Foto van een Ford 5030. Foto is geplaatst door Welgerap52 op 03-01-2021 om 11:39:09, met 46 reacties.

Ford 5030

Welgerap52
Foto van een Ford 5030

Reacties

a3vandiejen
Kan hier geen kwaad om te greppelen.
+4
Welgerap52
@a3vandiejen het is een nieuw ingericht natuur gebied met heel hoog pijl speciaal voor de weide vogels, met als resultaat 0 kuikens vliegvlug in 2020
+2
a3vandiejen
@Welgerap52 O.K, werk dus bijna averechts zou je zeggen..
+1
Welgerap52
@a3vandiejen veel zelf gemaakte ruigtes geschikt als verblijfplaats voor grond predatoren en ook veel predatie vanuit de lucht
+1
a3vandiejen
@Welgerap52 Duidelijk.
+4
Welgerap52
@a3vandiejen dit alles heeft als resultaat dat er nog een gebied zo ingericht gaat worden.
Ik vergelijk het maar met een varkens boer die een stal bouwt en daar mee zeer slechte resultaten haalt en die denkt weet je wat, we gaan nog zon zelfde schuur bouwen.
+1
a3vandiejen
@Welgerap52 hahaha, vaak weggegooid geld dus.
+1
Albert Peters
Altijd wat nu te nat en over een poosje weer hopen op regen
1046
Waar is dit??
+2
Welgerap52
@1046 ouderkerk , nesse polder, het heeft denk inclusief aankoop land en inrichting maar ongeveer 8 miljoen gekost
+1
1046
@Welgerap52 ouderkerk a d ijssel??
+1
Welgerap52
1046
@Welgerap52 kwam me soort al van bekend voor
walker1
@Welgerap52 En nu ben jij dat dure natuurgebied met de trekker aan het verpesten?
+1
Welgerap52
@walker1 dat wel ja , elk jaar meer greppeltjes om het water nog een beetje af te voeren , op een breed perceel 40m breed met 1 greppel aankomende herfst er nog 2 greppels bij trekken omdat weer hol zakt en het perceel hellemaal blank staat
+5
langeslagdiesel
Kopeind buis eerst open maken denk ik? Dit heb weinig zin.. de vegetatie komt me erg bekend voor. ( pitrus ) als je dat eenmaal in dit soort land hebt zit je land in tijd van een jaar of 5 helemaal onder die troep. Als er niet bemest word. Riet kruipt vanaf de slootkanten het perceel in en Viola niemand heb meer wat aan het perseel. Ook weidevogels niet. En de verantwoordelijke heren van de aanleg zijn al weer miljoenen euro’s verder met andermans geld uitgeven aan nog meer van dit soort zinloze projecten. Gezond en verzorgd weide land neemt stikstof op en heeft een bodemleven. Dit soort land neemt bijna niks geen stikstof op. Zorgt alleen maar voor rottingsprocessen en dus verzuring. Ik heb uit dit soort land nog nooit een fris ruikend baaltje hooi gezien, altijd muf en gronderige lucht aan het hooi ( troep) ik heb trouwens nog nooit een weidevogel zien broeden op een bos satéprikkers. Andere vogels ook niet.
+2
yoohan
@langeslagdiesel
Inderdaad, pitrus houdt van arme, vooral zure en natte grond. Dit wordt langzaamaan een moeras vol pitrus. Kom je nooit meer vanaf zonder goed te bemesten en vooral te bekalken.
+1
langeslagdiesel
@yoohan kalk rijke zandgrond hebben wij hier. En pitrus vind het heerlijk! Dus bekalken helpt niet. Ken percelen met 80 a 90 procent pitrus. Kan je niks meer mee. Zwaar beheer zit er op dus 1 keer maaien. Een Franse berggeit kan er op 10 bunder nog niet overleven. Geen vogel te bekennen en hier en daar een hoek stijfvol met zaaiende stekels. Geweldig zulke projecten.
+1
yoohan
@langeslagdiesel
Van origine groeit pitrus vooral op gronden met pH tussen 4 en 6 dus dat klopt wel. Vergeet niet dat ook 'kalkrijke' zandgronden onderuit hobbelen in pH als er 'natuur' van gemaakt wordt. Zeker in combinatie met meer zuurstofloosheid (lees: vaak natter). Als een perceel vergeven is met pitrus doe je er inderdaad niets meer aan zowat.
Welgerap52
@langeslagdiesel de eigenaar zou zelf de buizen open maken, pitrus is een probleem ja ,we zijn tot laat in de herfst bezig geweest met pitrus maaien , We gaan zien of het effect heeft. Het hooi wat er nog af komt kunnen we tot nu toe nog goed kwijt mits er maar niet te veel pitrus inzit. Ook verzuren percelen snel waardoor er echt niets meer groeit op diverse percelen. Ook vraag ik me af of dit helpt tegen bodem daling ,ik krijg het idee dat het juist harder gaat
yoohan
@Welgerap52
Zolang er water staat zal veen minder snel verteren. Onder zuurstofloze omstandigheden gaat dit trager, maar zul je wel uitstoot hebben van methaan o.a. (door de bacterien die onder zuurstofloze omstandigheden toch zorgen voor iets afbraak)
Maar ik weet niet wat er zomers gebeurd met het (grond)waterpeil daar? Als die een eind omlaag wordt gegooid, dan gaat vertering vreselijk hard.
Welgerap52
@yoohan er is nu een zomer en winter pijl . Het winter pijl is nu 35 tot 40 cm hoger als vroeger waardoor de kanten erg afbrokkelen dit verdwijnt in de sloot en wordt er weer uit gebaggerd ik denk dat er percelen zijn waar er in een paar jaar een halve meter kant is opgelost . Vroeger waren er mooie lange kanten met heel veel kruiden ,deze zijn geheel weg. ook zijn er heel veel open percelen en kalle plekken die volgens mij veel sneller uitdrogen ,percelen die 3 jaar geleden nog bol lagen liggen nu hol.
yoohan
Ik weet niet wat het zomerpeil is natuurlijk, maar als die hetzelfde gebleven is als voor de aanpassingen kan het best zijn dat het veen lekker verteerd in de zomer.
+2
jan-kees same
Straks wordt de mooie polder van gouderak ook zo vergald😢 echt zonde
+1
Welgerap52
@jan-kees same dat bedoel ik ja
+1
Welgerap52
@jan-kees same als de hele polder vol met pitrus staat heeft mens en beest er niets meer aan en gaat er nog veel meer belasting geld naar het gebied om het gewas af te voeren naar de wagro
+2
jan-kees same
@Welgerap52 je hebt gewoon boeren nodig voor instandhouden van z,n polder.als ze die nou een eerlijke prijs bieden voor onderhoud,is er best wat te regelen ,maar nee ,ze jagen iedereen weg ,en nu wordt het een bende , straks licht heel het gebied vol met wandelpaden ,dan kunnen mensen uit gouda dr hond laten scheiten bij ons in de polder,...
+1
langeslagdiesel
@jan-kees same eerlijke prijs voor onderhoud?? Wou je die pitrus met een kettingzaag gaan maaien?? Hier zijn al percelen waar in de huur voorwaarden staat dat de maaier niet breder dan 1.65 meter mag zijn. Iedere twee rondjes messen wisselen en snaren spannen, anders gaat het niet.
jan-kees same
@langeslagdiesel daar is het nu te laat voor ja ,ik bedoel dat je vroeger hier ook natuurland had wat je kon huren als boer ,wel met een latere maaidatum en wat regeltjes erbij,dan kun je nog hooien of een koppel pinken op laten lopen,nu kun je er niks meer mee.
+1
Martinsame
Echt diep triest krijgen we op gouderak ook
+3
jehan
Echt diep triest als ik het zo lees ..tijd voor aktie dus
+2
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @jehan:
tijd voor aktie dus

