Foto van een Ford 6600 m,n 2 liefdes in de begin jaren 80πŸ™‚πŸ˜Š. Foto is geplaatst door newholland- op 13-01-2021 om 00:18:38, met 25 reacties.

Ford 6600

newholland-
Foto van een Ford 6600 m,n 2 liefdes in de begin jaren 80πŸ™‚πŸ˜Š

Reacties

+2
stijn-de-bock
Kan ik goed begrijpen.
a3vandiejen
Prachtig.
newholland-
@a3vandiejen de 6600 met de blauwe zonne sticker van discotheek de herberg ReeuwijkπŸ˜‡
+2
Towaberg
2 knappe verschijningen πŸ₯°
+1
noordhof
Mooi , die Toyota was toen wel hip ! πŸ‘
+2
newholland-
@noordhof landcruiser BJ40, was een geweldige auto maar roestvorming was een drama 😬😬
stijn-de-bock
@newholland- roesten is inderdaad een drama bij deze voertuigen.
+1
newholland-
@stijn-de-bock deze was van 1979 en na 10 jaar totaal verrot maar reed heerlijk.later was er een polyester body op de markt.en ook al koop je een gerestaureerde je houd de roest niet tegen.en ze zijn erg duur dat is jammer ☹️
+1
RVM
@newholland- oom van me heeft precies dezelfde gehad, toen deze rot was heeft hij een een 70 met 4.2 gekocht. Mijn neef heeft de BJ toen opgeknapt en zwart gespoten, was een zeer ruige wagen.
walker1
@RVM Die 70's met de 4.2 diesel waren geweldige auto's. 8 jaar zo'n auto als bedrijfsauto gehad. Stoer hoekig uiterlijk, beresterke motor, goed in het terrein en bovenal: nooit kapot!
+2
RVM
@walker1 niet waren, maar ZIJN πŸ˜‡ mijn pa rijdt er nog 1, werd er laatst op geattendeerd om hem te laten taxeren, zijn nu duurder dan bij aankoop πŸ˜‚
+2
stijn-de-bock
@newholland- weet ik ,dat roesten is erg jammer en niet tegen te houden,en dat is met veel oude auto's het geval, dat is het grote voordeel van oude tractoren daar is weinig carrosserie.
Towaberg
@stijn-de-bock en die roest mag gezien worden!
+1
stijn-de-bock
@Towaberg zolang het oppervlakkig is kan dat prachtig zijn,patina,het roest bij zo'n Toyota kan je misschien beter omschrijven als rot.
Towaberg
@stijn-de-bock volledig mee eens Stijn, bij ons in het dorp waren er ook zo enkeleπŸ§€πŸ§€πŸ§€
+2
RVM
@Towaberg @stijn-de-bock

Wij hebben 5 jaar geleden toen de eerste probleempjes zichtbaar werden bij onze 70 4.2, de buitenkant kaal gemaakt. Alle zwarte delen ( treeplank, bumpers etc ) gestraald en gepoedercoat, kleine plekje plaatwerk aangepakt en volledig laten behandelen met dinitrol. Die gaat weer 20 jaar mee. Auto is van 2000 en 200.000 op de teller, maar ziet er grotendeels als nieuw uit.
+1
newholland-

(klik om te vergroten)

Dit was zijn opvolger ging ook al snel roesten.
RVM
@newholland- zo een hebben wij gehad voor de 4.2, een 2.4 turbo. Nieuw in 1988, in 2003 rot verkocht.
newholland-
@RVM idd deze was van 86 reed nog veel beter dan de rode maar uiteindelijk vielen de gaten er in vooral bij het voor raam😬
+1
RVM
@newholland- bij ons hetzelfde, waar de rechtse wisser het water van het raam zwaait. En direct achter de voorportieren onder. Het kantelpunt zit ergens na 1996. De 4.2 van m’n oom was rot ( wel koeboer..... ) daarna zijn ze volledig verzinkt, onze 4,2 van 2000 is er veel beter aan.
Ritchie
@RVM

Heb jij een 4.2 van 2000? Zit hier ook te denken aan zo'n type Land Cruiser, met automaat trekken ze als een leeuw heb ik vernomen. Maar dan moet ik m'n Patrol weg doen en dat is ook wel weer erg zonde. Die is mooi hard, daar heb ik m'n twijfels over bij die Land Cruisers onder de 10k.
+1
Alex Miedema
Gaaf die Landcruiser
verwijderd
Ritchie
@RVM

Nee sorry ik bedoelde een Land Cruiser 100, een 4.2 TDI.

Das ook dik zo eentje!
RVM
@Ritchie ja dat is nieuwer, geen verstand van πŸ˜…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!