Foto van een Thomas 2000 S kraan .. Foto is geplaatst door noordhof op 10-01-2021 om 20:00:00, met 19 reacties.

Thomas kraan

noordhof
Foto van een Thomas 2000 S kraan .

Reacties

+1
Albert Peters
Onze 900 s is iets klener verder hetzelfde
+2
RVM
@noordhof de huidige NH dealer in de streek tusse Antwerpen en Brussel, is hier een overblijfsel van?
+1
noordhof
@RVM in 1981 is de productie van kranen gestopt en is men zich gaan toeleggen op hoogtewerkers . gr
XC 70
@RVM
Thomas in Merchtem
Saeghershof
@RVMdeze firma bestaat nog dacht ik en ze maken hoogtemeters voor oa op de trekker. Firma zit op een paar meter van de nh dealer
a3vandiejen
Heel mooi.
+2
wim-same
@a3vandiejen Van der Helm is nog Dealer geweest van Thomas kranen. Na 3 of 4 kranen verkocht te hebben is hij er rap mee gestopt. Eén en al drama.
a3vandiejen
@wim-same O dat wist ik niet.
+1
wim-same
@a3vandiejen Chiel, zijn boer heeft nog zo'n Thomas 2000 op een Leopard 85 gehad. Verder had hij één of twee Thomas 900 kranen verkocht, en ook een Thomas slootreiniger. Eén ding was wel heel mooi van Thomas, dat was het frame. De hef kon gewoon in tact blijven, en in principe had je de kraan er met 5 minuten van de trekker af, en een frame van de achterbrug tot de voorbok, dus de gehele trekker werd gedragen.
a3vandiejen
@wim-same Wel jammer dan dat de kraan zelf niet aan de eisen voldeed dan. Zal een mooi gezicht geweest zijn op een Leopard.
+1
wim-same
@a3vandiejen We hadden er ook best wel hoge verwachtingen van. was ook in de tijd dat ik de Same Centauro 65 kocht, waar ik toch uiteindelijk een Atlas kraan op bouwde.
+1
wim-same
@a3vandiejen Het mooie van deze Thomas kranen was ook wel dat door de knik in de arm, hij mooi over een cabine heen kon. Dat was toch bij een Atlas 512 wel vaak een probleempje. Vaak moesten de cabine's aangepast worden.
+2
Albert Peters
@wim-same dat op en af zetten was mijn belangrijkste reden maar de rest was zoveel verdriet dat het maar 1 jaar en veel verlies toch afscheid genomen
+1
wim-same
@Albert Peters Ik ben net aan, gelukkig van dat avontuur bespaard gebleven. Het frame was voor mij toch minder belangrijk, want bij mij ging de kraan toch niet van de trekker af. Maar ja, nu hebben wij gisteren de kraan toch van de trekker af gehaald. Kan de trekker vast naar binnen.
+3
Albert Peters
@wim-same ik vond 1 trekker die iets aders kon wel makkelijk ik had toen ongevveer 8 of 10 trekkers met vast kraan dus 1 multifunctionele leek me wel wat foute beslissing achteraf
+1
wim-same
@Albert Peters Dat is zo Albert, en het idee was zeker heel goed. Het Frame, maar ook de knik in de arm. Toen ik me aan het oriënteren was had van der Helm al problemen, dus hij raadde het zelf al af. Herman had er ook al één omgebouwd met eigen gemaakte hydrauliek.
+2
Albert Peters
Volgens mn vrind Reynevelld leek het prima maar de nederlandse impoteur die zich Thomas Holland of iets dergelijks noemde had ik achteraf liever nooit ontmoet
+1
wim-same
@Albert Peters Nee, maar ook een Dealer kan alles niet van te voren overzien. net als met goede en minder goede typen van een trekker of een werktuig. Wat dat betreft zullen we altijd wel leergeld moeten blijven betalen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Thomas kraan ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!