Hoe zou zo'n actie er uit moeten zien? Natuurclubs zijn geduchte tegenstanders, spelen veel via het grote publiek.
+1
jehan
@jammermaarhelaas ik bedoel daar niet mee om gelijk de straat op te gaan met trekkers maar dat dit een klus is voor de belangenverenigingen van de boeren
+1
Welgerap52
@jehan actie hoe dan ? niemand hoeft zich te verantwoorden en als het wat warm begint te worden onder de voeten dan wordt het tijd voor een andere baan. en het verhaal is nu dat ze er alles aan gedaan hebben om het tot een succes te maken ,en op de rest hebben ze geen invloed,
+2
langeslagdiesel
@Welgerap52 wat ik me eigen nou wel eens afvraag is het volgende.: in Nederland zijn we gek op : leren van fouten uit het verleden. Evalueren. Rapporten maken zo groot en lang, daar kan je de Kuip 6 keer mee behangen. En de volgende keer moet het echt veel beter.,,,,,,,,,,,,,,. Maar,,,,,, is er ook nog iemand in deze wereld van andermans geld over de balk hozen. Die ze eigen daar iets van aantrekt? Lokale kennis woord eerst over boord gegooid of buiten spel gezet, en daarna maakt men gewoon opnieuw de zelfde fouten. Niet alleen hier bij ons in de buurt, maar zoals ik lees overal.! Ik sluit me eigen dan ook aan bij de stelling van @jehan.
Welgerap52
@langeslagdiesel in de nieuwe pacht contracten komt dat er geen schapen meer op de percelen mogen en hellemaal geen mest . maar het probleem in 2020 was vooral predatie en daar gebeurt weinig aan. en je mag er ook niet veel aan doen .
+1
jammermaarhelaas
@langeslagdiesel

Eind vorig jaar was er op radio1 een interview met Pieter Omtzigt, heb hier slechts een klein half uur van gehoord, maar hij legt bloot waar het in dit land fout gaat.

