Eindelijk weer een beetje licht! Koplampen en werklampen waren verrot en deden het niet meer... Nieuwe koplampen gemonteerd en boven ledlampen.

Fendt 306 LS

arjanvw
Eindelijk weer een beetje licht! Koplampen en werklampen waren verrot en deden het niet meer... Nieuwe koplampen gemonteerd en boven ledlampen.

Reacties

Fendt926Driver
Mooie led lampen. Zijn het die kleine die ook nog iets naar de zijkant stralen?
Die heb ik op de 305.
Geven enorm veel mooi licht
Fendt926Driver
Ik heb deze voorop gebouwd

(klik om te vergroten)

arjanvw
@Fendt926Driver die van jou geven denk ik nog meer licht.
Fendt926Driver
@arjanvw die ik erop heb van kramp schijnen ook nog wat naar de zijkant.
En passen op de dakrand.
+1
arjanvw

(klik om te vergroten)

Heb een steuntje gemaakt en een roostertje eruit zodat ze er redelijk mooi inzitten.
CaseCS130
@arjanvw 200A lasapparaat op 230 of kracht? En wat voor rood kastje staat er nog op de achtergrond, lijkt ook wel een mig draadaanvoer.
arjanvw
@CaseCS130 ojee, hele werkplaats wordt bekeken!😂 Lasapparaat is op krachtstroom. Rode op de achtergrond is een klein draagbare 230v elektrode lasapparaat. Handig voor lasklusjes in de stal.
+1
CaseCS130
@arjanvw Ja, sorry. Die led lampen interesseren me niet zoveel maar lasapparatuur wel haha. Toevallig vroeg een kennis mij wat hij het beste kon kopen als klusjes lasapparaat op de boerderij. Ik zag dat je wel tot 205A mig/mag machines kan krijgen op 230v maar vroeg me af of je die ampèrages wel kan halen op maar 230v. Vandaar mijn vraag.
casejxu
@CaseCS130 Wij hebben thuis ook jaren een 230 mig apparaat gehad beviel prima. Maar de telwin 380v van nu veel beter. Las misschien ook wel behoorlijk meer 😅
CaseCS130
@casejxu Ja voor mezelf ook een 320A staan. Maar wij doen er net als jou net ff meer mee dan de gemiddelde boer. En voor een reparatie klusje in de stal bv is 230v wel makkelijk. Kleine fles gas erop en dan ben je ook redelijk mobiel lijkt me
casejxu
@CaseCS130 in stal gebruik ik vaak even stokjes. Nog veel makkelijker. Die dingetjes heb je ook al voor 100 euro
@casejxu zit alleen wel verschil in die dingen. Oude bij men baas knetterde mooi door. Nieuwe is niet helemaal juh van het....
+1
casejxu
@Deutz 8006spezial oh wij hebben bij hbm een besteld van de zomer. Echt top ding. En voor 20 euro extra incl flitskap😁
+1
CaseCS130
@casejxu Ja klopt. Ze hebben nu niks en weinig ervaring. Mig lassen is in mijn ogen dan wat makkelijker maar ik vond dat ook wel wat lastig kiezen. Beide systemen hebben hun voors en tegens.
casejxu
@CaseCS130 mig is mits schoon materiaal en klein beetje uitleg iets toegankelijker
@casejxu @CaseCS130 is het niet zo dat als je weinig last, je beter gewoon electrodes kan hebben?
casejxu
@ronald-deutz-fahr ja wat is weinig. Gas loopt niet weg en draad of stokjes moet je beide droog bewaren
@casejxu alleen als er wat stuk gaat eigenlijk, en dat is tegenwoordig ook steeds minder vaak.
Laatste project is al tijdje terug.. maar indd het gemak van mig lijkt mij wel wat, onze oude elektroden apparaat is nogal gevoelig kwa aan tikken zegmaar.
Elektroden gewoon in de doos in de kast in de loods...
Misschien dat ze daardoor slecht aan tikken 😅
@ronald-deutz-fahr persoonlijk vind ik het nadeel van elektrodes vooral: ben je net lekker bezig is het stokje weer op. Als je elektrodes op zijn zou ik eens een pak bij je trekker dealer halen. Die omnia elektroden bevallen mij zeer goed.

