Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85. Foto is geplaatst door PieterA op 22-01-2021 om 07:31:35, met 13 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 85

PieterA
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85

Reacties

+1
PieterA
Foto van september 2015 toen de 85 MK2 bij het LMB voor ons gebruiksklaar werd gemaakt. Deze trekker van bouwjaar 2004 had toen ongeveer 2.500 uur op de teller. Hij is van een pootgoedteler uit de Noordoostpolder geweest.
Deze smalle wielen in combinatie met een kruipbak maakten de trekker interessant voor ons. Hij is gekocht
voor de kleine klusjes en nam het werk over van een mf 155 en een Fiat 850.
koenclaas
@PieterA Dat is een hele vooruitgang!
+1
PieterA
@koenclaas Ik heb nu wel wat meer comfort en het werkt allemaal net wat makkelijker. De rijsnelheid ligt hoger en het geluidsniveau lager. 4-wielaandrijving was ook een voordeel. Dat hadden de voorgangers niet. Er is nu wel een trekker minder op het bedrijf.
RJBrouwer
@PieterA hoeveel uur heeft de trekker inmiddels? En waar wordt ie voor ingezet op het bedrijf?
PieterA
@RJBrouwer 4464 uur. Aanvankelijk was de bedoeling om hem altijd op deze smalle wielen te laten staan voor het bieten zaaien, schoffelen, rijenspuiten, kantjes maaien en kunstmest strooien.

Ik had echter nog een set bredere wielen staan (600/65r38). Deze heb ik pas gemaakt op de 85 en zo kan hij af en toe ook ander werk doen, bijvoorbeeld bij de oogst van bloembollen in het najaar voor een kieper.
RJBrouwer
@PieterA oké jullie bieten en tulpen in het bouwplan of nog andere gewassen? dan draait nog wel redelijk mee met 400 uur per jaar gemiddeld...
PieterA
@RJBrouwer Ook aardappelen, pioenrozen, uien, cichorei, liatrisbollen en tarwe in het bouwplan. Ik vind ook dat hij nog behoorlijk uren draait. Het is ook een lekker handig trekkertje voor vanalles en nog wat.
+1
Ritchie
@PieterA

Een echt bouwplan van op Tholen dus 😉
deutz d25s
Mooi!
draaipiet
Mooi hoor, zijn die voorwielen in verhouding groot? het lijkt bijna een County
+1
PieterA
@draaipiet Nee hoor, het is gewoon de normale verhouding. Achter 11.2r48 en voor 11.2r32. Ik denk dat het perspectief van de foto een beetje vertekend.
draaipiet
@PieterA Dank je, dan is het inderdaad gezichtsbedrog 🤣

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!