Foto van een John Deere 6430 Premium vandaag de computer van de pers in de trekker gebouwd  en begonnen met onderhoud aan de pers

John Deere 6430 Premium

case 745 xl
Foto van een John Deere 6430 Premium vandaag de computer van de pers in de trekker gebouwd en begonnen met onderhoud aan de pers

Reacties

PieterA
Alleen een steuntje gemaakt? Of ook een varkenssnuit of isobusstopcontact aangelegd?
+1
case 745 xl
@PieterA varkens snuitjes heeft deze trekker genoeg zitten er 3 in
PieterA
@case 745 xl Voor jouw toepassing misschien wel. Ik heb pas een combinatie samengesteld, waar ik er 6 nodig had.
930triplemaaier
@PieterA als ik er 6 nodig was had ik er een krachtstroomstekker of laadklepstekker opgemaakt met een zekering/verdeel kastje op de machine. Scheelt je een zooi kabels naar de trekker.
En ik vindt de 3polige varkenssnuitjes nu ook niet de meest robuuste stekkers. Had nog wel eens dat ze slecht contact maakten en er soms door het gerammel en gestuiter er gewoon uit vielen
+1
PieterA
@930triplemaaier Zo'n krachtstroomstekker hebben we ook op 2 trekkers zitten. Je bent dan inderdaad zekerder van een goede verbinding. Tegenwoordig wordt dan vaak voor de isobus-aansluiting gekozen. Daar hebben we ook een paar trekkers mee uitgerust. Zou die verbinding ook slecht zijn? Ik heb er tot nu toe geen problemen mee gehad behalve dat ze onder invloed van stof en vuil op den duur moeilijk los en vast gaan.

Ik heb nu voor varkenssnuitjes gekozen omdat het op 2 van de 3 machines al zo zat. De ene machine (planter) is uitwisselbaar (varkenssnuit is universeel) Ook het camerasysteem blijft zo universeel. Toen wilde ik nog een extra werklamp en daar heb ik ook maar een varkenssnuit op gezet.
930triplemaaier
@PieterA voordeel van de isobusstekker is dat deze niet kan bewegen omdat je deze vergrendelt. daardoor kan er ook geen stof bij komen
PieterA
@930triplemaaier niet bewegen ben ik mee eens. Geen stof er in komen ben ik niet mee eens en als er dan veel stof in zit dan gaat het ook allemaal erg zwaar.
+2
case 745 xl

(klik om te vergroten)

+2
PieterA
@case 745 xl netjes! Zo kun je voor je kijken en toch de monitoren in je ooghoek in de gaten houden. Is zo'n pers veel automatisch of welke handelingen moet je zelf nog per baal doen?
case 745 xl
@PieterA heb hem op een stuk aftakas buis gemaakt. Zo kan ik hem op de weg evt helemaal naar achteren schuiven zodat je alle zicht op zij hebt. Pers is volledig automatisch hoef je niks voor te doen behalve stoppen. Gooi enkel wel eens handmatig een baal eraf.
PieterA
@case 745 xl Dat schuiven ga je denk ik niet vaak doen hoor! Ik heb ze ook wel een beetje in de weg zitten en kan ze met 1 handeltje losdraaien verzetten, maar dat doe ik nooit.

Dat alles automatisch is is wel ideaal! Ik neem aan dat je dan op je monitor kan zien wanneer je even in moet houden bij het lossen van een baal? Of een piepje?
+1
case 745 xl
@PieterA zal in denk ik idd niet vaak gebeuren dat je hem weg schuift maar het kan wel. De computer begint te piepen als de baal vol is idd.
+2
GerbertXL
@case 745 xl Misschien een idee, maak een kort afstandsbusje tussen het cabineframe en de steun, dan zit je niet tegen de bekleding te drukken, mocht je de steunen er weer uithalen heb je ook niet van die lelijke plekken erop.
Wel mooi dat je de boel kunt verschuiven, dat hou ik in gedachten 😀
+1
case 745 xl
@GerbertXL die afstand busjes had ik idd ook al bedacht maar had ik zo niks voor liggen. Kan de computer ook nog op 2 plekken draaien ten opzichte van de geleide buis.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @case 745 xl:
die afstand busjes had ik idd ook al bedacht maar had ik zo niks voor liggen

Ik pakte vaak een paar sluitringen of een moer van een maat groter
JD 6110
Heb jij trouwens mee draaiende voor spatborden met 540 voor op ?
case 745 xl
@JD 6110 480 zit hier voorop
JD 6110
@case 745 xl oh klopt ja. Je 6320 had dat ja !👌
+1
case 745 xl
@JD 6110 ja de 6320 heeft 540 en nee die heeft vaste spatborden
+1
deutz110
Komt er nog n fronthef en pto op?
Kacheltje erbij? Met dit weer wel mooi zo’n lage werkplaats 😎
+1
case 745 xl
@ronald-deutz-fahr ja dat is dan ook het enige voordeel van een lage werkplaats. Maar pa heeft de stal vroeger niet hoger gebouwd. Ooit bouw ik een hoge kapschuur. Maar eerst andere prioriteiten. Rommel staat droog en binnen das het belangrijkste.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6430 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!