Maar voor de grotere lasklussen liever mig.
@Deutz 8006spezial HAha ja herkenbaar
Al heb ik niet vaak dat je een heel stokje in 1x opbrand
Bedankt voor de tip! 👌🏻
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Hoeveelheid maakt niet zoveel uit. Spul wordt niet verkeerd. Mig lassen is wat gemakkelijker als je weinig ervaring hebt en je zit niet met slakken. Elektrodes kan je met een compacter apparaat toe en heeft geen last van wind en wat minder gevoelig voor niet schoon ijzer.
+1
De boer maar
@ronald-deutz-fahr het begint gewoon bij hoe je je spul opslaat als je het droog en vochtvrij kan op slaan gaat het heel lang mee ik heb nu drie mig apparaten en een elektroden apparaat gebruik ze niet allemaal heel vaak maar werken altijd
+1
arjanvw

(klik om te vergroten)

rickboer blija
@Fendt926Driver die lampen die jij voorop hebt vielen ons behoorlijk tegen, gaven minder licht dan de 10 jaar oude halogeen lampen. Heb ze later vervangen voor gewone breedstralers
Fendt926Driver
@rickboer blija ok??
Best vreemd.
Ze schijnen bij ons ruim 65m voor de trekker.
En overdag in de loopstal zie ik de lichtbundel van die ledlampen 45m verderop op de binnenmuur.
En het licht is veel witter dan an een halogeen
rickboer blija
@Fendt926Driver wij zochten een breed schijnende lamp, en dit was bij ons meer een schijnwerper met 2 kleine straaltjes naar buiten
Fendt926Driver
Zijn dit koplampen met groot en klein licht?
Of tegelijk ver en breed schijnen?
arjanvw
@Fendt926Driver Officieel idd groot en klein licht. Had ze voor in de 512C gemonteerd maar dat beviel niet. Zat genoeg licht in, maar had veel boze tegenliggers... Nu schijnen groot en klein licht tegelijk. Dus idd wat verder naar voren en breedt.
Fendt926Driver
@arjanvw ok. Dus dat led groot en klein licht is nog niet alles? Ze zeggen wel dat er veel strooi licht is met led
Had je ze in de neus of in de dakrand?
arjanvw
@Fendt926Driver Deze lampen in elk geval niet, maar misschien andere modellen wel. Heb nu een H4 led lamp gekocht die ik in de oude lamp zet. Ben benieuwd hoe dat gaat. (zijn nog niet binnen) Had ze in de neus.
Angelo368
@arjanvw voor in de neus zijn die leds dus geen aanrader🙈
arjanvw
@Angelo368 niet die ik had, zijn eigenlijk gewoon werklampen die je appart schakelt. (Groot en klein licht)
Fendt926Driver
@Angelo368 ik heb op de 916 led opbouw koplampen op de knipperlichten staan.
Enorm mooi netjes groot en klein licht.
En vooral het grote licht kan wel tot 400m ver gaan.
Maar dichtbij weinig licht van.
En is geen inbouw dus gaan er weer af.
Komen werklampen op.
+1
fendt308-driver
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Komen werklampen op

Wat doe je met die led die niet bevalt? Gaan die ergens anders op of blijven ze over? Anders wil ik ze wel overnemen😅
+1
Fendt926Driver
@fendt308-driver de lampen die van de grote trekkers af komen worden herverdeeld onder de andere trekkers.
De koplampen komen op de 203 smalspoor. Daar zit nu helemaal geen enkel licht op
+1
fendt308-driver
@Fendt926Driver dat is makkelijk werken, dan is het al snel een vooruitgang😜👌🏻
@Angelo368 heb ze in de 6.31 gezet, weinig last van met tegenliggers. Kan ook liggen aan de afstelling van de lamp zelf
arjanvw
@Deutz 8006spezial Heb jij dezelfde erin, als ik erin had? Dimlicht 4 ledjes in het midden en met groot licht gaan aan beide kanten nog 2 extra aan? Ik kon ze niet meer verder naar beneden afstellen...
@arjanvw nee gewoon plug en play h4 van ledhandel. Onderhand al 3 jaar erin. had ze gekocht omdat ik met mestrijden in het voorjaar over de weg, amper nog wat zag met de halogeen. En was een probeersel, bevalt mij in ieder geval best
arjanvw
@Deutz 8006spezial je hebt dus alleen het lampje vervangen voor led en niet de behuizing? Heb nu ook alleen een nieuwe led lampje (fitting) besteld.
+1
@arjanvw klopt. Past gewoon in de bestaande h4 halogeen houder. Heb er zo 123 geen foto van

