinden kunt, die relatief snel slijten. Houd je vaak een mooi open structuur in de schijf waardoor je weinig warmte in het mes brengt.
@NH-Ford bedankt voor je kijk erop! Kan ik alleen maar van leren. Ik kan het morgen wel proberen met een 180 of 230, was zelf bang dat een 230 wat lomp zou zijn en ik er te weinig gevoel mee had, maar is het proberen waard.
+1
NH-Ford
Past zich juist mooier aan, mooi vlak houden op snijvlak van mes, zorgen dat je in juiste hoek houdt van snijvlak mes.
Rustig heen en weer halen, niet drukken, en wel zo met vonkenregen naar mes toe. (dus niet dat vonken bij scherpe punt van mes het mes verlaten)
@NH-Ford nu slijp ik van het mes af, vond dat makkelijker, als naar het mes toe beter is, probeer ik dat morgen eens, heb er nog genoeg te gaan.
NH-Ford
@Deutz-Fahr-Rijder Krijg je gauw een braam aan mes, als goed doet hoef je nooit aan kartelrand van mes te wezen.
Al hebben sommige slijpmachine wel de draairichting van het mes af.
@NH-Ford die braam was me opgevallen inderdaad, dus toen haalde ik de slijptol vlug over de gekartelde rand en leek het me goed. We hebben de wagen sinds maart, maar hebben hem voornamelijk voor zomerstalvoeren, het inkuilen is mijn hobby, vandaar dat ik er nog wel wat over kan leren.
T6020 power
Deel 1 😉
Deel 2 net zo maken als @dx11 meende dat hij dit jaar ook zoiets heeft gemaakt maar dan waar de slijptol ook de ronding meegaat met een arm.
Thuis ook maar een keer poging wagen voor zoiets is altijd wel mooi werk stapel scherpe messen 👌🏼
MaxxuM4ever
Super, slijptollen met de beschermkap er nog op. De meeste boeren slijptollen missen die dingen.
+1
@MaxxuM4ever is in onze ogen levensgevaarlijk, het moet allemaal wel een beetje kloppen.
Hurli356
@MaxxuM4ever alle Amerikanen lijken ze er ook af te halen, maar mij ook niet gezien
bartjuh
@Hurli356 en dan werken ze ook nog 'verkeerd om'. Dus als hij hapt komt ie naar ze toe... Spetters vliegen daarintegen wel van je af

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!