Naar het voorbeeld van @rvm ben ik ook het archief maar eens ingedoken. We koppen oktober 2008 op het moment van de foto. Inmiddels 13 jaar geleden dus, kocht loonbedrijf Joosen - Van Aelst deze T6080

New Holland T 6080

Naar het voorbeeld van @rvm ben ik ook het archief maar eens ingedoken.
We koppen oktober 2008 op het moment van de foto. Inmiddels 13 jaar geleden dus, kocht loonbedrijf Joosen - Van Aelst deze T6080. Hij startte zijn leven aan de bekende 2-asser Joskin karren van Joosen, maar deze veteraan heeft ook enkele duizenden uren versleten aan de Kurstjens Tri-axxer later. Ik geloof dat deze nog steeds in zijn bezit is.

Reacties

Mooie foto.
+1
XC 70
2 jaar geleden heb ik deze nog op video gezet , toen met een Veenhuis dubbeldoel wagen
Ruben-dxdeutz
Ook maar een klein formaatje voor aan een kurstjens.
+2
@Ruben-dxdeutz Heeft die wel een tijdje voor gestaan:

Na deze T6080, kwam er een T7030 voor die Kurstjens en volgens de toenmalige chauffeur trok de T6080 het ruim vlotter dan die nieuwe T7030. Intussen staat er denk ik een T7.260 of T7.230 voor.
Ruben-dxdeutz
Zal in vermogen ook niet zoveel tussen zitten denk ik? Dit is volgens mij nog het kleine model 6080, je ziet ze ook ooit met hoge motorkap, die lijken direct veel forser zoals een7.
@Ruben-dxdeutz klopt. De 7030 heef denk ik maar een 10pk meer. Dit is een van de eerdere t6080s van 2008. De lateren hebben idd een hogere neus.
Ruben-dxdeutz
@tractorquintentje Was net eens door je foto's aant kijken, zitten mooie foto's tussen van oudere hakselcombi's uit het antwerpse!
+1
@Ruben-dxdeutz Danku! Ja foto's maken van landbouwmachines is voor mij jaren een hobby geweest. Zo ben ik op veel plaatsen geweest en heb ik ook veel mensen leren kennen. Ik ben blij dat er in de jaren veel belangstelling gekomen is voor deze hobby en dat nu steeds meer mensen landbouwfotografie als passie hebben gekregen. Ik doe het helaas steeds minder, maar toch kan ik het soms niet laten om een plaatje te schieten als ik ergens passeer. Tegenwoordig wel meer met de gsm ipv de camera zoals vroeger. 😀
En de youngtimers intereresseren mij ook vooral, dat is ook wel te zien in de foto's. 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!