Foto van een Kramer U800 Allrad, 

vandaag na 2 weken harde arbeit de cabine gepast. Deze hebben we voor 90% nieuw moeten maken omdat deze zeer slecht was. Ondertussen heb ik ook de 'neus' van de Kramer opgebouwd. Al het plaatwerk is gezandstraald, gescopeerd (vlamverzinkt), en geprimert en tot slot nog het Kramer groen. De cabine gaat binnenkort naar de spuiterij.

Een productieve 2 weken zeg maar ๐Ÿ™ƒ๐Ÿ˜‚

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer U800 Allrad,

vandaag na 2 weken harde arbeit de cabine gepast. Deze hebben we voor 90% nieuw moeten maken omdat deze zeer slecht was. Ondertussen heb ik ook de 'neus' van de Kramer opgebouwd. Al het plaatwerk is gezandstraald, gescopeerd (vlamverzinkt), en geprimert en tot slot nog het Kramer groen. De cabine gaat binnenkort naar de spuiterij.

Een productieve 2 weken zeg maar ๐Ÿ™ƒ๐Ÿ˜‚

Reacties

+6
Fendt926Driver
Hij wordt steeds completer.
En super mooi.
+3
Kramer U800
@Fendt926Driver Dankje wel Huub!

Ja nu er een beetje blik omheen zit staat er in eens wat hรฉ!
+8
Kramer U800
.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+5
yoohan
@Kramer U800
Heel gaaf man, wordt echt een plaatje!
+4
new holland koen
Echt heel mooi! Respect
+1
Kramer U800
@new holland koen Dankje Koen!
Clayson M80
@Kramer U800 moet je voor zo iets een vrachtwagen rijbewijs of is net zoals een Unimog trekker rijbewijs ?
+1
Kramer U800
@Clayson M80 Tractor rijbewijs, op kenteken mag hij 65 km/h.

Die Duitsers noemen het een StraรŸenzugmaschine, hier valt een Unimog ook onder in principe net als een Hanomag SS100.
+4
RVM
Heel mooi gemaakt, kleur moet ik aan wennen denk ik.
+1
wim-same
@RVM Volgens mij is dit inderdaad wel het Kramer groen hoor, kan op de foto's misschien iets vertekenen, maar kramer was zo licht groen, of rood.
+2
RVM
@wim-same ik ken niks van de kleuren van Kramer, dus ik geloof je meteen. Ik vind het zelf net wat te blits, maar ik neem aan dat Dirk weet wat ie doet.
wim-same
@RVM Ja, dat denk ik ook wel. Dirk heeft zich er wel goed in verdiept. Maar bij ons reden vroeger ook wel een aantal Kramer trekkers. De meeste deze kleur groen, en een enkele Rood.
+1
Kramer U800
@RVM Dat zijn er meer die dat zeggen haha. Maar het is toch echt RAL6000 Kramer groen. Is origineel voor dit exemplaar, en bij de tractoren van Kramer was dit heel lang de standaard kleur. Een hele gewaagde kleur als je na gaat dat ze deze kleur net na de oorlog al gebruikte op hun tractoren. Op de camera komt hij wat lichter en fletser uit dan in het echt. Maar je moet het totaal plaatje zien als hij klaar is met rode velgen en al het rubber en aluminium sierlijsten dan ziet het er al heel anders uit. Zonder rooster en koplampen ziet hij er veel minder mooi uit gelijk al.

Hieronder nog foto's van 2 andere U800's met dezelfde kleur.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

RVM
@Kramer U800 persoonlijk vind ik de groene kleur er bij de bovenste van je 2 voorbeelden, in combinatie met de zwarte bumper er veel mooier uitkomen, maar dan doe ik de jouwe misschien te kort.
Kramer U800
@RVM Bij die van mij is dat niet origineel. Mijne is echt compleet groen geleverd met rode velgen. Je moet het zien als een eenvoud, het siert de machine, het moest wat uitstralen toen der tijd. Als je zoiets kon kopen had je een goed lopend bedrijf. (Standaard uitvoering van de U800 kostte 28750 DM, wat een achterlijke prijs was toen, Allrad antrieb kostte 2890 DM, een gemiddelde arbeider hier in Nederland verdiende toen zo'n 8000 Gulden per jaar te vergelijking. Ik zal een deel van de prijslijst laten zien)

(klik om te vergroten)

a3vandiejen
@Kramer U800 Vind die bovenste mooier als met het linne kappie. Die rand die net over de voor rammen loopt is stoer, net een zonneklep net als bij jou.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Je zegt het precies goed Adrie! ๐Ÿ˜‰ Het lijkt net een soort van helm.
+3
hooidonk
Mooi hoor! 👍🏽 👍🏽 👍🏽 👍🏽
Ineens wordt het wat!

