Hebben we er na de vorst periode weer een klusje bij! Nieuwe S&S Professional drainreiniger gekocht. We laten elk jaar een stuk drains reinigen door de loonwerker en vaak halen we die er te laat bij e

Fendt 512 C

arjanvw
Hebben we er na de vorst periode weer een klusje bij! Nieuwe S&S Professional drainreiniger gekocht. We laten elk jaar een stuk drains reinigen door de loonwerker en vaak halen we die er te laat bij en staat er water op het land. Ook de kosten lopen stiekem op...

Reacties

valmet6400power
Maar die eerste 15.000 euro heb je niet zomaar terugverdiend ten op zichte van de loonwerker. Maar het is niet het leukste werk dus als je het zelf wil doen kun je beter wat knaps kopen!
casejxu
@valmet6400power wat is er erg aan? Meeste doen het als het regent. Da's de grootste fout....
+2
valmet6400power
@casejxu
Omdat je het ook niet met 20 graden en een zonnetje doet. Als de drains al weken droog staan. En je honderd keer per dag de trekker in en uit moet. Dan vind ik drains opzoeken leuker, halve dagen per keer. Dan kun je mooi najaarsweer uitzoeken en je kunt het allemaal lopend af.
casejxu
@valmet6400power nee maar in oktober wanneer wij het op t werk doen kan t ook mooi weer zijn
+1
valmet6400power
@casejxu
Ja dat is zo maar dan hebben wij andere dingen te doen dan drains door te spuiten 😄
+1
arjanvw
@casejxu daar ben ik wel benieuwd naar! Zat het boekje door te lezen en daar staat in dat je juist na regenperiode moet reinigen omdat de drain dan gelijk doorspoelt na het reinigen. Met droge grond om de drain heb je kans dat de grond eromheen verslempt. (Volgens het boekje)
+1
casejxu
@arjanvw ja klopt. Maar als de bollen in de grond staan lukt het niet meer dus als we het willen doen moeten we voor t bollenplanten uit rijden.
+1
arjanvw
@valmet6400power deze kost 14. We zijn jaarlijks 3500,- kwijt aan de loonwerker, zonder de diesel en uren hebben we hem in 4 jaar terug...
valmet6400power
@arjanvw
Oh dat is serieus! Ik denk het gaat om paar honderd euro per jaar. Dan is het een rendabele investering 😄
arjanvw
@valmet6400power ze rekenen hier 65,- per uur...
valmet6400power
@arjanvw
Ik zou niet weten wat ze hier in de buurt rekenen. Of dat ze überhaupt loonwerk drains door spuiten doen. Maar dat is wel flink betaald, je trekker draait voor nog geen 5 liter per uur, je hoeft geen gps op je trekker te hebben, je hoeft er geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben etc. Je moet alleen “even” investeren in een drainspuit. Maar die komt dan wel naar je toe in de verhuur.
+1
arjanvw
@valmet6400power ben het met je eens, in verhouding veel te duur. Voor 5,- meer krijg je een tankauto voor mesttransport...
casejxu
Schijnen super apparaten te zijn dit. Ziet er in de buurt n hoop van!
+1
arjanvw
@casejxu we gaan het zien, ziet er wel doordacht uit.
de-wit
Krijg je geen spijt van, is een mooi rustig werkje 's winters. En als de loonwerker uren gaat tellen kan het gauw uit om het snel te doen denk ik
+1
arjanvw
@de-wit In de winter is er idd wel tijd voor. Als we elk jaar 30 ha doen, kunnen we ze 1 x in de 5 jaar een keer reinigen.
+2
Fast Eddy
@arjanvw

Gefeliciteerd met jullie aankoop. Daar ga je geen spijt van krijgen. Het is inderdaad een goed doordachte machine. Met de bediening op de goede kant. Het enigste waar je op moet letten is dat de slang voldoende terug is getrokken als je hem opklapt voor transport. En drains doorspuiten doe je in het najaar of vroeg in het voorjaar. Met een radio erbij is het best vol te houden.
arjanvw
@Fast Eddy Bedankt! Deze trekt zichzelf ook terug als hij bv vastloopt en begint dan weer, net zolang tot de verstopping weg is. Dan heb je ook minder kans dat de slang kapot slipt naar mijn idee..
Fast Eddy
@arjanvw

Heeft deze ook al elektrische bediening?
arjanvw
@Fast Eddy draadloze afstandbediening met het ARS systeem.
Fast Eddy
@arjanvw

Ik hoop voor dat het een beter systeem is dan wat Homburg gebruikt. Bij Combi Drain waren ze zo flauw van alle storingen en kwalen dat hun Homburg drainreiniger weer teruggebouwd is naar een bedieningskast met snoer.
+1
arjanvw
@Fast Eddy oké, heb geen Homburg bekeken die was nog wel een stukkie duurder dan een S&S. Hij is nog wel handmatig te bedienen, maar met afstandsbediening werkt het wel een stuk plezieriger.
CaseCS130
@arjanvw mooie machine. Als je elk jaar 30ha. doet moet een nieuwe wel kunnen. Op hoeveel meter van elkaar liggen de ze gemiddeld wat? Zou hier een fikse klus zijn om 30ha. te doen.
+1
arjanvw
@CaseCS130 Een goede gebruikte vinden valt niet mee, de meeste zijn sloopwaardig als ze ingeruild worden. Stond nog ergens één van 5 jaar oud, maar dat scheelde weer te weinig met nieuw.

Beetje verschillend, sommige percelen zijn dwars gedraineerd. De lengtes variëren tussen de 315 en 500 mtr. Hetzelfde geld voor de onderlinge afstand, percelen van tussen 5, maar ook van 12 mtr.
CaseCS130
@arjanvw Dat zijn heel wat buisjes, ben je wel ff zoet mee ook al heb je het zo mooi voor elkaar nu. 👍
+1
arjanvw
@CaseCS130 dat lukt niet in één dag!😉
RVM
Je investeert lekker door
arjanvw
@RVM bedoeling was idd om even pauze te nemen, maar er komt toch nog een machine bij.. het blijft toch altijd een rekensom.
+2
ralphhonda
Nou niet met je vieze prut leerzen de 512 bevuilen hea 🤭

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 512 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!