Foto van een International Yumbo 3965 (graafmachine). Foto is geplaatst door Interbert op 20-01-2021 om 22:20:32, met 24 reacties.

International Yumbo 3965 (graafmachine)

Interbert
Foto van een International Yumbo 3965 (graafmachine)

Reacties

+3
jan-kees same
Prachtig ,die trekker ook trouwens😃
+2
wim-same
@jan-kees same Maar die Yumbo ook hoor. Gewoon nog met 4 hendels voor je neus.
+3
langeslagdiesel
@wim-same 4 handles met hak pedalen. En dan nog twee losse handles voor de stempel poten. Links lucht schakelaars voor de remmen rechts een versnellingspook die via een set staalkabels de bak in de onderwagen bediend. Op de vloer rem, koppeling, gas. En dan de 6 handles waarvan 4 met hak pedalen. Was best al druk in het boetje voor je er zelf in zat.
+1
stijn-de-bock
Plaatje
+1
casper1455
Super machine!
+2
Interbert
Deze is al wel met servo, en de versnellingen hebben ze ooit aangepast door een gat in de cabine te slijpen en wat stangen naar binnen te lassen, maat het werkt!
+1
a3vandiejen
Heel mooi.
+1
Towaberg
Heel knappe foto 👍
+1
de-wit
Jij gaat voor de dagtopper
+1
Mdbm
Wat een plaatje !!!
+1
draaipiet
Pracht stel
1455xl fan
🤩🤩😍😍😍 Nog enkel de kipkar van IH ontbreekt 😉
+1
draaipiet
Volgens mij heb ik nog grond gereden onder een Yumbo rups, maar ik weet het niet zeker meer
Het blijven bijzondere kranen waar er inmiddels niet veel meer van over zijn...
+1
wim-same
@draaipiet Ik heb sowieso meerdere keren grond gereden onder een Yumbo, zowel rups al mobiel. Maar ja, de dealer zat vroeger ook vlak bij ons, in Waddinxveen
draaipiet
@wim-same Paul van Vliet?
+1
wim-same
@draaipiet Nee, Loonbedrijf M Groeneveld uit Zevenhuizen sowieso. Hij had zelf een mobiele Yumbo, en zijn broer draaide ook altijd voor hem met zijn eigen rups. Later heb ik dit loonbedrijf overgenomen, maar deze kranen waren er al lang niet meer.
+1
wim-same
@draaipiet en ook nog wel puin rijden in Delft, voor sloop bedrijf Boxmeer. Die had ook een Yumbo.
draaipiet
@draaipiet Ik bedoel Paul van Vliet als dealer in waddinxveen
wim-same
@draaipiet Nee. van Gemeren uit Waddinxveen. Aan de onderweg.
wim-same
@draaipiet Was geen Paul van Vliet, maar Piet van Vliet. maar die verkochten geen Yumbo, Dat was van Gemeren uit Waddinxveen.
+1
jan-kees same
Henk van vliet is dat ,die verkocht etec kranen en vroeger ook argenterio,van gemeren in waddinxveen had je ook vroeger,furukawa dealer en vroeger ook jumbo misschien ,dat weet wim wel😎
wim-same
@jan-kees same Nee, Dat was Piet van Vliet uit Zevenhuizen. Die zat vroeger aan de Brede weg. Die verkocht Argenterio, en bouwde later Eder kranen, daarna werd weer later Etec. Daarna zijn ze verhuisd naar het industrie terrein tegen over hun. En nu is het over genomen door ELM, en die verkoopt DOSAN.
+1
jan-kees same
@wim-same o ja ,henk is zn zoon ,ook weer ontrafelt😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International Yumbo 3965 (graafmachine) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!