Claas quadrant 2200, soms kom je voor een dilemma te staan... degene die bij ons perste gaf aan ermee te willen stoppen. Uiteindelijk besloten om de pers over te nemen. Zit ook nog een meijer volgkar

Claas quadrant 2200

arjanvw
Claas quadrant 2200, soms kom je voor een dilemma te staan... degene die bij ons perste gaf aan ermee te willen stoppen. Uiteindelijk besloten om de pers over te nemen. Zit ook nog een meijer volgkar (flinstone) bij die 2 pakken op elkaar legt. Weer een nieuwe uitdaging!😎

Reacties

+2
deJong
Leuke hobby voor erbij😀
casejxu
Met snijinrichting? Zodat je gras hooi en stro kan persen?
+1
arjanvw
@casejxu zonder snij inrichting. Eigenlijk alleen gekocht om stro te persen en heel misschien wat hooi voor eigen gebruik.
casejxu
@arjanvw okee opzich wel jammer lijkt me. Heb je zoiets staan lijkt me geweldig om ook kleine hoekjes gras op te ruimen of Zo
+2
arjanvw
@casejxu deze pers kennen we en onderhoud is goed uitgevoerd, heeft het nooit zwaar gehad omdat er dus geen snij inrichting op zit en dus ook geen gras geperst heeft. Kleine hoekjes komen hier eigenlijk niet voor. We hebben alleen jongvee buiten en de rest kuilen we toch zelf in. Ook vaak alles in één keer.
+1
Ruben-Wind
Mooi werk👍🏻👌🏻
Ritchie
Pers is ook nog heel strak!
+2
arjanvw
@Ritchie klopt, hij is er erg zuinig op geweest. Na elke dag persen met de bladblazer in het rond om alles schoon te maken. Heeft een kleine 30.000 pakken geperst.
new holland koen
Zijn er ook nog dingen die je nog niet zelf doet?😅
Net apparaat wel!
+1
arjanvw
@new holland koen nog genoeg!😂 Moet eerst hier maar bij blijven.
+1
CaseCS130
@arjanvw Ha, dat hebben we eerder gehoord! Mooie machine, prachtig werk en als je wat hooi hebt kan dat er ook prima mee toch. Dat hoeft niet beslist gesneden.
+1
arjanvw
@CaseCS130 Haha, klopt... alleen dit wisten we van de zomer al dat dit eraan zat te komen...
Fendt612e
Schuur straks te klein👌
arjanvw
@Fendt612e die kant gaat het helaas wel op. Hadden altijd nog plek voor een kleine 300 pakken stro, maar dat plekje wordt steeds kleiner..
MulderDeutz1
Klantenbestand ook overgenomen?
+13
arjanvw
@MulderDeutz1 ja! We waren de laatste 5 jaar zijn enige klant....😀
RVM
@arjanvw je investeerd lekker door 😂😂
arjanvw
@RVM nu moet er nog mee gewerkt gaan worden!
Fendt926Driver
@arjanvw mooi werk zo.
Pers ziet er best mooi uit nog.
Waar moet ik ongeveer aan denken bij aankoop van zo n pers?
En als je weet waar die gelopen heeft en onderhouden is kun je er ook iets meer (of genoeg) voor geven
arjanvw
@Fendt926Driver klopt, we hebben ook de afspraak dat mochten we iemand nodig hebben de oude eigenaar er voor de hobby op gaat zitten en ons sowieso op gang helpt. Met volgkar rond de 25.
+1
Fendt926Driver
@arjanvw super.
Dat zijn de mooie afspraken.
En je kunt persen wanneer het jullie uit komt.
Ik kan lang niet altijd alles beter dan de loonwerker.
Maar wel altijd het juiste tijdstip.
En dat past mij enorm..
+2
arjanvw
@Fendt926Driver zo denken wij er ook over. Hebben wel even rond gekeken naar eventueel een andere loonwerker en daar klanten van benadert.. Maar als het spannend wordt met het weer moet je accepteren dat je het niet altijd op tijd weg hebt... En we hebben een beetje zelfkennis dus is het beter als we het zelf doen. (Ook voor de loonwerker..)
joozt
Mooie, nette aanwinst! Daar is wellicht ook nog wel wat in loonwerk mee te doen in jullie buurt? Of is dat niet je ambitie?
+2
arjanvw
@joozt wil best iemand helpen in nood, maar heb niet de ambitie om loonwerk te gaan doen. Rest van het werk (oa koeien) gaat ook gewoon door. Nu kunnen we nog lang met de pers doen. We persen voor onszelf ong 1200 pakken per jaar.
