Foto van een Case International Maxxum 5150 PlusAardappelkuilen laden November 2000. Foto is geplaatst door RVM op 12-01-2021 om 08:57:15, met 7 reacties.

Case International Maxxum 5150 Plus

660 foto's van @RVM

RVM
Foto van een Case International Maxxum 5150 Plus

Aardappelkuilen laden November 2000

Reacties

+1
Ritchie
Is dat zo'n Visser stortbak? Tenminste, een complete lijn om aardappels te laden?
RVM
@Ritchie jazeker een Visser. Aftakas aangedreven. Stond normaal een Inter 744 voor maar deze klus was een 30km rijden en buiten het seizoen. Dus de Maxxum er voor gezet, die normaal voor de 2 rijige bunkerrooier stond. Rond deze tijd kwam ook de nieuwe stortbak:

tractorfan.nl/picture/1392258/…
Ritchie
@RVM

Begrijpelijk, zo'n Maxxum rijdt ook prima vind ik.

Had zo'n Visser wel ongeveer dezelfde zeefcapaciteiten als een normale stortbak? Of was het meer een compromis. Jullie stortten die aardappels op de kopakker op hopen?
RVM
@Ritchie de oude stortbak op deze foto heeft amper zeefcapaciteit, was niet meer dan 2 leesbandjes. Dit is de enigste keer dat ik mee een kuil geladen heb, ik denk dat ze deze al met de “nieuwe stortbak” op een hoop gedraaid hadden. Was ik niet bij. Normaal ging alles direct afland.
Ritchie
@RVM

Dat dacht ik al ja.

Ja dat maken van aardappelkuilen zie je hier eigenlijk nooit, als ik op TF kijk dan doen ze in de zetmeelteelt niet anders. Direct afland doen we hier veel met plantuien, en de vroegere aardappels. Bracht dat nog wat op dan zo afland?
RVM
@Ritchie prijzen weet ik niet, was nog wat te jong toen om me daarin te verdiepen, wij wilden gewoon rijden 😉. Dit is in de tijd net voordat derogatie kwam. Veel koeienboeren hadden grond over, en er was hier een commissionair die contracten afsloot voor frites voor Farm en Lamb Weston.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International Maxxum 5150 Plus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!