Foto van een Weidemann 1380, boxen weer gevuld op het werk, gaat, ondanks de afstand naar de opslag, aardig vlot zo👌

Weidemann 1370

Foto van een Weidemann 1380, boxen weer gevuld op het werk, gaat, ondanks de afstand naar de opslag, aardig vlot zo👌

Reacties

Marcsteffens6265
Hoe bevalt zo'n bandje wij hebben nu een rotor die het er uitblaast/gooit maar nu met paarden mest wil die nog wel is vast lopen en aangezien hij nu kwalen begint te krijgen zijn we nu wel een beetje opzoek.
johndeere6230
@Marcsteffens6265

Gaat opzich prima, als de paardenmest wat zwaar is en je pakt een (te) volle bak, dan willen de walsen nog wel eens vast gaan zitten. Verder gaat het eigenlijk prima, komt makkelijk voor in de box en het verdelen doen de koeien verder zelf.

Heel stukje beter dan met de holaras bak waarmee het eerder werd gedaan😅
Marcsteffens6265
@johndeere6230 ja wij hebben meestal iets droger spul maar mixen het met gemalen zaagsel om het niet te nat in de box te krijgen. Maar je hebt geen problemen met het bandje dat ie dicht loopt of begint te slippen.
+1
johndeere6230
@Marcsteffens6265

Nee met het bandje niet verder, zoals ik al zei, bij zwaar product en de bak goed vol wilt die soms niet op gang komen, maar als die eenmaal gaat, dan is er niks meer aan de hand
Fendt926Driver
@Marcsteffens6265 2 buren hier verwerken de paardemest met een ceres bak de boxen in.
Hoor er positiefe verhalen van.

tractorfan.nl/picture/1308913/…
Marcsteffens6265
@Fendt926Driver aha kleine bakjes als ik zo kijk hoeveel schat je dat er in gaat.
Fendt926Driver
@Marcsteffens6265 deze is best groot.
Schat dat er ruim 1m³ in gaat.
Maar de buurman heeft geen grotere shovel.
En deze bak was ook te groot voor mijn shoveltje.
Maar ceres heeft meerdere types.
Maar kan wel prima paardemest of gescheiden mest verwerken
Marcsteffens6265
@Fendt926Driver aha we hebben zelf nu een bak ook van 1 kuub maar deze leek veel kleiner.
zettelmeyer
@Marcsteffens6265 hier een flinkgh bak van 750 liter groot zat voor ons shoveltje van 950 kg. We strooien ook paardenmest er mee en dat gaat goed. Alleen soms zit er wat kuil in en daar heeft die hekel aan en loopt die vast. Door hem naar de andere kant op te late lope trekt die hem er weer door. Bij mijn foto's staat die wel tussen. Toen we hem aantal jaar terug kochten zijn we ook met een ceres bezig geweest maar vonde flinghk beter in elkaar zitten en de prijs verschilde niet veel
Marcsteffens6265
@zettelmeyer toen nieuw gekocht? Verder nog problemen gehad, wij zijn meer opzoek naar een 2e handse vind nieuwe toch vrij duur.
+1
zettelmeyer
@Marcsteffens6265 ja nieuw gekocht. Destijds was er niks 2de hands voor een klein shoveltje.
Keering van de hydromoter wil er wel eens uitlope door troep in de paardenmest zoals stukjes net van de rondebalen. Dit is nu 2x gebeurd in 6 jaar tijd. 1x in de 2,5 week strooie we in.
Marcsteffens6265
@zettelmeyer aha wij hebben deze bak 20 jaar geleden ook nieuw gekocht. 1 x in de 2.5 week dan hou je het dr nog aardig goed in wij strooien hier 2 x in de week 2 bakken over alle 70 boxen.
zettelmeyer
@Marcsteffens6265 ik ben dan wel even aan het rijden hoor voor dik 100 boksen. Denk 30 bakjes ofzo.
Marcsteffens6265
@zettelmeyer o dan valt het nog mee hebben jullie ook last dat je er slecht een bodem in krijgt of heb je er nog een mat onder.
zettelmeyer
@Marcsteffens6265 winters beter als zomers. Dan is door de regen het mest wat natter waardoor het goed plakt. Nee geen mat, jullie wel?
Marcsteffens6265
@zettelmeyer nee maar aangezien je maar 1 x in de 2.5 week instrooit.
johndeere6230
Quote Reactie van @zettelmeyer:
Denk 30 bakjes ofzo

Pfoe dat is de moeite... hoezo niet wekelijks instrooien dan?
zettelmeyer
@johndeere6230 meer werk, eerste dag (maakt niet hoeveel je strooit) krabben ze het meeste erruit. Daarnaast moet ik de koeien opsluiten en langs de robots rijden, dat doe ik liever zo min mogelijk, kwartiertje langer maakt dan ook niet uit
Marcsteffens6265
@zettelmeyer wij kunnen gelukkig de boxen afsluiten en de koeien kunnen dan nog gewoon naar de robot. Meestal strooien we direct na het voeren dan hebben de koeien er het minst last van.
johndeere6230
@zettelmeyer

Dat eruit krabben is zo ja, ook wel begrijpelijk dan. Zeker als je de robots moet afsluiten, al heb je nu wel meer ruimte om de robot even stil te zetten of valt dat tegen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Weidemann 1370 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!