Foto van een Onbekend Van alles, koeien voor het eerst naar buiten op 16 februari!. Foto is geplaatst door Terwisscha op 16-02-2021 om 21:00:59, met 27 reacties.

Onbekend Van alles

Terwisscha
Foto van een Onbekend Van alles, koeien voor het eerst naar buiten op 16 februari!

Reacties

+1
wim-same
Nou, dat zou ik bij ons nog niet graag doen. Het ijs is nog lang niet uit de grond, en de plassen stonden voor de vorst nog op het land.
+1
ford8630power
Waarom?
+1
Terwisscha
@ford8630power het gras is te lang om de mest er op te brengen met de sleepslang en dan smeer je de mest over het gras heen. Daarom de koeien er maar over heen.
+1
draaipiet
En toch is het een prachtig gezicht, lekker even een frisse neus halen
+1
wim-same
@draaipiet Een prachtig gezicht is het wel, maar is het ook nog een prachtig gezicht als na 1 dag al je land kapot gelopen is ?
+1
draaipiet
@wim-same Die foto komt niet 🤣
+2
Terwisscha
@draaipiet die komt idd niet. Is namelijk helemaal niet gebeurd! De vorst van de afgelopen dagen zat nog in de grond, waardoor ze de grond niet kapot trappen.
Je betaald als boer zijnde duizenden euro's per hectare en dan moet je zuinig op je land wezen ook. Had de vorst niet meer in de grond gezeten, dan waren zeker binnen gebleven.
+1
draaipiet
@Terwisscha Haha inderdaad, je mag je eigen wonden likken, dus gebruik je hoofd 👍
+2
wim-same
@Terwisscha als jij zuinig op je land ben, dan had je nu de koeien niet buiten gedaan. Juist als de vorst nog in de grond zit, en het bovenlaagje ontdooid, dan lopen ze juist de stuctuur helemaal kapot. Het land is bij ons na vandaag ook helemaal bruin van de vorst. gewoon met rust laten, en de natuur het land weer lekker op laten drogen, en met de hogere temperaturen die ze opgeven, moet je eens kijken hoe snel het gras weer mooi groen word.
Terwisscha
@wim-same en wat moet je dan doen als de mest er op moet? Wachten tot na de eerste snede/ weide ronde?
+2
wim-same
@draaipiet dat denk ik ook niet, en ook de foto niet als er dan in april allemaal onkruid groeit op de nu kapot gelopen plekken.
Terwisscha
@wim-same onkruid? dat valt echt wel mee hoor.
wim-same
@Terwisscha Als wij bij ons in zuid Holland kapot gelopen plekken hebben komt er in het voorjaar vooral muurt op. en daarna allerlei ander spul, behalve gras. Oh ja. Straatgras, dat wil er ook nog wel groeien.
+1
trean
Denk dat de koeien minder schade maken als een mesttank op dit moment, facebook.com/watch/?v=187430569808508
wim-same
@trean Oeps, O.K. Een koe komt er makkelijker uit. ha ha. maar schade lopen ze wel.
Terwisscha
@trean toch appart dat veel trekkers met een mesttank vaak in hele natte omstandigheden het land in gaan... dit levert pas structuur schade op @wim-same
wim-same
@Terwisscha Dat zie je bij ons helemaal niet. Bij ons gaat de eerst bemesting dan ook allemaal met een sleepslang, met een trekker met hele brede banden, maar de eerste weken nog niet hoor. eerst het water op het land laten doorzakken.
+2
trean
@Terwisscha tja toch maar even proberen of het gaat als de put vol zit, om nu de loonwerker te laten komen met de sleepslang voor een beetje ruimte in de put omdat het nog te nat is is ook een duur geintje,

Maar volgens mij kan je beter wat mestopslagruimte huren, mest nu al afvoeren of een mestzak kopen als je nu vol zit, je kon vorige week ook wel voorzien dat je vandaag niet kan en niet mag uitrijden.
+1
wim-same
@trean Ik denk dat je dan gewoon te weinig mest opslag heb als je nu gedwongen moet uitrijden. Soms gaat het goed, maar dit jaar niet denk ik.
+1
trean
@wim-same of je had de putten niet goed leeg eind augustus
wim-same
@trean De buren bij ons hadden de putten goed leeg hoor. ha ha. en ik heb gelukkig geen vee meer. en het vee wat ik had was vleesvee in een potstal.
wim-same
@Terwisscha Maar enkele boeren heb je er altijd wel bij die zo hoog nodig moeten. Met mais rijden precies zo. Eerst kapot rijden, en dan pas rups dumpers inzetten.
+1
Terwisscha
@wim-same ben blij met mijn 4100m³opslag voor 100 koeien. 1 maart halen wij wel zonder uit te rijden zien dan wel weer.
wim-same
@Terwisscha Voldoende opslag vooral op veengrond is denk ik op veel plaatsen een probleem. Maar bij ons mest opslag huren is ook heel duur.
+1
Terwisscha
@wim-same uit er varing spreek ik dat voor maart op (klei/) veen grond mest rijden vaak onmogelijk is. Opslag huren is duur, maar mest afvoeren nog duurder. Mest zak of een gaasnet mest silo zie je dan ook steeds meer verschijnen
+1
wim-same
@Terwisscha Ik den inderdaad dat voldoende mest opslag ruimte een hele goede investering is, al valt dat tegenwoordig niet mee hoor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend Van alles ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!