19 juli 2016 Foto van een New Holland 8060 bezig met graszaad dorsen.We hebben deze combine aangeschaft nadat de vorige combine (een 1545) afgebrand is. Ik schat ongeveer in 2005. Er ligt een 6-cilind

New Holland 8060

321 foto's van @PieterA

PieterA
19 juli 2016 Foto van een New Holland 8060 bezig met graszaad dorsen.

We hebben deze combine aangeschaft nadat de vorige combine (een 1545) afgebrand is. Ik schat ongeveer in 2005. Er ligt een 6-cilinder gord motor op. Het maaibord is 15 voet (4,5 meter) De tank was op vele percelen te klein om een rondje te dorsen, dus die hebben we een jaar na aanschaf vergroot. De koppeling gaat stug, dit in combinatie met de grotere tank was volgens mij de reden dat er al eens een steekas geknapt is (op de eerste dag in het dorsseizoen natuurlijk🙈).

Hier dorsen we graszaad wat met een zwadmaaier gemaaid is. De capaciteit ligt dan ongeveer op 0,6 hectare per uur. Deze machine heeft weinig verlies in graszaad (vooral vanwege het opraapdoek) en dorst erg schoon.

We dorsen in principe ieder jaar ongeveer 35 hectare met deze machine. Her is ook een paar jaar rond de 80 hectare geweest en toen we 2 combines hadden was het gemiddeld maar ongeveer 15 hectare. De gewassen die we er tegenwoordig mee dorsen zijn tarwe, liatriszaad en graszaad.

Reacties

Towaberg
Nog een hele mooie combine zo te zien 👌
+1
PieterA
@Towaberg Hij staat ook 360 dagen op een jaar binnen
Towaberg
@PieterA zo hoort het ook👍
ten bosse
Waarvoor wordt het liatriszaad gebruik? Als zaaizaad of als grondstof voor de industrie?
+1
PieterA
@ten bosse Als zaaizaad voor onszelf. In april zaaien we ze. En dan oogsten we in november liatrisbolletjes.
ten bosse
@PieterA en de rest word dan als snijbloen gebruikt?
PieterA
@ten bosse Nee hoor, wij verkopen alleen de bolletjes. Ieder zijn vak.
azmat25444
Hi
Wel je verkopen new Holland maaidorser
Dank u

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 8060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!