In 1999 kon het nog, nieuwe Schlüters op AgriTechnica!Hier een Super 2000LS, made by Michael Egelseer. Hij bouwde vooral Euro Trac's. Uit onderdelen die voorhanden waren kwam ook deze Super ter werel

Schlüter Super 2000LS

+1
Schluterfan
In 1999 kon het nog, nieuwe Schlüters op AgriTechnica!

Hier een Super 2000LS, made by Michael Egelseer. Hij bouwde vooral Euro Trac's. Uit onderdelen die voorhanden waren kwam ook deze Super ter wereld, maar helaas zoals alle Schlüter's uit de jaren 90, ook weer te vergeefs verouderd... Ondanks dat toen de hoge woorden van "er komt er een met geveerde vooras en geveerde cabine" in de wandelgangen weerklonken. Resultaten hebben we hier helaas niet van gezien.

Ondanks dat kwamen er ook nog 2 Compact uit de montagehal in Langenzenn gereden, waarvan ik er gelukkig al eentje van heb gezien. Ook die trekker was techniek anno begin de jaren 90, zoals ik ze van de andere Schlüters ken.

Foto komt uit een of ander tijdschrift waarvan ik zelfs niet eens weet uit welk... Ik denk dat ik toen dat tijdschrift van iemand gekregen had, omdat er een Schlüter in stond. Dat gebeurde wel vaker eind de jaren 90, begin 2000, toen ik al veel van Schlüter aan het verzamelen was... Ik was er toen al heel blij mee dat ik zoiets kreeg, want internet was nog iets dat enkel de zaterdagavond kon, en dan was het nog een telefoonlijn die zijn tijd nodig had om op gang te komen...

Reacties

+2
draaipiet
Prachtig, toen was een beurs nog gewoon. Mooie trekker
+1
noordhof
Ik heb ze ook nog gezien op de landbouwbeurs , dat was toen al een buitenbeentje waar niemand echt veel aandacht aan gaf . Zelf heb ik nog nooit in een schluter gezeten of gereden ! gr
+1
Schluterfan
@noordhof

Een paar jaar terug stond Lindner ook voor de eerste keer in Brussel, een klein standje dat er gekomen was door de fabriek of franse invoerder. Ze stonden in een hoekje, ook geen kat die er naar keek. Heb toen een tijdje met de fabrieksvertegenwoordiger staan spreken. En als je de stand van Lindner bv moet bezoeken op Agritechnica, moet je over koppen lopen... eigenlijk gek dat het helemaal anders kan zijn, ook al is Duitsland een buurland.
Had wel is willen zien wat schlüter geworden zou zijn als het nog bestond 😃
+2
huub
@schluter jan van samang er is natuurlijk een reden dat ze niet meer bestaan. Te kleine aantallen, te duur en de grote merken gingen ook trekkers maken met veel vermogen. De trekker op de foto legt het op alle vlakken af tegen een Fendt 800 Turboshift of 900 Vario.

Met andere woorden, Schlüter zou het nooit halen.
+1
olro 61
Mooie foto, en een boeiend verhaal, er is zelfs toen een folder uitgegeven! Toch bewonderingswaardig dat er initiatieven zijn geweest om de legendarische Schlüter trekkers te laten voortleven...is het ook bekend waar die Super 2000 LS beland is?

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 2000LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!