Fendt926Driver
@arjanvw je perst voor jezelf 1200 pakken. en hoeveel verkoop je er daar van en de rest voor jezelf?
arjanvw
@Fendt926Driver we hebben er voor onszelf ong een 350 nodig. Rest voor de verkoop.
Ruben-Wind
@arjanvw in die schuur vlak voor jullie bedrijf staat al dat stro? Of ook nog wat bij huis.
arjanvw
@Ruben-Wind Meeste ong 700 pak in die vrijstaande schuur, rest idd thuis. Maar denk dat er van de zomer wel gelijk wat weg moet tijdens de oogst ivm de ruimte.. dus als je er dan belang bij hebt... 😂
Ruben-Wind
@arjanvw laat van de zomer maar horen. Ben dan wel weer wat nodig👍🏻
arjanvw
@Ruben-Wind is goed.
cb6520
@arjanvw voor weinig mag je ze hier wel brengen😉
arjanvw
@cb6520 voor een passend bedrag komt er een vrachtwagen jouw kant op!😉
+1
RolandK
Nog een hele strakke pers, ziet er goed uit !
+2
CaseCS130
Tjonge wat zou het een mooie combinatie zijn als er een echte Claas voor zou staan 😜
+2
arjanvw
@CaseCS130 Ik zei vanmiddag nog tegen mn vader, denk dat de volgende Claas maar zijn eigen kleur moet houden. Staan nu wel erg veel Claas machines in de schuur..
CaseCS130
@arjanvw Ja idd. En dat terwijl bijna alles tegenwoordig ook wel in Fendt kleur te koop is.
Maar Claas maakt ook wel heel mooi spul dus ik snap de keus wel.
+1
arjanvw
@CaseCS130 Dat deze pers ook een Claas is, is eigenlijk toeval. Als de vorige eigenaar bv een krone had gehad, hadden we hem ook gekocht. Hij had ook een hele mooie Case MX 220 met maar 3400uur en een 6 schaar ploeg. We hebben dit nog overwogen maar kon niet kiezen welke Claas er weg zou moeten. En een 240 pk trekker alleen kopen voor het ploegen was ons net gek zat. Ook de portemonnee raakt een keer leeg, dus nu eerst maar even rustig aan doen.
+1
CaseCS130
@arjanvw Ja snap ik, een kans om net spul te kopen waarvan je weet hoe er op gepast is komt niet alle dagen voorbij. Maar je kunt niet alles en van wat ik hier op tf voorbij zie komen ben je al heel ondernemend 👍
+1
Fast Eddy
Goede investering. Stro zat bij jullie in de buurt. Kan je ook mooi graszaadhooi mee persen.
+1
arjanvw
@Fast Eddy Was niet de ambitie om er loonwerk mee te gaan doen, meeste willen graag 90cm pakken hebben. Wij hebben ze liever van 70 cm. We zijn nu op deze maat ingericht, komt ook beter uit in de schuur. Ook zijn deze plakken handig in de iglo's, neemt zo een plak onder je arm mee en hokje gelijk mooi bedekt.
huub
Ik denk dat de meesten liever gesneden, beter nog gehakseld, stro willen en de nieuwere persen maken vastere balen. Dan moet je het op de prijs winnen en kan je er in loonwerk dus ook niet veel aan verdienen.
arjanvw
@huub Klopt, al hebben we wel vaste afnemers die toch weer klanten hebben die vragen om ongesneden 70 cm balen. We moeten eerst maar zorgen dat we onze eigen spullen goed binnen krijgen voor we aan loonwerk gaan beginnen. Rondom de tarwe oogst is het vaak druk genoeg, vaak zijn we nog aan het combinen als er ook geperst moet worden. Dan moet er ook nog een keer gekuild worden en de koeien hebben ook hun aandacht nodig.
cb6520
@huub om te voeren is gehakseld mooier. Ik heb voor strooien het liefst mooi lang stro maar daar kunnen meningen ook over verschillen
Ruben-Wind
@cb6520 klopt heb nu ook gesneden stro maar alles valt van de vork. Ongesneden kun je mooi complete plakken op houden en het knoeit niet zo.
+4
casejxu
Maar tarwe eraf betekend actie fotoos 😁😁
+1
arjanvw
@casejxu haha! Gisteravond begonnen met combinen, stro moet nog even drogen. Kan misschien morgen als het droog blijft.... zal zeker foto's maken en plaatsen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas quadrant 2200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!