Foto van een Onbekend meerdere (diverse merken) alles in stalling paar weekjes mogen eerste machines weer los gelaten worden.

Onbekend meerdere (diverse merken)

gerrit power
Foto van een Onbekend meerdere (diverse merken) alles in stalling paar weekjes mogen eerste machines weer los gelaten worden.

Reacties

De boer maar
Heeft die tank nu twee vul meters ?
Siete
@De boer maar
Water en mest niveau. Dat is geen Beemster tank maar een Sleepslang Pompkar gok ik 😉
De boer maar
@Siete dat verklaart het wel ja heb zoiets nog nooit van dichtbij bekeken namelijk hier word alleen maar gewoon met de tank uitgereden
Siete
@De boer maar
Haha ja dat kun je zo iets ook niet weten. Heb jaren naar de voorkant van zo'n Pompkar gekeken. Wel een ander merk dan maar goed. Idee is hetzelfde.
De boer maar
@Siete ik zie dan wel weer twee bemesters staan
gerrit power
@Siete volle 10 punten, welk merk toen een Schouten? Wacht op nieuwe sleepslang dan weer klaar voor nieuwe seizoen.
casejxu
@gerrit power regelmatig slang vervangen?
+1
gerrit power
@casejxu stappen over op grotere diameter van 5” naar 6” en sleep van 4” naar 4,5” iets meer capeciteit is hoofd reden en hoop iets minder brandstof per m3 te gaan gebruiken bij pompen.
casejxu
@gerrit power en die oude slang kan je dan inruilen? Weet jij of sleepslang gebruikt ook nog in 3,5 in roulatie is?
+1
gerrit power
@casejxu volgens mij is 3 naar 4 naar 4,5 naar 5 die laatste kan alleen aan zelfrijder. Slang zelf verkocht gemiddeld 1/3 op afgeschreven, maar moet iets met hoop werk erbij.
catfan55
@gerrit power ik ben benieuwd of je deze besparing gaat vinden in de overstap naar grotere diameter slang.
Sprak laatst iemand die van 5.5 naar 6” is gegaan. Brandstof gebruik was omhoog gegaan maar de capaciteit ook. Vooral de sleep trekker was een merkbaar verschil, zwaardere slang met meer mest er in rond trekken.
Hij zat /m3 een iets hoger in verbruik toen hij met 5.5 sleepte. De winst zat hem in de extra capaciteit - dus meer gedaan krijgen in een dag / week / seizoen.

Met een 1/3de afschrijving op je oude slang, en de aanschaf van de grotere diameter, wat is je verwachting waneer dat je weer in de positieve cijfers bent. Red je dat in een seizoen?
+1
gerrit power
@catfan55 met 1 seizoen moet wel heel eind zijn verwacht ik. Wij sleepslangen ongeveer 1000 uur per jaar. Dus moet aardig kunnen. En tel ik nog niet met brandstof.
+1
catfan55
@gerrit power net als Siete ben ik ook erg benieuwd! Hou ons op de hoogte 😀
Siete
@gerrit power
Ben benieuwd naar de ervaringen!! Zou t leuk vinden als je dat hier ook zou willen delen. Worden knoeperds van slangen dan. Niet bang dat de Sleepslang dus danig zwaar gaat trekken dat je (met name op de kopakkers) meer zult vernielen door grip zoeken?
Hoeveel Sleepslang heb je er gemiddeld aan hangen? En 2 of 3 man systeem?
(Sorry ben een nieuwsgierig mannetje hahaha)
gerrit power
@Siete bang voor zwaar trekken ben ik niet zie hier veel 5 en 4 duim sleep aan elkaar hangen lees 100 5” en een geheel stuk 300 4” is ongeveer net zo zwaar hoorde laats iemand met 200 5” en 200 4”. Zie zelf meer voordeel dan in alles 4,5” omdat je niet meer knijpt en kwa gewicht ongeveer even veel is. Bang voor koppakkers ben ik niet de arm laat spanning van de slang af door uitvouwen waardoor niet aan trekker getrokken wordt met draaien.

Ik krijg 300+100 stukken dus eigenlijk slepen we met 300 en kunnen lange percelen 100 meter opleggen. In voorjaar gaan we met 3 mans idee rijden. Alleen komt pomp trekker een setje dat ik gas kan bedienen en aftakas uit. Dus kunnen bij grote klanten met 2 man blijven draaien. Heb namelijk veel klanten van 2000m3

Opzoek naar extra capeciteit is gekomen door samenwerking van loonwerkers waarbij nu ongeveer 110 000 m3 door 1 bemester moet. Even uitdaging maar komt ook goed als weer. maar meewerkt.

Werkt rondpompen van Schouten goed, lijkt me nadeel kan niet snel druk van slang laten zakken.
Siete
@gerrit power
Helder. Hoop dat het zo mag werken zoals je in gedachten hebt. 😁 Ben benieuwd naar de resultaten.

Ja rondpompen vond ik heel makkelijk. Vooral omdat het je een stuk vrijheid geeft bij de Pomp. Aan een mestzak of silo was ik veel weg te slangen uitrollen. Bij een put is dat iets linker, en was ik meestal dichter in de buurt en of korter bij de pomp weg.
Mocht er onderweg iets knappen dan tilde mn collega de bemester op en was de stroon afgesloten.l
Qua capaciteit merk je wel (vooral verder weg) dat de stroom weer op gang moest komen. Voordeel was wel weer dat je geen buffertank en dus extra gewicht mee hoefde te slepen..
+1
gerrit power
@Siete hoop zelf ook afstand bestuurbare pompwagen keer betaalbaar zullen worden dat zou grootste oplossing geven. Maar dat zal even duren vrees ik.
Siete
@gerrit power
Ja een Schouten idd. Geleverd door Oudman Thesinge. Was toen een van de eersten in de "nieuwe" kleuren. Arm met Turbovuller achter op, rond pomp systeem er op. 6210R er voor. Was n mooi setje 👌
draaipiet
Mooi opgebergd
RVM
Al een voorkeur voor blauw of groen?
+2
gerrit power
@RVM ben zelf geneigd naar groen, prijs kwaliteit kan blauwe ook goed meekomen , maar John Deere is wel stukje meer voorzien van luxe.
angelo-nabben
@gerrit power en kwalitatief mss een beetje beter als blauw?
gerrit power
@angelo-nabben kan ik niets over zeggen nog Nh is 1 seizoen oud en heeft 1600 uur bijna en JD 2 seizoenen oud en staat veel voor sleepslang met 2000 uur.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend meerdere (diverse merken) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!