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@Deutz 8006spezial dat is dat setje van €50?
+2
@ronald-deutz-fahr poeh meende dat ik hem toendertijd via ledhandel voor 35 euro had? Was een probeersel, kon altijd weer retour. Maar bevalt mij erg goed op de 1 km rechte wegen hier. Zie je tenminste wat er 6/700 m voor je gebeurd aan wandelaars zonder lichten.....
+6
fendt308-driver
@Deutz 8006spezial en die moet je ook gewoon maximaal verblinden. Als hun te beroerd zijn wat licht mee te nemen zullen wij ze wel even bijschijnen
+2
@fendt308-driver haha idd! Vaak zat in het dorpskrantje gestaan, dat mensen die in het buitengebied wonen denken dat ze op een racebaan rijden. Maarja als wij hen niet zien kan je moeilijk remmen... hoe vaak het allemaal met de auto al niet net goed gegaan is met (loslopende) honden, mensen in de regen in zwarte kleren in het pikkedonker....
+1
@Deutz 8006spezial ja gaat het zo gek daar? Echt jagen word het ook niet met die onzichtbare springbulten 😅
Hier lekker aan de provinciale weg met fietspad er naast, geen gedonder 👌🏻😅
+1
@ronald-deutz-fahr @CaseCS130 @Ritchie ja gek aanstekerij van die mensen en maar met het handje op en neer wapperen. Vind het meer dan normaal dat je er een beetje christelijk langs rijd maar dan moet je ze wel zien.

Wonen hier aan een 80km/h, 4 km lange betonweg met 2 flauwe bochten. Voor de enthousiastelingen kan je via deze weg een rondje fietsen/hardlopen van 10/13km.

Voordeel van deze betonweg is vooral de freesasfalt berm dus je kan overal wel redelijk door de berm met wat vaart. Dat scheelt zomers met werk wel best wat ergenis en diesel.
+1
@Deutz 8006spezial ik werk bij een akkerbouwer die grote Hadley luchthoorns op zn trekkers heeft. Echt leuk als mensen gebaren dat je zachter moet, of simpelweg niet aan de kant gaan maar 2 breed blijven fietsen als je wil inhalen. Goeie berm scheelt de helft! Houden ze in Friesland goed bij, Drenthe is daar minder goed in 😑
+1
@ronald-deutz-fahr ach ja, snap dat nooit zo van die lui. Zelf jagen ze vast ook 90/100 waar je 80 mag, de kunst in het verkeer is om te delen. En het is pijnlijk duidelijk dat de huidige maatschappij daar aardig van weg gereden is.
+1
Ritchie
@Deutz 8006spezial

Is dat bij jullie ook zo'n probleem? Je schrikt je hier 's avonds af en toe het lazarus met die donkere pakken. Die honden moeten ook allemaal in de schemering uitgelaten worden lijkt et wel.
+1
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Bij ons ook wel zo helaas. We wonen net langs een rondje om het dorp van zo'n 5km. Gelukkig hebben de meeste wel zichtbare kleding met evt. Verlichting aan. En aan de tijden weet ik bijna wel of er een hond bij is of niet. Mooiste is als die ook een vest aan hebben.
Je mocht hier vroeger 80 rijden, nu nog 60. Maar zo snel ga ik er nooit langs, beetje met beleid zo rond de 30. Maar sommigen vinden dat nog te snel, vooral import die de hond niet aangelijnd hebben.
@CaseCS130 boel geduld, 30 waar je 60 mag.. ken de situatie niet natuurlijk, maar naar mijn idee moet je die tokkies niet het idee geven dat idereen wel voor ze afremt
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Het is een normaal buitenweggetje waar je een fietser of wandelaar net kan passeren en op de weg kan blijven.
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr zomers hier veel meer last van fietsers. Die vinden dat ik stil moet gaan staan bij passeren omdat hun ontspannen aan het fietsen zijn.
De boer maar
@Fendt926Driver moet je hier is komen tijdens of om het oerol festival heen de mensen denken dan als ze een kaartje kopen dat ze voorrang hebben op alles en iedereen dus ze steken zonder te kijken over of fietsen midden op de weg af blijven gewoon staan om te kijken waar ze heen moeten en er niks om heen kan 🤬
Fendt926Driver
@De boer maar jullie eilanders zijn maar een verdraagzaam volkje.
Ik denk dat ik de schuif in de fronthef deed.
Dan schoof ik ze wel naar oerol of andere bestemmingen
+1
De boer maar
@Fendt926Driver heerlijk is dat hier in de tien dagen festival 50000 man dat er naar toe komt 🤦
CaseCS130
@De boer maar Dat Oerol trekt ook wel wat apart volk of heb ik dat verkeerd?
Ritchie
@CaseCS130

Is dat niet zo'n hippiefeestje? In een kring in de wei zitten etc.
CaseCS130
@Ritchie veel theater en zo. Maar dat weet de Boer maar beter denk ik
+2
De boer maar
@CaseCS130 ja het is een cultuur en kunst festival over het hele eiland verspreid zijn voorstellingen en dergelijke maar vroeger was het nog wel is te volgen maar tegenwoordig is het allemaal niet echt meer te volgen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 306 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!