Foto van een John Deere 6130R Aardappels rijenfrezen. Foto is geplaatst door JD 6430 The Best op 03-01-2021 om 20:38:21, met 27 reacties.

John Deere 6130R

JD 6430 The Best
Foto van een John Deere 6130R Aardappels rijenfrezen

Reacties

hobbyboer
Wat is de gedachte achter die schuifjes in de fronthef?
JD 6430 The Best
@hobbyboer Dit jaar was de structuur best wel slecht van de grond en zaten er wat meer kluiten in de rug, zo konden we nog wat kluiten van de rug afschuiven en opnieuw frezen
MaxxuM4ever
Een R met korte deuren, dat zie ik niet zo vaak. Ik zag dat je bij die 150R wel grote deuren hebt. Vanwaar bij deze de korte?
GerbertXL
@MaxxuM4ever Was het maar zo'n feest. Dit is een 5 stijlen cabine, is optie, rechts zit wel een grote deur.
MaxxuM4ever
@GerbertXL inderdaad, zie dat nu pas.
joozt
@MaxxuM4ever hier worden ze nauwelijks nog verkocht met de grote linkerdeur...
J asper
@joozt Hoezo niet dan, niet dat het zo must is ofzo. Maar is wel mooi ruim en makkelijk ramen schoonmaken. En sluiten had ik ook nooit last van eigenlijk.
joozt
@J asper minder windgevoelig, er kan weer een zijraampje open en inderdaad voor het sluiten. Ik heb niet veel ervaring met de grote deuren maar ik hoorde wel wat mensen over het slechte sluiten. Die ‘nieuwe’ R’s met kleine deuren sluiten trouwens voortreffelijk vind ik.
J asper
@joozt Ik had nooit geen last van het sluiten eigenlijk. En dakluik los voorjaars had ik net zolief als een zijraampje.
+1
joozt
@J asper voor het zijraampje zou ik het ook niet doen. Bij vaak in- en uitstappen is het wel makkelijk zoals @JD 6430 The Best zegt. Ik begreep toen dat vooral de akkerbouwers in de polder graag van die grote deuren af wilden, daar waait het vaak net iets harder dan hier...
J asper
@joozt Klopt, daar heb je misschien wel gelijk in met wind. Kan me voorstellen als het echt hard waait dat ze er wel uitwillen ook🙈
+1
joozt
@J asper ja als de wind er vat op krijgt kun je nog wel eens te laat zijn met grijpen 😅
J asper
+1
mdoornekamp
@J asper dakluik is sowieso wel handig. Maar wordt vaak vergeten mee te bestellen. En kost maar een paar centen.
+1
J asper
@mdoornekamp Klopt, voorjaars heb ik hem ook wel vaak losstaan 🤩
JD 6430 The Best
@joozt de grote deuren op de nieuwe R sluiten trouwens ook veel beter
+1
joozt
@JD 6430 The Best Oke! Vaak scheelt het ook
als je het achterraam niet op de grendel hebt!
+1
JD 6430 The Best
@joozt Ja idd dan gaan ze ook makkelijker. Ik heb het liefst alles dicht en vergendelt, want anders komt er snel stof in de cabine en daar erger ik mij aan😁
MaxxuM4ever
@joozt klopt, dan kan de lucht uit de cabine. Vroeger met die fiat 90 serie cabine’s wel eens gehoord dat je zo het raam uit de deur rubbers kon blazen als je de deur dicht sloeg van een verder afgesloten cabine.
+1
joozt
@MaxxuM4ever Dat kan ik me best voorstellen ja! Tegenwoordig hebben ze er wel ontluchtingsplekken aan zitten geloof ik maar er moet nog al een lading lucht in korte tijd weg kunnen.
hobbyboer
Quote Reactie van @joozt:
Vaak scheelt het ookals je het achterraam niet op de grendel hebt!

Klopt, dan kan de lucht sneller weg.
En ik vind het ook fijner voor mn oren.
Toch hou ik liever de ramen vergrendeld.
Bij de vorige series had ik vaak dat mooie grote dakluik wel dicht maar niet op de grendel.
Jammer dat ze die niet meer hebben op de R.
+1
JD 6430 The Best
@MaxxuM4ever deze kleine deur sluit veel makkelijker. Die 6150r doet wel veel werk waar je niet vaak uit de cabine hoeft, dus dan is een grote deur wel mooi maar als je wat vaker er in en uit moet werkt deze kleine veel beter
john deere 7810
@JD 6430 The Best

de nieuwe sloten op de nieuwere R's zijn inderdaad prettiger. hier wordt ook meestal de kleine deur weer verkocht. werkt gewoon handiger dan zo'n grote dicht slaan. en je hebt weinig last van de 5de stijl vind ik.

heb je de beide 30 serie's ingeruild?
JD 6430 The Best
@john deere 7810 ja je kijkt meestal door de rechterkant van de cabine en dan heb je gewoon een grote deur. We hebben 1 6430 nog, die met autopowr.
NZDairy
Mooi simpele oplossing, weet dat mijn oom het weleens met de wiedeg deed voor het frezen uit
JD 6430 The Best
@NZDairy Ja dat werkt ook goed! Een rubberschuifje zie je ook wel eens. De framebalk met het bokje eraan hadden we nog van een ander knutselproject, wat ijzer op maat laten zagen bij een constructiebedrijf hier vlakbij en toen zelf inelkaar gelast.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6130R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!