Foto van een Fendt 724 waarvan de motor al langere tijd motorolie verbruikte. Nu het einde echt nabij kwam omdat hij om de 11 uur moest regenereren en dus de verbranding zo erg was dat er veel roet ui

Fendt 724

emiel-robbertsen
Foto van een Fendt 724 waarvan de motor al langere tijd motorolie verbruikte. Nu het einde echt nabij kwam omdat hij om de 11 uur moest regenereren en dus de verbranding zo erg was dat er veel roet uitgestoot werdt was het tijd voor motor revisie. Roetfilter laten schoonbranden en ook de injectoren laten testen, bleek ook dat hiervan 1 het niet goed deed. Helaas na het honen nogsteeds in 1 cilinder een extreme afwijking die met overmaat zuigers niet meer te redden valt. Dit betekent theoretisch dat het motorblok afgekeurd is omdat het droge cilinderbussen zijn.

Reacties

+1
CaseCS130
Geen MAN kwaliteit dus
+1
Fendttrisixfan
@CaseCS130 nee, ver van, deutzen hebben hier heeeel veel last van
mf6495driver
Gevalletje te lang door gereden?
emiel-robbertsen
@mf6495driver misschien maar trekker had niet de orginele pk's en is een import en dus door ons ook niet nieuw gekocht dus onderhoud weten we ook niet voordat die bij ons is gekomen
Hannesman
Kan je in de overmaat cilinder geen sleeve in laten persen?
emiel-robbertsen
@Hannesman we hebben gekozen niet voor een ruilblok tegaan en er zijn inderdaad meer wegen die naar rome leiden.
Welgerap52
@emiel-robbertsen bus er in laten zetten gaat prima diverse keren bij de hand gehad bij deutz 1012en 2012 , dit was nodig als de motor gevreten had door oververhitting door koelproblemen. In de deutz trekkers komen de problemen die jij noemt mij niet bekend voor
+1
RPCounty
@Welgerap52 dat komt omdat gearangeerde huwelijken ook zelden werken.....een Deutz in een Deutz gaat perfect maar in een Fendt is het tobben. Was vroeger ook al met BMW diesels. Die deden t prima in een BMW maar in een Opel was t gewoon brandhout.
+1
CaseCS130
@RPCounty Heeft ook te maken met de downsizing trend die er was/is denk ik. Steeds meer pk uit minder inhoud komt de duurzaamheid niet ten goede over het algemeen.
Hannesman
@emiel-robbertsen als je een fris blok op kan scharrelen is dat net zo mooi inderdaad 👍
john deere 7810
Inderdaad. gewoon goed aanpakken. zijn altijd meerdere wegen en optie's totdat de klant later begint te zeuren dat het nog niet goed is... maar wel een dikke rekening heeft gekregen. Deze grappen gaan al gauw op de 10 rootjes aan. dan zit hobbyen er niet bij.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 en hebben de trefwoorden revisie , deutz motor en Fendt 724 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!