Nieuw project op de aanhanger, onderweg naar België. Porsche Standard Star 219 op de kop getikt in Duitsland. Het doel is hem terug in nieuwstaat te brengen, alle onderdelen zijn erbij, de basis is g

Porsche Standard Star 219

eicher4048driver
Nieuw project op de aanhanger, onderweg naar België. Porsche Standard Star 219 op de kop getikt in Duitsland. Het doel is hem terug in nieuwstaat te brengen, alle onderdelen zijn erbij, de basis is goed, plaatwerk nog strak.

Reacties

+2
eicher4048driver
Goeie basis voor verder te restaureren. De eigenaar had er nog een staan en had niet de tijd om ze allemaal af te werken.

(klik om te vergroten)

Camionet vol met de overige onderdelen 😄
Schluterfan
Succes! Ik wist trouwens niet dat jij Belg was. Eicherdrivers heb je daar ook niet veel 😃
+1
eicher4048driver
@Schluterfan Bedankt, op een eicher heb ik leren rijden maar voor de rest heb ik er niet zoveel mee, al was ik wel aan het twijfelen tussen een porsche of eicher om op te maken. de luchtgekoelde eichers vind ik ook wel mooi!
+2
stijn-de-bock
Succes met de porche.
+2
eicher4048driver
@stijn-de-bock Bedankt dat komt wel in orde, hopelijk is die volgend jaar klaar om ergens op een oldtimerbeurs te zetten zoals Panningen of Bocholt, vanaf dat dat weer door mag gaan.
Albert Peters
Veel plezier met de Porsche
eicher4048driver
@Albert Peters Dankjewel, foto's van het opknapproject zullen volgen. Hij staat nu droog weggezet om in de zomer aan te beginnen. Ik moet eerst nog verder werken aan een porsche a122 waarvan de motor momenteel in onderdelen ligt.
+1
Sojaboontje
Mooi project 👍. Heeft deze ook turbo-koppeling?
+1
eicher4048driver
@Sojaboontje Volgens mij wel, ik denk dat standaard was op dit type. Ben eigenlijk heel benieuwd om dat eens open te halen en te zien hoe dat dat gebouwd is, of dat dat vergelijkbaar is met de turbomatik-koppeling in onze fendten.
Fendt_favorit
Succes, mooi project! Ook met herinrichting?
eicher4048driver
@Fendt_favorit Bedankt! Met hefinrichting en ook een extra ew ventielblok, iets dat niet alledaags is op een porsche
+1
Towaberg
Knap dat je deze uitdaging aangaat👍
R Bouwmeesters
Lijkt een mooi begin👍.
Enig idee hoe de technische staat is?
eicher4048driver
@R Bouwmeesters Volgens de eigenaar was deze voor demontage in goedwerkende staat. Remmen zijn wel niet compleet en remvoeringen versleten, daarnaast nog wat keerringen vervangen zoals die van de inwendige hefcilinder en dan test ik alvorens ik verder ga met spuiten eerst nog de compressie en de verstuivers om zeker te zijn.
+1
draaipiet
Mooi project. Op deze manier kan je aardig zien wat je koopt😉
+1
eicher4048driver
@draaipiet Haha dat klopt, met het hefdeksel en versnellingsbakdeksel eraf kan je al mooi zien hoe de achterbrug en versnellingsbak en de lagers erin eraan toe zijn. Alles zag er proper uit.
+1
a3vandiejen
Mooi project, succes.
+2
eicher4048driver
@a3vandiejen Bedankt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Porsche Standard Star 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!