Foto van een Strautmann fvw 120. Einde komt in zicht, toch altijd meer werk dan je denkt.. Foto is geplaatst door CaseCS130 op 11-02-2021 om 16:05:47, met 22 reacties.

Strautmann Giga Trailer

CaseCS130
Foto van een Strautmann fvw 120. Einde komt in zicht, toch altijd meer werk dan je denkt.

Reacties

Flinke kar, best op de banden.
8 tonner?
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Als voer wagen was het een 8 ton totaalgewicht en 5 ton laadvermogen. Nu fors zwaardere as onder, zal nu wel iets meer op kunnen.
deutz110
Mooi project toch en volgens mij goed gelukt
CaseCS130
@deutz110 Ja, ook wel met plezier samen aan gewerkt dus geen spijt van.
casejxu
Je heb aardig je best gedaan. Ziet er mooi uit👌 wat heeft zoiets nou uiteindelijk gekost? Valt dat mee of uiteindelijk toch tegen?
+1
CaseCS130
@casejxu Dankje, ik doe je wel even een pb.
+1
wolseley
@CaseCS130 super netjes ben benieuwd naar het strooibeeld straks
CaseCS130
@wolseley Dankje, ik heb er wel vertrouwen in. Moet nog nieuwe hardox beitels op de walsen lassen, maar daar moest ik even op wachten, die zouden morgen komen.
Onder de 2 walsen zit nog een mors wals die alles wat er bij door valt nog een klap geeft.
+1
CaseCS130

(klik om te vergroten)

Johndeereforlife
Mooi, veel werk aan gehad en dingen aan moeten vervangen of viel het mee?
+1
CaseCS130
@Johndeereforlife Ja, toch wel aardig werk mee gehad. Ketting goten gerepareerd en zijkanten die als slijtstrip fungeren vernieuwd. Ketting spanners zitten altijd vast bij Strautmann dus die eruit, gebroken veer vervangen en vetnippels op gemaakt en bodemketting weer gemonteerd.
Daarna walsen gedemonteerd en opnieuw gepositioneerd. Mengwals onderin gemaakt als anti mors wals.
Toen de banden en as er onderweg en zwaardere as en brede banden gemonteerd. Omdat de originele as van een weeginrichting was voorzien en de nieuwe banden 15 cm hoger waren moest het frame 30 cm verlaagd worden. De as zelf was weer 20 cm te breed dus die ook in moeten korten.
Verder trekhaak omgedraaid zodat de wagen weer horizontaal staat door de hogere banden. Verlichting opgebouwd en het nodige schuur en verf werk gedaan en nog een zootje andere kleine dingen. Nu nog nieuwe beitels en dan is het klaar.
Johndeereforlife
@CaseCS130 ach zo, heeft duidelijk veel werk gekost maar het eindresultaat mag er zeker zijn👌. wat zijn je plannen er nu mee ? is hij voor eigen gebruik of gaat hij de verkoop in ?
+1
CaseCS130
@Johndeereforlife Dankje, is puur gemaakt voor eigen gebruik hier op het melkveebedrijf. We wilden graag wat groter en met hydraulische bodemketting. We hadden een heel net wagentje, maar er moest veel te veel bij om een even nette grotere te kopen. Dus zo maar opgelost.
Baltus_steyr
Mooie boerenformaat mestwagen zo!!!
CaseCS130
@Baltus_steyr Dankje, bakmaat is 5.2x1.8x0,7.
Zag dat er meer zijn die op het idee gekomen zijn, staat eentje op mp op basis van de kortere fvw100.
deutzarjan
Mooie wagen maar als ik het lees wat je er aan gedaan hebt kun je dan niet beter een wagen huren. Zelf huur ik er altijd 1 kost mij 170 euro voor 1 dag. Je maakt hem met de bezem schoon en breng hem terug.
+1
CaseCS130
@deutzarjan Goedkoopste was geweest gewoon door blijven rijden met het oude wagentje. Huren kan wel maar ophalen en brengen kost bijna een uur en dan moet er niks tegenzitten anders krijg ik de bult niet in een dag weg. En dan wordt het weer snel duurder. Zit ook veel meer schoonmaken aan dan aan m'n eigen omdat niemand dat ding echt schoon terugbrengt. En de helft van de tijd niet beschikbaar als jij hem net gebruiken wil. Ik heb daar niet zoveel aardigheid aan. Nu kunnen we het mooi in eigen tempo doen en als er iets onverwachts tussendoor komt gaan we de volgende dag verder.
Qua uitgegeven geld valt deze wagen mee, als je elk gewerkt uur dik betaalt wilt hebben valt het tegen.
Hoe gaat het trouwens met de nieuwe exacta?
@CaseCS130 haal jij hem dan helemaal uit ons dorp ?
+1
CaseCS130
@Deutz 8006spezial Nee gelukkig niet haha.
+1
deutzarjan
@CaseCS130 De nieuwe exacta werkt perfect. Het blijft een schuitemaker lekker degelijk en goede lagering in de schijven.
CaseCS130
@deutzarjan Mooi, ja die lagering en het bolle schijf principe bevalt me ook heel goed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Giga Trailer ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!