Foto van een Unimog onbekend bezig met spuiten tegen vuil in de bloembollenteelt. Foto is geplaatst door warmerbros op 05-02-2021 om 20:39:38, met 36 reacties.

Unimog onbekend

warmerbros
Foto van een Unimog onbekend bezig met spuiten tegen vuil in de bloembollenteelt

Reacties

Kramer U800
U1000?
+1
warmerbros
@Kramer U800 ik heb zelf geen idee, heb hem nog niet van dichtbij gespot
Fendt926Driver
@warmerbros spuiten tegen vuil...
Wat moet ik me daar bij voorstellen?
+1
PieterA
@Fendt926Driver vuil = onkruid
+1
Fendt926Driver
@PieterA aahh ok. Zo noemen jullie dat.
wim-same
@Fendt926Driver Hoe noemen jullie dat dan ?
+2
PieterA
@wim-same bij ons heet het vuulte
+1
Fendt926Driver
@wim-same onkruid spuiten
+1
warmerbros
@Fendt926Driver tegen onkruid idd, vuil noemen wij alle niet cultuurgewassen
+1
draaipiet
Mooie foto
+1
noordhof
In Nederland ?
+1
wim-same
@noordhof Ja, in Nederland.
+2
warmerbros
@noordhof in het qltijd mooie Noordwijkerhout
+1
Ritchie
De enige die je nu met een spuit ziet rijden zijn de bollenboeren.
+2
valmet6400power
@Ritchie
Echt zo! En vorige week met -0,5 ook met kunstmest 😂
Blijkt er nu dikke vorst aan te komen haha
+2
Ritchie
@valmet6400power

Het is wachten tot ze dat aan banden gaan leggen denk ik, ze blijven aardig buiten schot. Tis ook een sector met best nog wat uitdagingen wat dat betreft.
+1
Hurli356
@Ritchie reken maar. En kan me het voorstellen. Is toch niet meer te verkopen hoe vaak die bollen worden bespoten. En een stank..
+1
DANOONTJE POWERR
@valmet6400power Niks mis mee, kali en fosfaat moet er in deze tijd op.
Later heb je er niks aan.
+1
noordhof
@DANOONTJE POWERR Deze is naar school geweest 😂👍
+1
valmet6400power
@DANOONTJE POWERR
Ja dat weet ik wel, maar zo gauw ze vorst voorspellen gaan alle bollenboeren gewoon kunstmest strooien ook al blijkt het dan 0,5 boven nul te zijn ipv eronder. Net als dat koeboeren kijken naar de kalender en als het kan gewoon gaan bemesten 😂
+3
Fendt926Driver
@valmet6400power raar he. Iedereen loopt uit de maat behalve jij?
+1
valmet6400power
@Fendt926Driver
Het gaat niet over uit de maat lopen. Het gaat erom dat iedereen zuinig is op z’n land behalve als er (in dit voorbeeld) weer mest gereden mag worden. Dan wordt dat massaal vergeten en is het net zo lang rijden tot je op een plek komt vast te staan. Het is niet voor niks dat de eerste dag mestseizoen allemaal vastrij filmpjes online komen?
newholland6640
@valmet6400power beter dan akkerbouwers die mesten over de tarwestoppel😂
+1
valmet6400power
@newholland6640
Haha dat ligt eraan, als je tarwe ziet als een bijteelt en het land in top conditie wil hebben voor de teelt het jaar erna dan is het niet per se zinloos. Het is dan in ieder geval wel droog 😂
+2
yoohan
@valmet6400power
Weet je altijd wat er in de strooier zit dan? Zal in deze tijd wel kali oid zijn. Dat heeft ook even tijd nodig om zijn werk te doen.
En over de vorst rijden zou ik heel goed snappen in vaststaande gewassen. In de boomkwekerij zit iedereen met smart te wachten tot het paar dagen gevroren heeft, dan kun je mooi kalk strooien zonder de boel verrot te rijden.
+1
valmet6400power
@yoohan
Maakt mij niet uit wat er in die strooier zit. Zoals ik hierboven al schreef. Iedereen is zuinig op z’n land behalve met zulke momenten dan moet er blijkbaar kunstmest gestrooid worden ook al valt de vorst tegen als ze met het spul in in het land staan. “Want we staan er toch”.
Nee over de vorst land bewerken waar je in een nat najaar niet kon rijden heb je het hele seizoen erna weer plezier van hoor!
+1
Ritchie
@valmet6400power

Vreemd dat je je moet verantwoorden als je een beetje probeert naar de biologische processen te kijken.
+1
Fendt926Driver
@Ritchie de reakties zijn soms een beetje aanvallend.
Maar meestal helemaal niet zo bedoeld.
Er is geen goed of fout.
Maar beter en slechter.
En niet iedereen wil 101% goed zijn voor de bodem maar vindt 98% ook goed.
Hier vindt ik de meerkosten vaak niet opwegen tegen de meer opbrengsten.
En je krijgt altijd te maken met de wet van de afnememende meeropbrengst waardoor iets wat bij jou 5% meer oplevert bij mij misschien maar 1% oplevert.
Dus dat is in elke situatie weer anders
+2
Ritchie
@Fendt926Driver

Dat de reacties aanvallend zijn vind ik wel meevallen eigenlijk, als Nederlanders zeggen we gelukkig gewoon waar het op staat.

Maar het is wel een gevoelig onderwerp denk ik. Het zal altijd een combinatie blijven van wat in theorie goed is en wat er in praktijk kan. Je ziet het hier op TF ook hoe een aantal de bedrijfsvoering aanpassen. Maar dat er bij sommige boeren nog grote stappen te maken zijn staat wel buiten kijf vind ik. Misschien luisteren ze te veel naar de adviseur die tegelijkertijd ook de middelen en kunstmest verkoopt? Ik weet het niet.
+3
valmet6400power
@Ritchie
Ach ja. Beetje de boel scherp houden he! Vind het wel leuk om dingen een beetje zwart-wit te stellen. Krijg je discussie van en je wordt er nooit dommer van 😄
+1
Ritchie
@valmet6400power

Dit zijn inderdaad leuke discussies haha. En ieder heeft z'n eigen invalshoek.
+1
valmet6400power
@Ritchie
Zeker! Gemiddeld gezien happen de veehouders lekker als je gewoon zegt dat ze geen gewas verbouwen (gras) en gaan mestrijden als de kalender het toelaat in plaats van het land. 😂
rommert14
@valmet6400power opslag van mest is dan meestal het probleem, hier ook vaak veel te vroeg uitrijden en sporen maken, en vervolgens niet genoeg mest hebben voor de mais in het voorjaar en weer teveel mest in het (natte) najaar. Dus nu een silo erbij en wordt dat probleem weer een beetje kleiner.
yoohan
@valmet6400power
Ja is toch prima dat iedereen het op zijn manier doet en van elkaar leren wordt je idd niet dommer van.

Wat betreft kalk strooien in de boomkwekerij, dan praat ik over vaststaande gewassen (3 jaar) die jaarrond behoefte hebben aan o.a. calcium. Daar wordt vaak ook met vaste rijpaden gewerkt waar niet geteeld wordt. Vandaf die rijpaden wordt gestrooid. Ik heb het nergens over grondbewerking gehad volgens mij.
+1
olro 61
Het is een Unimog U 1600.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Unimog onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!