Foto van een Basak 2075, uit 2019 tijdens de Sima in Parijs. Foto is geplaatst door erik9831 op 15-02-2021 om 09:46:53, met 16 reacties.

Basak 2075

erik9831
Foto van een Basak 2075, uit 2019 tijdens de Sima in Parijs

Reacties

+4
schluterman
Imitatie steyr
+2
stijn-de-bock
Best een mooie trekker,maar zou de kwaliteit ook even goed zijn als de oude steyrs?
+3
erik9831
@stijn-de-bock ik vind hun 5120 ook wel een mooie moderne trekker. Uiteraard is dat natuurlijk de vraag, is de kwaliteit wel goed.

Ik kan het niet beantwoorden, ik ken niemand met deze trekker 😁 Ik ga eens kijken waar ze verdeeld worden.

update: de dealer het dichtste bij mij, UK een 480km ongeveer. Ierland, Spanje, Polen ...
+1
Kidd
@stijn-de-bock Natuurlijk kunnen ze in Turkije geen enkele trekker produceren die kwalitatief ook maar enigszins in de buurt komt van het westerse origineel.
+2
roscho
Quote Reactie van @Kidd:
Natuurlijk kunnen ze in Turkije geen enkele trekker produceren die kwalitatief ook maar enigszins in de buurt komt van het westerse origineel.

Dat zeiden we in de jaren '70 over Japanse fototoestellen, jaren '80 over Koreaanse telefoons en tv's, rond 2000 over Koreaanse auto's. Ik vind het wat voorbarig om een kwaliteitsoordeel uit te spreken over materiaal wat je nog nooit geprobeerd hebt. Of heb je toevallig al op zo'n ding gezeten en spreek je uit ervaring?
Kidd
@roscho De licentie Fiat en Massey Fergusons die daar vandaan komen zijn ook geen stuiver waard, waarom zouden de licentie Steyrs dat dan wel zijn?
Als die trekkers aan onze westerse eisen konden voldoen waren ze hier al lang op de markt geweest, je krijgt waar je voor betaald.
roscho
@Kidd Best mogelijk dat je gelijk hebt, ik ben alleen benieuwd waar je deze wijsheid vandaan hebt. Goedkoop is wel vaak, maar niet altijd synoniem voor slecht.
Misschien weet je dan ook wat er precies slecht aan is. Is er bijv. niet mee te werken, roesten ze of gaan ze steeds stuk?
Kidd
@roschoDeutz moter en ZF transmissie,
maar dat hebben ze dus ook niet zelf gemaakt.
Ik heb geen idee wat er slecht aan is, weet jij mij te vertellen wat er wel goed is aan die trekker?

Wat ik wel weet is dat ik sinds onderstaand artikel nog niet een zo'n trekker gezien heb in Nederland, of er iets over gehoord heb, jij wel?

mechaman.nl/landbouwmechanisatie/2019/…
+1
roscho
Quote Reactie van @Kidd:
weet jij mij te vertellen wat er wel goed is aan die trekker?

Nee, ik kan je er niks over vertellen, niks negatiefs en ook niks positiefs. Maar waar het mij om gaat is dat iemand soms te snel kan zijn met afbranden van materiaal waar je nog te weinig van weet. Dat overkomt mij ook net zo goed wel eens.
Kidd
@roscho Ik ben benieuwd welke Nederlandse boer/loonwerker de gok zou nemen met zo'n trekker..
Maar ik geef het in ieder geval eerlijk toe, geen haar op me hoofd.
erik9831
roscho
Quote Reactie van @Kidd:
geen haar op me hoofd.

Als je gokken wilt, moet je geld over hebben. Dat hebben momenteel niet veel boeren, denk ik.
cb6520
@Kidd denk niet dat deze voldoen aan de milieu eisen. Dus zal je ze niet mogen importeren
+1
Kidd
@cb6520 Er is ook een moderne serie die 2 jaar geleden al in nederland geïntroduceerd zou worden, dus ze zullen wel aan meer verwachtingen niet voldoen vermoed ik zomaar🙄
+1
Towaberg
Ik vind hem mooi, maar dat zonnedak zit er niet zo mooi op. De steyr look van die generatie is misschien wel hun mooiste.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Basak 2075 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!