Even aan het knutselen geweest en een budget zuigarm gemaakt.👌🏻. Foto is geplaatst door Case5130 op 25-01-2021 om 16:23:36, met 23 reacties.

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

Case5130
Even aan het knutselen geweest en een budget zuigarm gemaakt.👌🏻

Reacties

Husqvarna
Mooi systeem, die laat je nu even verzinken zeker..
+1
Case5130
@Husqvarna eerst even uitproberen of alles goed werkt en dan inderdaad verzinken
Husqvarna
@Case5130
Ik heb ook wel aan een zuigarm gedacht, maar mijn land-buurman had dit ook werkt natuurlijk ook net snel en een stuk eenvoudiger te fabriceren.
Case5130
Quote Reactie van @Husqvarna:
en een stuk eenvoudiger te fabriceren

Klopt en had veel stukken nog liggen zoals de 40x40 koker, cilinder en buis. En had voor 4 tientjes die lasflens en losse kraag.

Moet alleen nog een cilinder hebben voor de afluister en een paar slangen, dan heb ik voor rond de €200 dit wel klaar denk ik.
Fendt926Driver
@Case5130 is dit 8" of verkijk ik mij zo op de foto?
Case5130
@Fendt926Driver verkijk je je op, is 6 duims. Heb helaas geen 8 duims aansluiting aan de tank.
+1
DANOONTJE POWERR
@Case5130 Alles wat je nog had liggen is ook ooit betaald hè. 😉
Case5130
@DANOONTJE POWERR klopt maar die kosten heb je nu niet meer.
DANOONTJE POWERR
@Case5130 dat snap ik, maar als je er dan nog één zou moeten maken red je dat niet meer met 200 euro.
Case5130
@DANOONTJE POWERR ja daar heb je gelijk in
+1
dx11
Quote Reactie van @Case5130:
die kosten heb je nu niet meer

Jawel, de uitgaven heb je nu niet. De kosten wel
+3
@dx11 @DANOONTJE POWERR maar als die hem niet zelf gemaakt had, hadden die spullen misschien over 10 jaar nog int schap gelegen..
dx11
@ronald-deutz-fahr klopt. Dat kan
+1
Albert Peters
Prachtig gemaakt
Case5130
Baltus_steyr
Strak werk!! Ik heb er eentje gekocht!
Case5130
@Baltus_steyr kijk aan! De tank gelijk helemaal naar wens maken dus.
Baltus_steyr
@Case5130 ik wou het eerst zelf namaken. Maar gezien de tijd en de kosten wat er met zich meesleept deze maar besteld. Tank helemaal naar wens maken zal nog niet lukken. Ik maak het eerst goed werkbaar zodat ik straks goed kan bemesten. Daarna kijken we wel weer verder of voglend winter tip top in orde maken als die goed bemest!!
Case5130
@Baltus_steyr Moet ie de 16e klaar staan?
Zag laatst dat je een andere zeefkast er op bouwd. Verder nog veel dingen of kan ie dan aan het werk?
Baltus_steyr
De 15e moet die klaar zijn voor gebruik!!! Zodra het ff kan wil ik het land op. En alst moet met halve bakjes....!! Verdeel molen komen nieuwe messen in. Alle schijven heb ik nieuwe lagers in gemaakt . 3 elementen aan de bemester moeten nog verwisseld worden want die zijn krom. Moet nog nieuw banden stelsel aan de bemester gemaakt worden want deze ontbreekt. Nieuwe snijkast zit eraan, bochtwerk worden op dit moment galvaniseert. De automatische slang op pik systeem moet nog gangbaar gemaakt worden als ik het binnen heb. Verlichting wou ik eigenlijk helemaal opnieuw aansluiten met werklampen, maar ik ga nu maar even voor nood voor een verlichtings balk aan de bemester en denk ik ff simpel 2 werklampjes aan die tank richting de bemester om het ff snel en simpel te houden. Mocht alles goed werken kan ik aankomend jaar of volgend winter de rest goed en strak naar wens maken! Al met al aardig wat pruts werk om de tank goed gangbaar te krijgen,maar dan hoop ik ook wat fatsoenlijks te hebben!!!
Case5130
@Baltus_steyr al met al nog genoeg te doen dus.

Werklampen is inderdaad wel zo fijn op de tank, heb achterop de tank ook 2 werklampen die voor de bemester langs schijnen, ideaal!
+1
Baltus_steyr
@Case5130 het begint nu wat vorm te krijgen...!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!