Foto van een Ford 6410. Foto is geplaatst door noelbols op 10-01-2021 om 01:01:12, met 11 reacties.

Ford 6410

noelbols
Foto van een Ford 6410

Reacties

Ford6000
Werkelijk schitterend. Welke schaal is dit ,en welk merk (of zelfbouw)
noelbols
@Ford6000 Schaal is 1/10. Hij is qua grondvlak ongeveer een A3 blad, en qua hoogte een A4 blad in de breedte. De printer is een Ender 3. Fantastisch ding. Kost 159 €. Bijna niet te geloven voor die prijs.
Siete
@noelbols
Prachtige. Leuk ook dat je deze info ook nog even deelt!! Zo'n PLA printer is voor deze grote idd een uitkomst. Heb ook met een schuin oog naar zo'n printer gekeken, maar toch maar niet gedaan. Veel overleg gehad met iemand die er zelf ook een had. Voor mijn modellen print hij te grof. Maar dat komt omdat dat ook schaal 1/32 is.
Vind dit echt een pracht model geworden!! Hoop dat je andere creaties ook zult posten.
noelbols
@Siete Klopt 1/32 zou te klein zijn. Maar 1/10 is net te doen. Vooral ook het voordeel dat je voor de montage al schroefjes vindt. M1,6 schroeven voor de wielen vast te schroeven, is wellicht ongeveer 1/10 van de echte schroeven, vb. M16. De cabine was dan wel al echt groot voor de printer, en ik heb ze in 3 stukken moeten doen. Scheidingslijn net achter de deuren, en vooraan in het midden van de ruit.
Siete
@noelbols
Ja het is een heel gepuzzel. Maar er is niks aan vergeten dat is duidelijk. Vind het leuk te zien dat er meer mensen zijn die landbouw miniaturen bouwen met behulp van o.a. een 3D printer. Heb je die ploeg ook zelf gemaakt op deze manier?
noelbols
@Siete Ja, die was op een weekje klaar. Op basis van een afbeelding van een Kverneland ploeg. Maar hier heb ik niet echt de moeite gedaan om ze echt identiek te willen hebben. Ik wilde gewoon aan de tractor iets hangen, vermits ik zo'n lift systeem met liftlatten gemaakt had
Siete
@noelbols
Ja ik snap m. Heb je de ploegristers ook zelf getekend dan?
noelbols
@Siete Uiteraard.
+2
Siete
Bij andere foto's van @noelbols te zien is dat hij de trekker(s) getekend heeft in Autodesk Inventor. Aangezien ik daar ook mee teken weet ik dat dit nog wel een klusje geweest is. Respect daar voor 👌👌
Maar ik ga er daarom vanuit dat dit zelfbouw is door middel van print delen.
noelbols
@Siete Wat bedoel je met print delen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!