Foto van een Slootsmid Giertank, iemand verstand hier van en weet hoe ik hem in de hoge groep kan krijgen? Rijdt nu bij een gift van 28 m3 slechts 4,7km dat schiet niet op. Ook krijg ik hem niet in de

Slootsmid Giertank

Ruben-Wind
Foto van een Slootsmid Giertank, iemand verstand hier van en weet hoe ik hem in de hoge groep kan krijgen? Rijdt nu bij een gift van 28 m3 slechts 4,7km dat schiet niet op. Ook krijg ik hem niet in de 4de versnelling kan het zijn dat hij maar 3 heeft ?

Reacties

deutzarjan
Even dat vulbusje eruit halen of erin zetten bij dat stripje waar de veer aan zit. bij de uitsparing van de bescherming. Moer m12 volgens mij
deutzarjan
Of die platte strip dmv die splitveer los halen en vast zetten aan het pennetje er boven
Ruben-Wind

(klik om te vergroten)

Ruben-Wind
Als ik hem hier boven zet dan staat hij in een hogere versnelling ?
deutzarjan
Normaal pompt hij vol in 4 hoog en bemest je in 4 laag. En dan staat de hendel van de versnelling neutraal. Wil je die gebruiken moet je het busje onderaan ertussen doen dan kun je schakelen. Naar bijv 3 of 2
Ruben-Wind

(klik om te vergroten)

Baltus_steyr
@Ruben-Wind de foto die je deelt, daar staat rechts van die pook een plaatje op. Staat daar 1 2 3 4 de versnelling op? Hier had ik altijd een huurtank schuitemaker van 9,4 kuub en die stond vaak in de 3 . Ik gebruikte hem altijd in de 4 de versnelling want dan kon ik vlotter bemesten. Het was soms wel even een gepiel om hem in de 4 de versnelling te krijgen!!
Ruben-Wind
@Baltus_steyr ja ik krijg hem ook niet in de 4. Die 4 hebben ze ook van de sticker van de versnellingsbak afgesneden vandaar mijn vraag.
Baltus_steyr
@Ruben-Wind owe das idd raar. Nu zie ik idd dat de versnelling 4 er afgesneden is. Je krijgt hem wel vlot van de 1 naar de 2??? En van de 3 naar de 4 wil die gewoon niet in, ook niet als je de aftakas een stukje draaid?? Als je het zeker wilt weten zou ik even naar slootsmid bellen met het type tank en versnellingsbak!! Hier bemest ik ook wel eens in 1000 eco om zo meer kuubs per hectare te krijgen met een hogere snelheid!!
CaseCS130
@Baltus_steyr 1000 eco is bij jou trekker 750 toeren, dat moet je er wel even bij zeggen haha.
Baltus_steyr
@CaseCS130 ja das idd nog wel handig erbij te vermelden. This bij mij een beetje standaard..!!haha Net als 540 eco, dan heb je 430 toeren!
Ruben-Wind
Deze hendel is toch voor de versnelling of niet?
deutzarjan
Ja dat klopt dat is de hendel het plaatje ernaast zie je de keuze in versnellingen.
Ruben-Wind
@deutzarjan oke hier zit geen 4de versnelling op dus?
deutzarjan
Zeker wel als je de hendel neutraal laat staan staat hij in de 4 met het busje eruit.
Zo te zien op de eerste foto heb je het busje erin zitten. Goed kan ik het niet zien. Zelf had ik het busje er bijna nooit inzitten en bemeste ik altijd in 4 laag als ik dan teveel kwijt raakte schakelde ik de trekker op 750 of 540 toeren.
Ruben-Wind
@deutzarjan met het buisje er uit bedoel jij dat de hendel omhoog staat en neutraal? Doe jij altijd op 1000 normaal dan? Ik bemest altijd op 540 eigenlijk weet niet anders 😳
Baltus_steyr
@Ruben-Wind is het gelukt om de tank in de 4 e versnelling te krijgen??
Ruben-Wind
@Baltus_steyr nee helaas niet😬
B - W
@Ruben-Wind zit er een kogelkraantje op het cilindertje bij de pomp?

Als jij de bemester inklapt, schakelt je bak altijd naar 4e versnelling voor het laden.

En met uitklappen naar de versnelling waar jij de bak in hebt geschakeld.

Het lipje die je ook op die cilinder kan doen, is de hoog/laag, als je die bij de cilinder op zet, schakelt die ook mee!

Als er een kogelkraan op zit, zet die kogel kraan dan dicht, dan blijft je bak als het goed is ik 4 staan, 4 is geblokkeerd voor handmatig schakelen.

Zo is het bij onze schuitemaker tanken

Let wel dat je bemester/ verdeler dan ook echt heel veel meer mest te verwerken krijgt 😋
B - W
@Ruben-Wind ik kan met mijn tank 13 rijden met 30 kuub per hectare, en als ik meer dan 1700 toeren geef ook nog wel harder, maar dan krijgt de trekker het heel zwaar haha

Bij ons is de vertraging kast die tussen de versnellingsbak en pomp zit er tussen uit gehaald, wij laden met de motor haast stationair bij de put met 500 toeren aan de pomp

Ik los ook altijd op 1000, ik heb namelijk alleen 1000 en 1000 eco

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Slootsmid Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!