Foto van een New Holland 1800. Foto is geplaatst door Henkkouters op 01-01-2021 om 21:53:01, met 12 reacties.

New Holland 1800

Henkkouters
Foto van een New Holland 1800

Reacties

+1
Fendt926Driver
Ha ha. Antwoord op mijn eerdere vraag bij een andere foto.
Jullie rijden dus ook wel met de wagen links naast de hakselaar
+2
Henkkouters
@Fendt926Driver Ja klopt vaak wel is persoonlijk prettiger rechts heb je wat minder zicht vaak door alle bedienings elementen en wat kleiner raam
+1
JD-4450
@Henkkouters zal ook een beetje gewenning zijn. Wij hebbben altijd rechts erlangs gereden. Vond ik persoonlijk fijner omdat je dan tevens meer zicht hebt op je bedieningspaneel.
Hier in de regio zie je eigenlijk bijna niet anders.
Overigens een erg mooi project waar je mee bezig bent! 👍
wim-same
@Fendt926Driver Een hakselaar kan links en rechts, maar een combine kan alleen maar links, dan heb je inderdaad veel beter zicht.
+1
roscho
@wim-same Wij reden met de Hesston ook links naast, omdat de aangehangen Kemper de pijp aan die kant had zitten. Andere kant kon wel, maar dan moest je dichterbij rijden.
En verder had de bak ook de uitgang links, die kon je maar aan een kant lossen.
Corne S
@Fendt926Driver

Welke kant rijden jullie dan?
+2
Fendt926Driver
@Corne S de wagens rijden als ik haksel altijd links.
De naast rijders zijn het meest gewend om naar rechts te kijken en hebben dan ook makkelijker de hand bij de versnellings pook.
Ook zitten bij 2 wagens een extra plaat / rek op de kar aan de linker kant waar je iets lastig overheen de kar vol blaast als ze rechts naast rijden.
jeet
Mooie foto zo met die ford ernaast
+1
Jan mf6465
Veel oudere silagewagens hebben hun zijkant rechts ook lager dan de linkerkant. Dan is de bedoeling dat je links langs de hakselaar gaat rijden. Tegenwoordig kunnen de zijkanten hydraulisch omhoog geschoven worden
Jan mf6465
Dit blijft een prachtig mooie hakselaar. Waren zo wat de eerste “echte” zelfrijders van new Holland. De 1895 met zijn mini achterwielen leek wel uit een ander tijdperk te komen.
RVM
In Bels rijden ze allemaal links, hier bij ons in Zuid oost Brabant allemaal rechts. Ik denk ook belangrijker dat de haksel chauffeur zn ogen op de bediening kan houden, dan de tractorchauffeur op de pook, met die vario’s sowieso geen punt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 1800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!