Foto van een Massey Ferguson 6160.. Foto is geplaatst door PieterA op 26-01-2021 om 06:16:57, met 16 reacties.

Massey Ferguson 6160

PieterA
Foto van een Massey Ferguson 6160.

Reacties

+3
PieterA
Oktober 2015. Hier is onze mf 6160 te zien. Nieuw gekomen in het natte najaar van 1998. Verkocht in de winter van 2015/2016 met ongeveer 7.000 uur. Dit was bij aanschaf onze hoofdtrekker. Aardappels poten/frezen, spuiten, ploegen en voor de kipper. Voor deze kar was het een ideale trekker. Hij liep 38 km per uur en naast de rooier rijden kon stationair. In al die jaren hebben we met deze combinatie slechts 1 keer vast gezeten. Dat was toen de achterbanden bijna kaal waren. Die hebben we in die winter maar gelijk vernieuwd. Hij had 95 pk aan de aftakas, maar ik heb nooit pk's te kort gehad.
+1
arjanvw
Wij hebben ooit een 6170 gehad, vond het een fijne trekker om mee te werken maar de onze was een vreselijk lui ding... dus bij ons geen ideale transport trekker.
MaxxuM4ever
Mooie kipper, XS banden eronder?
PieterA
@MaxxuM4ever Ja, klopt! Bij aanschaf in die tijd (2001) was dat m.i. de beste band. Ze zijn wel wat hoog, zodat de pendeling van het tandemstel behoorlijk ver begrensd is. Ze mogen bij het bieten en cichorei rijden terug naar 1 bar. Deze kieper is niet gestuurd, heeft verzwaarde assen en heeft een waterinhoud van 20 m3. Geen hydraulisch achterschot. Gewoon volladen en rijden💪.
a3vandiejen
Mooi.
+1
Tim-MF3080
Mooi verhaal. Dit zie ik een hedendaagse 100 pk niet doen..
PieterA
@Tim-MF3080 De goede banden onder trekker en kar scheelt al een hoop. Ook scheelt het heel veel dat de maximale transportsnelheid slechts 38 km per uur was. Het gaat misschien net allemaal wat meer op het gemakje. Ik zou het wel aandurven met een vergelijkbare nieuwe trekker: Een MF 5712 S of zo.
+1
Tim-MF3080
@PieterA Dat is hele nuchtere reactie. Die zijn ook sterk ja. Maar zoals deze 6 cil?..
PieterA
@Tim-MF3080 ik denk dat je wel gelijk hebt. Stationair naast een rooier rijden met een 4-cilinder is inderdaad vaak geen succes. En op de weg mis je het als je de 45 km per uur niet haalt.
Tim-MF3080
@PieterA Ja dat bedoel ik. Goede voorbeelden. Met wat rijden jullie nu?
+1
PieterA
@Tim-MF3080 Voor deze kieper stond nu vaak een Deutz-Fahr 120 mk3. Die doet het natuurlijk op zijn slofjes.
Op dit moment zijn we een beetje met de trekkers aan het schuiven. Ik denk dat er komend seizoen vast een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 mk1 voor komt. Maar eens kijken hoe dat loopt.
Tim-MF3080
@PieterA Dan zijn jullie overgestapt op deutz zeg maar
+1
PieterA
@Tim-MF3080 Na deze foto is er 1Deutz, 1MF en 1 Fiat weggegaan en 1 New-Holland en 1 Deutz-Fahr terug, dus ik weet niet of je dan echt kan spreken van overstappen.
MaxxuM4ever
Onze mullié is wat ouder aan het voorschot te zien en heeft bestuurbare achterwielen. Ik dacht dat er nu maximaal 560/65 R22.5 onder past vanwege de lompe pendel constructie van de Assen. Wel jammer want een XS is een heel stukje vriendelijker voor de bodem en trekt nog lichter.
PieterA
@MaxxuM4ever onze vorige kar, een Breston, had ook besturing. Hier konden deze xs banden niet onder, daarom is hij ingeruild op deze. Ik wilde liever geen besturing meer, omdat je dan veel slijtage van bussen en banden hebt. Daar hebben we nu geen last meer mee. De xs-en op lage spanning "sturen" ook al een beetje mee op de wang.
De achterste xs-en waren 3 jaar geleden ver heen. 1 nieuwe er op en de andere gecoverd. De voorste zijn nog de eersten uit 2001.

Bij niet goed uitgelijnde gestuurde karren red je dat niet. Vraag maar aan de mannen in het grondverzet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!