Hier zie je Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × met een John Deere 5830. Foto uit 1998. Kreeg ik net toegestuurd door iemand die ondertussen in Oostenrijk woont. Op deze foto ben ik vermoedelijk bezig he

John Deere 5830

radium45
Hier zie je Hissink Hengelo (Hengelo Gld) × met een John Deere 5830. Foto uit 1998. Kreeg ik net toegestuurd door iemand die ondertussen in Oostenrijk woont. Op deze foto ben ik vermoedelijk bezig het tegenmes af te stellen, dit doe ik altijd meerdere keren per dag. Wagen is een Kaweco SW 140 met de wielen van een Kaweco dumper eronder. Hakselaar staat op 800R32 banden.

Reacties

RVM
Berucht jaar, ziet er ook nat zat uit
+1
radium45
@RVM ik vroeg mij even af waarom ik hier een wagen achter de hakselaar had terwijl wij normaal in die jaren er al achteraan reden. Dit perceel ligt aan een vrij drukke weg waar het altijd gevaarlijk beginnen was met al die hard rijdende auto's. Vandaar even zo, rap de weg oversteken om zo snel ruimte te maken op een kopakker.
+1
RVM
@radium45 de 800’s normaal gebruikt voor te zaaien onder 1 van de rode rakkers?
radium45
@RVM hadden en heb nog meerdere setjes 800R32. Deze velgen in die kleur laten spuiten met de gedachte om ze later op 1 van de Maxxums te gooien.
+4
RVM
@radium45 loonwerker hier in de buurt had hetzelfde, in het maisseizoen reed de JD hakselaar met grijze wielen, en de Case Maxxum met gele wielen.
Welten
Prachtig 🤩
+1
Siete
Mooie foto!!
Eentje om in te plakken. 😉
a3vandiejen
Prachtig, en mooi dat zo,n foto dan word gestuurd.
Fendt926Driver
Waarom zou je meerdere keren per dag het tegenmes willen afstellen??
Kan het nog snappen na het slijpen smiddags dat je hem bijstelt.
Maar die ⅛ mm dat je er af slijpt krijg je er toch niet zo precies bijgesteld
+4
radium45
@Fendt926Driver slijpen en afstellen in de avond. En meestal een keer opnieuw afstellen na de middag. Doe het ook maar eens. Resultaat zag je meestal meteen op de kuil en je tegenmes gaat veel langer mee. Nu haksel jij maar een paar hectare, dus dan merk je dat niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5830 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!