Foto van een Slootsmid bemester. Tweedehands gekocht. Hoe zie ik hoe ver de snijplaat versleten is? Welke punten kan ik best nog checken?

Slootsmid bemester

HansN
Foto van een Slootsmid bemester. Tweedehands gekocht. Hoe zie ik hoe ver de snijplaat versleten is? Welke punten kan ik best nog checken?

Reacties

NH-Ford
Plaat demonteren en de randen bekijken.
Gelijk ook maar je excentriek demonteren, zeer groot kans dat lagers ook wel slecht zijn.
Daarna een serieuze blik op je as en afdichting van hydromotor werpen, bij twijfel vervangen/reviseren.
Bij montage plaat op iets voorspanning zetten, maar niet lomp veel, mooiste is met een drukmeters meten met hoeveel druk ie uiteindelijk draait.
HansN
@NH-Ford Ok bedankt. Onderste plaat is nog wel 10mm dik. Maar we halen alles wel is los 👍

(klik om te vergroten)

langeslagdiesel
@NH-Ford werkt dit een beetje met zo’n schotel verdeler? Ik bedoel met verstoppingen en verdeling?
EA_MF
@langeslagdiesel ik heb zelf nooit met zo’n excenter verdeelmolen gewerkt, maar volgensmij verslaat niks het princiepe van joskin/veenhuis mbt verstoppingen. Die hakselen vrijwel overal doorheen. Volgensmij is de Veenhuis verdeler door DLG ook als 1 van de beteren getest is mbt dwarsverdeling van de mest.
NH-Ford
@langeslagdiesel Het is absoluut niet mijn favoriet.
Vindt hem nogal slijtage gevoelig, snijdene werking ook niet top.
Zoals hier al door ander vermeld, ik blijf zelf bij joskin systeem (wat slootsmid ook wel heeft) vrij draaiende mesjes met voorspanning op onderplaat gemonteerd.
HansN
@NH-Ford We zullen het ondervinden. Hier ook genoeg ervaring met joskin verdelers. Ik weet niet waarom, maar hier zit bij die joskin een hoekje in het huis van de verdeler gelast. Als er een klosje inkomt, zit dat dan geklemd tussen de snijschijf en dat hoekje. Waardoor alles blokkeert. Heb al gedacht om het eruit te slijpen, maar het zal er wel met een reden inzitten denk ik dan.
Bij de slootsmid lagen 2 hoefblokjes in als ik hem opende, die blijft dus wel doordraaien.
steyrlanzboy
@NH-Ford weet je waar me dit aan doet denken een de velg van een volks wagen kever
NH-Ford
Dat hoekje heb ik hier jaren geleden al krom geslagen, gaat prima zonder.
Klosjes blijven er wel bovenop rammelen.
Hebben eigenlijk nooit verstopt of vast zitten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid bemester ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!