Moet er nu nog veel aan gebeuren?
Kramer U800
@hooidonk Er moet nog aardig wat gebeuren inderdaad. De cabine moet nog helemaal ingericht worden als hij terug komt van de spuiterij. Ik wil zoveel mogelijk originele materialen gebruiken en dat is toch een hoop uitzoekwerk of verschillende materialen nog te krijgen zijn. De kabelboom moet ik nog helemaal nieuw maken, is net wat meer werk dan een normale tractor met blokbouwwijze. Dan is het meest benoemswaardige wel gedaan, de laadbak valt wel mee hopelijk qua de hoeveelheid werk.
+3
Wat een project, wat een geduld. Zonde om vies te laten worden straks.
Heb je al een eind datum in zicht?
+1
Kramer U800
@ronald-deutz-fahr We gokken erop dat als we zo door gaan met dit tempo hem klaar te hebben in dit voorjaar.
@Kramer U800 vordert snel! We wachten rustig af...
Al een volgend project op het oog?
+1
Kramer U800
@ronald-deutz-fahr Ja ik ga gestaag verder. Vooral in de vakanties. We hebben hier nog genoeg projecten staan dus voorlopig nog genoeg te doen, alleen kan het dan wat rustiger aan omdat de Kramer nu ff af moet.
+2
erik9831
Ik weet niet of je een YouTube kanaal hebt... Ik zou je anders aanraden om hem daar ook zeker eens te plaatsen, gewoon alleen al voor het geluid... En zoiets wil je toch wel een keer zien rondrijden ook.
+2
Kramer U800
@erik9831 Die heb ik! Ik heb er al verschillende video's geplaatst. Ja dat 6 cilinder geluid van die jankende Deutz is het mooiste wat er bestaat ๐Ÿ˜€
+1
erik9831
@Kramer U800 te laat jonge, ben al geabonneerd ondertussen, alles al bekeken 😂
+1
Kramer U800
@erik9831 ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ goedzo
+3
bob de bouwer
Ik heb zojuist nog even de eerste foto's bekeken, zo ongeveer van 2 jaar geleden maar wat is er een werk verzet om tot dit prachtig resultaat te komen, schitterend
+2
Kramer U800
@bob de bouwer We zijn begonnen in juni 2017, we hebben hem echt weg gesleept voor de poorten van de hell. Je zag hem met het jaar achteruit gaan onder het afdakje. We wisten helemaal niet wat voor voertuig het was de zoons van de overleden eigenaar ook niet precies, alleen het merk en type. Zonder wat wisten wat het nou precies was, buiten het merk en type om, toch gekocht omdat we de lijnen en de vormen zo mooi vonden, dat in combinatie met die 6 cilinder en de snelheid die er mee gereden kan worden is het plaatje compleet. Er zijn wel mensen geweest bij de vorige eigenaar die hem wilde kopen en opknappen gewoon met een flex en een voorhamer in een zeecontainer maar als we terug kijken naar hoeveel arbeit eraan zit is de vorige eigenaar toch blij dat hij hier terecht is gekomen. ๐Ÿ˜…
a3vandiejen
@Kramer U800 Schitterend, dat moet de vorige eigenaren goed doen.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Zeker weten als je weet dat hun vader er het circus een hele poos mee heeft vervoert, al die verhalen die dan boven komen, hangt toch รฉรฉn brok emotie aan vast. Ze zijn blij dat hij in het dorp blijft.
+1
a3vandiejen
@Kramer U800 Kan ik me helemaal voorstellen.
+3
Rick V
Mooi man!
+5
wim-same
Prachtig geworden. eer van je werk.
+5
Waauw wat een machine! Ik heb de foto's net al op je instagram zitten bekijken, benieuwd hoe hij eruit ziet als hij helemaal klaar is.
+1
Kramer U800
@Deutz-Fahr-Rijder Ja ik kan ook niet langer wachten nu even de laatste loodjes!
+2
Hannesman
Word echt een juweeltje dit ๐Ÿ’ช
+3
a3vandiejen
Wat wordt dat schitterend zeg, machtig mooi nu al..๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ
+4
Schluterfan
Prachtig dit! Ik kan mij voorstellen hoe groot de euforie is als je ziet dat alles past en is zoals je je het voorgestelt hebt. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat! Veel succes verder!
Kramer U800
@Schluterfan Wat een mooie woorden bedankt!
+2
InsaneNL
Strak werk Dirk, het einde komt hard dichterbij zo to zien. Komt er nog een laadbak of iets achterop?
+1
DANOONTJE POWERR
Netjes hoor, dan gaat het ineens hard.
Kramer U800
@InsaneNL Laadbak komt er nog op inderdaad. Met 3 vierkantmeter laadvloer. Maar valt hopelijk mee met de hoeveelheid werk, deze word als laatste gerestaureerd.
+2
draaipiet
Mooi project
+2
Martinsame
Prachtig wat wordt dit een plaatje
+2
akkermopet
Ziet er goed uit, de aanhouder wint! ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ˜‰
+1
Volvo--BM
Waauw super gaaf! Complimenten!!
+7
Kramer U800
Bedankt voor alle complimenten mannen!!! Ongelofelijk! ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
+2
@Kramer U800 ik verbaas me nog het meest over jouw leeftijd, dat je zoveel tijd en kunde in zoโ€™n project steekt, terwijl veel van jouw leeftijd dat geduld absoluut niet hebben
Ik had en heb ook echt het geduld niet voor zoโ€™n project, en zal dat ook nooit krijgen๐Ÿ˜…๐Ÿคฃ
+2
akkermopet
@ronald-deutz-fahr Zeg maar, dat het een gave is om zo'n uitdagende project te doen!!๐Ÿ˜‰
@akkermopet HAha precies
+4
Kramer U800
@ronald-deutz-fahr We hadden hem gekocht in juni 2017, toen was ik 14, (nu 18) dus had nog 0 ervaring met zoiets, mijn vader wel al en die zei dat we dat gewoon moesten aan gaan. Op zo'n leeftijd heb je nog niet veel besef hoeveel werk erin gaat zitten en begin je gewoon ergens, bij de bumper weet ik nog ๐Ÿ˜… Ik zat toen dus op de middelbare school en ik had heel veel les uitval dus ik kon heel goed opschieten met alles demonteren en gelijk restaureren, niet alles demonteren en op een hoop gooien, dan raak je het overzicht kwijt.
Nu krijg ik een steeds drukker leven dus wil ik er de vaart er nog even in gooien, als ik nu stop heb ik net niks, en als ik hem zou moeten verkopen brengt hij ook niet veel op.