De kinderopvang toeslag affaire is slechts een van de vele dossiers waarop het mis loopt, zoals we weten, en Omtzigt laat zich dan ook niet verleiden om te pleiten voor aftreden van bewindslieden of een heel kabinet (waarna dezelfde fouten wederom gemaakt blijven worden, want het hele systeem is er mee behept).
Hij pleit voor het reinigen van het systeem (in mijn eigen woorden weergegeven).
+1
langeslagdiesel
@jammermaarhelaas ja, reinigen van binnenuit! Dat is het zelfde als dat je de maffia in deze wereld vraagt of ze in het vervolg eerlijk en oprecht zaken gaan doen. En dan ook nog de bonnetjes bewaren. Dat kan je natuurlijk wel vergeten. Kansloos. Nederland heb last van vergrijzing en is zogenaamd aan het vergroenen. Als je die kleuren nou mengt dan zijn we aan het verzwarten! En dat klopt wel aardig. Zwarte gaten waar het geld in verdwijnt. Zwarte rook van het hout wat we verstoken uit het buitenland, om zelf het groenste jongetje van de klas te zijn ( Europa ) en zwart makerij op het Binnenhof omdat daar bijna iedereen op een post zit zonder inhoudelijk verstand van zaken te hebben. Kijk naar de vissers. Ze mogen van Engeland wel de vis uit het water halen, maar gratis inleveren aan de Engelse wal. En hier woord braaf ja geknikt, gaan we doen! 3 dagen voor het oude jaar om was! Als bemiddelaar voor Nederland laat je dan je vissers toch gewoon barsten op die manier! En dat flikken ze overal! En dat is verzwarten! Daar kan de gekleurde Nederlander Niks aan doen. Behalve deze mensen informeren hoe het echt zit. Anders stemmen deze straks ook de verkeerde kleur. Krijg je nog meer onmogelijke projecten! De waarheid moet gewoon op tafel! En dat is actie. Overal en steeds weer. Dat is het enige wapen wat we met z’n allen hebben.
+1
Welgerap52
@langeslagdiesel stond er maar eens een nieuwe Pim op
+1
Albert Peters
Ik dacht dat dit over tractoren en machines ging hier maar het lijkt wel polietieke onzin
Dat natuurland vind ik ook onzin maar iemand heeft het wel verkocht dus?
Bij mij in de omg is een hele polder door de boeren vrijwillig aan projectontwikkelaars verkocht Nu zijn er van de verkopers het moet groen blijven meningen
Beetje dubbel?
langeslagdiesel
@Albert Peters als je met trekkers en machines wilt blijven werken, dan zal er toch ECHT iets structureel moeten veranderen hier in ons land. Als je over je heen laat lopen en bang bent om je rug recht te houden sta je bij voorbaat 1-0 achter. En ja aan de basis van alles licht politiek. Dat is nou eenmaal zo. Ik snap alleen niet dat als je tegenstander zich wel kan verenigen waarom de boeren dat niet kunnen. 1 doel maar allemaal bijna vanaf een eilandje.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
De waarheid moet gewoon op tafel!

Ja, en dan? Men draait er gewoon weer omheen, velen zullen het met jou denklijn eens zijn, ik kan me er in elk geval wel in vinden, maar dan komt de praktijk, en hoe die is kun je zien als je kijkt hoe het de afgelopen eeuwen gegaan is.
Toen er mensen opstonden voor waarheid, en ook werkelijk gehoor vonden, zijn ze monddood gemaakt, zo nodig op gruwelijke wijze.

Even iets heel anders:
De techniek, dat is nu bij uitstek iets waar je wel degelijk alleen iets bereikt als je met waarheden werkt, anders werkt het gewoon niet.
Fiat 315
Ik heb een vraag,
Ben op zoek naar voor en achterspartborden en een gereedschapskist(je) voor mijn fiat 315.

Weet iemand waar ik dat kan kopen?

Alvast bedankt
+4
a3vandiejen
@Fiat 315 Hoi, daar moet je even een Topic voor maken met die vraag....druk op Forum, en dan ..Start een Topic, de rest wijst zichzelf. Succes.
+1
jehan
@jammermaarhelaas ik bedoel daar niet mee om gelijk de straat op te gaan met trekkers maar dat dit een klus is voor de belangenverenigingen van de boeren

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5030 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!