Foto van eicher 3085.paar nieuwe voorbanden er op. alleen nog even stel andere spatborden voorop zetten en achterop komen nog iets hogere banden.

Eicher 3085

joel-koppelman
Foto van eicher 3085.
paar nieuwe voorbanden er op. alleen nog even stel andere spatborden voorop zetten en achterop komen nog iets hogere banden.

Reacties

+1
draaipiet
Is die gril nou zo, zoals ik hem zie of is dat de lichtinval van de foto? De brede voorbanden staan hem goed. Mooie trekker
+1
joel-koppelman
@draaipiet gril is gewoon wit. komt waarschijnlijk door de foto.
+2
Sojaboontje
Persoonlijk vond ik de originele voorwielen mooier, maargoed ieder zijn smaak. Weet je al welke maat je achterop wilt?
+4
joel-koppelman
@Sojaboontje ik zelf vind dit wat mooier. word het iets meer trekker van. en de spatborden zijn al op paar punten gelast dus zijn niet heel mooi meer. achterop komt 20.8 38 michelin. die zijn net iets hoger en hebben dezelfde breedte als deze band.
Sojaboontje
@joel-koppelman Oké, kom je mooi uit met je spoor? Heb je ook al een bestemming voor je oude voorspatborden?
joel-koppelman
@Sojaboontje voorwielen staan netzo breed als de achterwielen. bestemming van de voorspatborden is bij ons op zolder😆
+1
Sojaboontje
@joel-koppelman Als ik jou was zou ik de velgen dan ook houden en niet verkopen 😉
joel-koppelman
@Sojaboontje heb ze wel te koop staan maar is toch lastig af te komen.
+1
ramele
@joel-koppelman
Welke bandenmaat heb je er nu voorop gelegd ? Staat hem goed.
+1
joel-koppelman
@ramele 11.00 R 16
+1
olro 61
@joel-koppelman 20.8 /38 , op een trekker van 85 pk? Die bandenmaat is passend voor een 3145...ik persoonlijk vind de banden die je er nu op hebt zitten hem het mooiste staan.
joel-koppelman
@olro 61 20.8 38 had ik ook op de 4072 zitten die heeft 72 pk. kon hij makkelijk rond krijgen. en op onze 3105 zit ook michelin 20.8 38. dubbeluchten heb ik ook michelin 20.8 38. hier zit nu taurus 520/70 38 op en ik ga naar michelin 20.8 38 ik ga alleen iets naar boven met de hoogte. de breedte blijft hetzelfde. maar voor trekkerslep wil ik michelin hebben en geen taurus.
olro 61
@joel-koppelman Als je hem speciaal voor de trekkertrek met grote wielen wil gaan monteren, is dat ieder zijn keuze...persoonlijk vind ik bij een trekker met te grote of te brede banden dat de verhoudingen ten opzichte van de trekker zoek raken, maar dat is dan weer ieder zijn eigen smaak of wens...
+1
joel-koppelman
@olro 61 veel groter als nu zal het niet worden. hij staat nu op de hoogte van een 18.4 38 band en gaat naar een hoogte van 20.8 volgensmij is het verschil 10 cm. dus ga ik 5 cm naar boven. en als ik 20.8 38 heb kan ik ook voor beide trekkers dezelfde dubbelucht gaan gebruiken. ik wil in iedergeval niet veel breder als deze banden hebben dus dat zal zo blijven.
+2
olro 61
@joel-koppelman Als ze erop zitten, maak er maar een mooie foto van, ik ben benieuwd naar het resultaat.
+2
joel-koppelman
@olro 61 komt goed
+1
draaipiet
@Sojaboontje Wat zijn originele wielen en banden bij een trekker, je kiest naar gebruik denk ik. Als een akkerbouwer een nieuwe trekker koopt met verpleegwielen is dat voor hem origineel, Als een veehouder in het veengebied een nieuwe trekker koopt voor zijn sleepslang met dikke sloffen is dat voor hem origineel. Het is bij wijze van spreken de zelfde trekker......
+3
Sojaboontje
@draaipiet Ik zeg alleen dat ik de originele mooier vindt staan, niet dat het beter is. Ik heb ook dezelfde smalle 20ers voorop, waarmee je heel gemakkelijk de grasmat openmaakt.
+3
joel-koppelman
@draaipiet op internet staan wel bepaalde maten. met welke maat banden de trekkers zijn afgelevert maar ik vind dit wat stoerder staan dus daarom hier voor gekozen
+2
a3vandiejen
Mooie trekker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 3085 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!