Zocon Greenkeeper 6m wachtend op drogere en ontdooide ondergrond. Foto is geplaatst door Saeghershof op 14-02-2021 om 20:53:02, met 12 reacties.

Geen

Saeghershof
Zocon Greenkeeper 6m wachtend op drogere en ontdooide ondergrond

Reacties

inspecteurfendt
Jouw eigenbouw wiedeg beviel niet goed?
Saeghershof
@inspecteurfendt jawel maar ik zocht al enige tijd iets om zelf grasland intezaaien. Deze is 1 jaar oud nooit iets gedaan.
inspecteurfendt
@Saeghershof was het niet mogelijk om een APV met ketsplaatjes op jouw wiedeg te bouwen?
+1
Saeghershof
@inspecteurfendt moeilijk. Mijn weidesleep klapt zeer kompakt dicht en de zaaibak kon er niet tussen. Sleep die ik nu gekocht heb stond op een manege een dorp verder. Manege zit in slechte papieren en verkoopt zijn machines. Heb er nog een hooischudder gekocht.
David-B
Hoe bevalt de zaaimachine zelf? Klop het ook echt dat het wieltje achteraan de zaadafgifte regelt naargelang je sneller of trager rijd? en stopt deze dan met zaaien als het wieltje stil staat?
Saeghershof
@David-B heb je helemaal goed. Nog niet mee gezaaid.
David-B
@Saeghershof de dealer beweerde dit ook. Maar ik had dit graag eens van iemand gehoord die er ook evaring mee heeft.
Saeghershof
@David-B ik heb de zaaimachine al afgesteld en heb het met mijn eigen ogen gezien. Vader reed met de trekker en stond op de weidesleep.
T60401
@David-B deze zaaiunit lijkt is volgens mij dezelfde dan die op de onder zaaimachines van mais staat. Bij die onderzaaimachines valt het niet mee om de juiste dosering af te stellen. Ook komt het zaad met pulsen uit de zaaipijpen. Zit een rotor onderin de zaaibak die iedere keer een bakje met zaad leeg kiepert. Daardoor krijg je geen gelijkmatige zaadstroom.
David-B
@T60401 ken er zelf nog niet veel van, kan dit niet opgelost worden door harder te rijden of een andere zaadrol te kiezen? Had u ook een snelheidsensor?
T60401
@David-B Is wat ik gehoord heb van loonwerker. Zijn hier vast prikkers die ervaring hebben met onderzaai machines.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!