Klusje tussendoor, hoofd snijcilinder lekt nogal van de masterbuster.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 22-01-2021 om 10:51:52, met 12 reacties.

Trioliet silobuster

GerbertXL
Klusje tussendoor, hoofd snijcilinder lekt nogal van de masterbuster.

Reacties

GerbertXL
Dit is de derde bak maar de eerste keer dat deze eraf is, nooit een lekkage gehad aan de hoofdcilinder. Gelukkig heb ik het snijbord van de oude bak nog liggen want de dealer had geen revisiesetje liggen.

(klik om te vergroten)

cb6520
@GerbertXL dure cilindertjes ik heb paar maand terug een nieuwe op de u snijder gekregen🙈
jantje 8110
@GerbertXL bij onze wagen al twee keer die korte slangen naar de cilinder toe kapot gehad. Na het breken van het mes maar een krapbord van gemaakt.
+1
GerbertXL
@jantje 8110 Ik heb er heel weinig problemen mee. Dit is iets anders als de oudere modellen, de plaat aan deze kant is van rvs, dikker en heeft een andere vorm. En dat dikke rvs maakt het verschil. Bij de oude rotte de plaat weg, het demonteren was dan een drama want de bussen/afstandhouders in de sleufgaten aan deze kant ging meedraaien, en overal waar een opening zat kwam er kuilvoer in wat de hele teloorgang versnelde.
Het is best wel vaak wat met het mes, maar het is dan ook de enige machine die elke dag word gebruikt.
CaseCS130
Zijn 2 korte cilindertjes tegen elkaar aan gelast zeker?
+1
GerbertXL
@CaseCS130 klopt. De zuigers zitten er los in nieuwe keerringen is lekker simpel.
EA_MF
@GerbertXL ideaal dat die daar gewoon los voor te krijgen zijn. Bij de U snijders ben je minimaal 6 tientjes lichter als de zaagcilinder lekt 😅 losse keerringen kennen ze helaas niet bij die machines
+1
GerbertXL
@EA_MF nou was het maar €60, setje kost €130. Setje voor de zijcilinders kost al iets van 50 euro. Er moet een nieuw hoofdmes op en die gaat ook richting de 600.
john deere 7810
@GerbertXL

het doet zeer totdat de rekening betaald is en de machine weer dicht is. Dan heb je er ook weer lang plezier van. zo'n snijmes maakt veel netter werk dan een krapmes. die zijcilinders gaan nog wel eens kapot is de ervaring.
GerbertXL
@john deere 7810 Deze is echt beter dan de vorige, maar een snijmes blijft een onderhoudsgevoelig ding. Als je er liever niet zelf aan sleutelt dan word het wel een dure grap en snap ik dat mensen liever een krapbord nemen.

Ik was wel gecharmeerd van een vdw bak met vast mes voordat we deze kochten, totdat ik er 1 aan het werk zag. Resultaat aan de kuil viel me erg tegen, loeizwaar, en er was al flink aan gelast terwijl ie nog in de garantie zat.
john deere 7810
@GerbertXL

zeker waar. en toch blijven op letten wat er de kuil ingaat kwa ijzer enz. meeste messen sneuvelen daardoor. ja zo'n trioliet is wel bewezen kwaliteit.

hier loopt ook veel trioliet. fabriek zit paar km verderop. dus altijd onderdelen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Trioliet silobuster ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!