Foto van een International Onderdelen.Remventiel van 856xl. Lekt olie bij het gaatje. Foto voor topic.

International Onderdelen

Corne S
Foto van een International Onderdelen.

Remventiel van 856xl. Lekt olie bij het gaatje. Foto voor topic.

Reacties

wim-same
Cupje vervangen ?
Corne S
@wim-same

Nope. Cupjes zitten volgens mij in het rechtse blokje, die zijn anderhalf jaar geleden nog gebeurd / remoliereservoir nog niet bij hoeven te vullen.
wim-same
Lekt hij olie, of lekt hij remvloeistof. Je voetremmen werken toch op remvloeistof of anders op ATF ?
+1
Corne S
@wim-same

Lekt hydrauliekolie uit hefdeksel naar mijn idee.
De grap is dat hier geen remvloeistof in gaat, maar hytran (hydrauliekolie), maar zijn gescheiden circuits. Olie die er na demonteren uit remvloeistofpotje kwam, was een andere kleur dan lekkage. Daardoor ben ik vrij zeker dat het uit hydrauliekcircuit komt.
wim-same
@Corne S Heb jij in je rempotje rode olie ?
Corne S
@wim-same

Was meer groenachtig.
wim-same
@Corne S Weet je zeker dat dit de juiste olie is. als er b.v. remvloeistof in je versnellingsbak komt zijn alle voeringen van je remmen en eventueel je versnellingen naar de klote. Ik weet zo niet wat groene olie is, Misschien zijn hier mensen die hier meer verstand van hebben.
+1
Corne S
@wim-same

Rempotje is nu leeg. Nu gaat er hytran in. Zit ook een duidelijke sticker op het dashboard. Degene die de remmerij gemaakt heeft anderhalf jaar geleden bij vorige eigenaar (ken ik), zei ook dat er hydrauliekolie in ging. Die heeft 1 1/2 jaar geleden het rechtse blokje gerepareerd.

Als er DOT olie in was gegaan, hadden de o-ringen er allang uitgelegen. Ik heb nog een dopje olie staan, kan morgen even kijken.
wim-same
@Corne S Maar beslist geen DOT in doen hoor als er ook maar enige verbinding is met je bak.
+1
Corne S
@wim-same

Weet ik. Toen de 844S kwam (remmen werkte niet) wilde mn pa er ook remolie in doen. Ik was lang niet zeker van de zaak, dus iemand gebeld, kwamen we op hytran uit. Na die tijd nooit wat hoeven te doen aan de remmen (1 keer bijgevuld).
wim-same
@Corne S Dat was dan een heel goed telefoon gesprekje geweest. ha ha. daarmee heb je waarschijnlijk veel ellende bespaard.
+1
Corne S
@wim-same

Zeker. We dachten al dat we moesten sleutelen nadat mn oom zon ding uit Duitsland had gehaald met defecte bremse. Maar olie bijvullen was afdoende:).
marco steyr
Quote Reactie van @Corne S:
groenachtig

Groene remolie is lmh olie van Citroën, word oa ook bij fendt gebruikt
wim-same
Een ding scheelt, de dealer zit ook vlak bij jullie in Ameide, en die kan altijd advies geven. en André de Jong is daar nu vertegenwoordiger. Altijd bij onze kant gezeten bij Deutz-Fahr dealer.
+1
Corne S
@wim-same
Jep. Kom er de laatste tijd bijna wekelijks. Helaas kende ze dit probleem niet. Andre ken ik nog niet, maar die loopt waarschijnlijk de deuren ook nog niet plat in deze coronatijd.
wim-same
@Corne S André is een goeie vent. Jammer dat hij bij ons weg is. Al had hij het wel meer over Deutz-Fahr dan over Same. ha ha
+1
japie82
@Corne S
Een keer geïnteresseerd naar een machine gaan staan kijken, dan staat hij zo op de stoep, heb ik onlangs ervaren😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International Onderdelen en hebben de trefwoorden hydraulisch remventiel en remventiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!