Enorm veel geleerd van dit alles en ben in 4 jaar tijd een heel hoop wijzer en handiger geworden! Er zitten een hoop technieken in die voor die tijd heel modern waren en tegenwoordig nog steeds.
Als ik nog een keer zo'n project tegen kom zal ik wel 10 keer nadenken of ik er nog aan begin mocht het iets heel bijzonders zijn vergelijkbaar met de Kramer. Ik ben bang dat ik er niet meer aan toe kom in de toekomst.
+2
Volvo--BM
@Kramer U800 Wat een onzin! Je bent jong en je wilt wat! Je moet tijd maken voor wat je leuk vindt nu het nog kan! Tijd krijg je niet meer terug! Dus zeg nooit nooit! Ik help je wel mee met verder zoeken naar een nieuw project als dit afgerond is! 😄
+1
@Volvo--BM je bedoeld
Je bent jong en wild en je wilt wat ๐Ÿคช
+3
roscho
@ronald-deutz-fahr Het was toch "je bent wild en je jongt wat" ๐Ÿ˜‚
+2
@roscho zoiets ja ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
Al moet ik zeggen
Deze tijd is er weinig te beleven dus de wilde geest blijft rustig ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
roscho
@ronald-deutz-fahr En je moet natuurlijk 1,5 m afstand houden, dan komt er van dat wilde niet zoveel terecht... ๐Ÿ˜‰
@roscho HAha goed gezien ๐Ÿคฃ
@ronald-deutz-fahr zou een mondkapje niet voldoende zijn dan๐Ÿค”๐Ÿคฃ
+1
@Deutz-Fahr-Rijder word het ook niet leuker van ๐Ÿคช
+1
Kramer U800
@roscho Hahaha wat een klets weer ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ
Tom VB
@Kramer U800 Hut ab! Super gedaan,erg knap.
Kramer U800
@Tom VB Danke schรถn ๐Ÿ˜…
+2
CaseCS130
Wordt een juweeltje!
+5
langeslagdiesel
Een copy ( tje ) klinkt altijd erg minderwaardig ten opzichte van het origineel. Nou sorry, maar dit is veruit de mooiste copy die ik ooit gezien heb. Nu zie je het werk, bloed, zweet en tranen er nog in. Dat is straks keurig afgedekt met de fraaie lak. Petje af.
+2
Kramer U800
@langeslagdiesel Originele prijslijst heb ik helaas nog niet maar dat ga ik nog wel proberen los te peuteren bij een van die Duitsers. Originele motorhandleiding en onderdelenlijst, gebruikershandleiding en onderdelen lijst van de Kramer zelf en de ZF hydrostuurbekrachtiging gebruikershandleiding heb ik al wel. Bedankt voor de mooie woorden.
+2
Towaberg
Wat een verschijning ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ
+3
Kramer U800
@Towaberg Ja dat gaat wel opvallen! Mensen hoeven straks niet 2 keer te kijken wie eraan komt ๐Ÿ˜…
+2
wim-same
@Kramer U800 Nee Dirk. dat kan niet missen wie er aankomt.
+2
Hannesman
@Kramer U800 2x kijken?? met open mond en al starend de sloot in ๐Ÿ˜…
+1
Kramer U800
@Hannesman Haha ik hoop het niet! Dan moet ik ze straks ook nog eruit lieren met mijn 6 tons lier! ๐Ÿ˜‚
+2
Paul Gravemaker
Ik ben a-technisch, maar petje af!
Hierbij een artikel uit het nieuwste nummer van Modell-Auto-Zeitschrift.

