Foto van een Kubota M95GXS IIIAfgelopen weken wat tijd over dus heb ik de trekker een ander kleurtje gegeven , wat aanpassingen gedaan , o.a. een ventiel bijgeplaatst , ander hendels voor de ventielen

Kubota Onbekend

jo845xl
Foto van een Kubota M95GXS III

Afgelopen weken wat tijd over dus heb ik de trekker een ander kleurtje gegeven , wat aanpassingen gedaan , o.a. een ventiel bijgeplaatst , ander hendels voor de ventielen een plc geïnstalleerd enz .

Reacties

gerhardleusink
Waar is de plc voor dan?
+5
jo845xl
PLC is al geïnstalleerd maar nog niet geprogrammeerd , moet ik dus nog doen . Als je drijfmest gaat rijden , rij je met de aalton naar de vulslang , stap af en koppel de vulslang aan , dan terug op de trekker om de aftakas in te schakelen , de vulkraan openen (hydraulisch) en het toerental verhoogt . Nu met de plc is het de bedoeling van zodra je de vulslang aankoppelt dat je dan niet meer de trekker op hoeft om die handelingen allemaal te doen , er komt dus achteraan op de aalton een schakelaar die ik gewoon omdraai om de plc te starten en deze doet dan de rest . ook komt er een potentionmeter bij om het het toerental te regelen .
Is de aalton vol , schakelaar af en de plc zorgt ervoor dat de vulkraan dichtgaat , toerental naar stationair en de aftakas uitgeschakeld word , hoef ik dus maar 1 keer van de trekker te komen alleen om de slang aan te koppelen . Op mijne 1455 staat ook zoiets maar dan weer voor andere doeleinden , je kunt er in principe alles mee programmeren .

kramp.com/shop-be/nl/…
+1
RobVolvo
@jo845xl Gaaf project Jo! Mooi dat je zoveel tijd ergens in spendeert en je hand er niet voor omdraait om zoiets aan te pakken! 👍 Jij bent gewoon boer met een technische tik? Of hoe moet ik dat zien?
bartjuh
@jo845xl kan je dan niet beter iets installeren zodat je niet meer van de trekker hoeft? Zuigarm bijvoorbeeld
stannetje96
@bartjuh dat werkt tenminste ook op elke trekker 😄
+1
jo845xl
@bartjuh Dat zou je inderdaad kunnen doen maar daar is geen lol aan omdat zoiets al bestaat .
Ik vind dat je jezelf af en toe eens moet uitdagen om iets te doen dat niet bestaat , je zult dan wel af en toe eens met je hoofd tegen de muur lopen maar als het dan uiteindelijk wel werkt dan heb je er ook dubbel zoveel plezier aan .
Ik doe regelmatig zoiets , één van de grootste projecten heb ik 2 jaar geleden gemaakt .
Een PZ pottenmaaier van 3m70 , gewoon 2 PZ 185 aan elkaar gemaakt .
Heeft wel wat uren , zweet en tranen gekost maar ik ga er dit jaar er het derde seizoen mee maaien .
gerhardleusink
@jo845xl handige knutselaar ben jij👍👍
Sojaboontje
Wel apart. Doet me denken aan koper, die kleur.
John k
Die kleur staat hem wel goed eigenlijk
Pauls
@jo845xl Een plaatje ... ( ne schuene fotoo , ik zal toch es nie keer mutte afkomme vur da te zien , op zen kempisch)
jo845xl
@Pauls Je bent welkom !
Krispax
Staat em heel goed. Het oranje kan ik ook maar niet aan wennen .
+1
jo845xl
@Krispax Daar heb je verf voor . 😄
a3vandiejen
Mooie trekker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Kubota ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!