Foto van een Gilles Bietenrooier, bezig met voederbieten rooien. Akkerbouwer Westerveld op pad met de bietenrooicombinatie. Het rooien gebeurt in twee fasen. Video: https://www.youtube.com/watch?v=Cj4

Gilles Bietenlader

frank_mf
Foto van een Gilles Bietenrooier, bezig met voederbieten rooien. Akkerbouwer Westerveld op pad met de bietenrooicombinatie. Het rooien gebeurt in twee fasen.
Video:

Reacties

JD BORN 2 FARM
Dat gaat monsterachtig op zulke grond
frank_mf
@JD BORN 2 FARM Droge zandgrond. Was op 17 december. 's Ochtends zware bui regen. Niks aan de hand!
JD BORN 2 FARM
@frank_mf hier in de buurt is het hele zware klei. Dan is het soms een heel gemartel
noordhof
Mooie video !
frank_mf
@noordhof Dankje!
Gerron
Mooi gefilmd maar waarom kan het niet met 1 trekker die het in de wagen laadt?
frank_mf
@Gerron Dankje. Wat bedoel je precies?
Gerron
@frank_mf Ik bedoel dat de trekker met de frontklapper ook de machine kan trekken die het in de wagen laadt. Dat scheelt dus 1 trekker.
frank_mf
@Gerron De lader kan ze niet rooien. Die heeft alleen reinigingszonnen. En eerlijk gezegd waren de percelen wel heel klein waardoor de rooier zo ook iets wendbaarder is dan een getrokken variant.
2850Johndeere6R
Prachtige machine mooi de werking ervan gefilmd.
frank_mf
@2850Johndeere6R Dank! Zeker mooie machine! Hij heeft hem onder een Gilles zelfrijder vandaan geslepen en achter de trekker gebouwd.
2850Johndeere6R
@frank_mf betwijfel of die ook zo mooi schoon werkt op de zwaardere klei
frank_mf
@2850Johndeere6R Ik ook. Maar daar lag de rijsnelheid aanzienlijk lager zij de chauffeur.
noordhof
@frank_mf is in elk geval minder zwaar dan die zelfrijdende rooiers .
joozt
Mooi filmpje, bekend materiaal! In de buurt van deze akkerbouwer zit ook nog een akkerbouwer die met een 2 of 3 rijer getrokken bunkerrooier werkt. Mooie oude techniek die nog elk jaar gebruikt wordt.
frank_mf
@joozt Ja deze akkerbouwer krijgt elk jaar meer werk met die rooier zij die haha!
JD BORN 2 FARM
Bij mij op het werk hebben ze het ook zo. Het mooiste is als ze na het rooien een paar dagen mooie dagen hebben, dan knapt de klei er rijdens het laden af.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gilles Bietenlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!