(klik om te vergroten)

Modell-Auto-Zeitschrift 1/21, artikel over Kramer Allrad U800 in 1:87.

(klik om te vergroten)

Zie foto 1

(klik om te vergroten)

Zie foto 1

(klik om te vergroten)

Zie foto 1
Kramer U800
@Paul Gravemaker Bedankt! Leuk dat je het deelt, ik wist al wel sinds vorig jaar dat dit model van de U800 was uitgebracht maar had hem nog niet gekocht. Mooi tijd schrift met een uitgebreid verhaal.
+1
Fendt_favorit
Shit, zie deze foto nu pas... enorm knap wat je hier gepresteerd hebt. Erg waardevolle restauratie van een zeldzame oldtimer!
+1
Kramer U800
@Fendt_favorit Maakt niet uit, de foto blijft nog lang online of de site moet crashen ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜…
Bedankt voor de complimenten ๐Ÿ˜
+1
Rietman
Begint er echt op te lijken, een echte Kramer in de echte Kramer kleuren, Je hebt echt een unieke "trekker" !
+6
Kramer U800
@Rietman Bedankt!! De Kramer begint nu inderdaad vorm aan te nemen, binnenkort komt de cabine terug van de spuiterij en kan ik hem in gaan richten, alles komt nieuw in de cabine, je zult nagenoeg geen oude onderdelen tegenkomen zoals deurklinken, lampjes, metertjes, contactslot enz. Daarna de kabelboom ook compleet nieuw samenstellen en erin leggen, de laadbak zal niet zo veel werk zijn verwacht ik.

Officieel heet het een StraรŸenzugmaschine of zugmaschine in het Duits omdat hij snel rijd maar net niet op de snelweg mag.

De kleur is origineel voor mijn U800, zo heeft hij in 1961 de fabriek verlaten. Voor 185 DM meerprijs kon je hem in "Zweifarben-lackierung" laten spuiten naar eigen wens, Kramer groen was standaard. (Wat ik ook het mooist vind want zeg nou zelf, deze kleur hoort gewoon op een Kramer! ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜‰)
+3
Rietman
Begint er echt op te lijken, een echte Kramer in de echte Kramer kleuren, Je hebt echt een unieke "trekker" !
+1
florisrobben
Dirk dit is in een woord prachtig. Mooi om te zien hoe je een merk dat je niet zovaak ziet in ere hersteld. En dat met zoveel precisie. Goed bezig jij komt er wel
+2
Kramer U800
@florisrobben Bedankt Floris!

Binnenkort volgt nog veel meer nieuws! Ik heb een heel hoop onderdelen besteld die uit Nederland en Duitsland (moeten) komen.
+2
florisrobben
@Kramer U800 ik kan niet wachten op wat gaat volgen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!