Ook hier het laatste vrachtje voer laden voor dit jaar. Morgen gewoon weer overnieuw beginnen. Foto is geplaatst door EA_MF op 31-12-2020 om 12:33:49, met 14 reacties.

Siloking SelfLine Serie 4.0

EA_MF
Ook hier het laatste vrachtje voer laden voor dit jaar. Morgen gewoon weer overnieuw beginnen

Reacties

+1
cb6520
Een zelfrijder laden met shovel en op de achtergrond een kuilsnijder? Is de frees kapot?
+1
BEboer
@cb6520 ben ooit bij een boer geweest die had een storti en lade gras met de shovel omdat het te traag ging met de frees 🤪
+1
EA_MF
@BEboer zulke verhalen heb ik ook wel gehoord inderdaad, gaat te langzaam, kost teveel brandstof enz. 😆

@cb6520 dit is voor de droge koeien, moet wat stro doorheen. daar kan ik met de frees slecht bij en geeft een hoop stof, vandaar de shovel 😉 kuilsnijder gebruik ik nog om een najaarskuil van 3 jaar geleden uit het land te halen.
Fendt926Driver
@cb6520 hier laadt ik het restvoer van de koeien ook met de bak in de mengwagen bij het jongvee voer.
Denk dat dat hier ook het geval is als je met een bak voer uit de stal komt
+2
930triplemaaier
@Fendt926Driver heb ook met een zelfrijdende voermengwagen gevoerd en schoven dan het restvoer altijd met een schuifbord naar het midden van de voergang. Met het lossen reed ik dan midden over het rest voer heen en als alles dan gevoerd was op de pinken na ging ik met de frees aan de grond al rijdend over de voergang om het restvoer op te laden en afhankelijk van de aan kg restvoer lade ik dan nog wat bij en dan ging dat na de pinken
+1
johndeere6230
Netjes voor elkaar zo erik👌 mengwagen is niet zo hoog of wel? Dat je er fatsoenlijk boven kunt komen met de shovel
EA_MF
Quote Reactie van @johndeere6230:
mengwagen is niet zo hoog of wel?

2.65 volgens de boeken, shoveltje kan dr ook maar net boven komen 🙈
johndeere6230
@EA_MF

Ohh valt niks tegen, relatief laag, althans, als je ziet hoe hoog sommige wagens zijn
+1
EA_MF
@johndeere6230 als ik t goed heb is dit de laagste die te krijgen is. Ziet ze in Duitsland, Oostenrijk ook veel in die lage oude stallen waar ze met een trekker amper in passen. Door het 3 wielige onderstel kun je ook lossen op een voergang die amper breder dan de machine is.
SJB533
Gaat nooit meer weg, Erik? Of zit je nu wel met dingen, waar je een zekere spijt van hebt?
+1
EA_MF
@SJB533 ik zie m zo 1,2,3 t erf niet verlaten inderdaad. Voor onze omvang is het nu wel een (te) dure machine. Kwestie van door de zure appel heen bijten (zijn er nog zoete appels? 😆), het plan wat we in t achterhoofd hadden toen we m kochten was wel even anders dan hoe de vlag er nu bij hangt 😉
bram power
Blijven mooie machines om te zien! Kon je nog verschil merken in productie toen je begon met gemengd voeren?
+1
EA_MF
@bram power productie en gehalten zijn er zeker niet minder van geworden, vorig jaar 60000 kg melk meer afgeleverd en dit jaar de gehalten gemiddeld een paar tiende hoger dan we (zover ik terug kan vinden) ooit behaald hebben. Opname van ruwvoer is ook behoorlijk verbeterd tov 1x daags met de blokkenwagen voeren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Siloking SelfLine Serie 4.0 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!