Foto van een Onbekend Onbekend. De vloeibare kunstmest cart klaar maken voor transport naar de nieuwe eigenaar. Paar slangen vervangen en wat slangen klemmen, en van top tot teen gewassen. Het is een

Onbekend Onbekend

catfan55
Foto van een Onbekend Onbekend. De vloeibare kunstmest cart klaar maken voor transport naar de nieuwe eigenaar. Paar slangen vervangen en wat slangen klemmen, en van top tot teen gewassen. Het is een heel ding als hij zo binnen staat!

Ook de dubbellucht er af gehaald zodat hij binnen de 16 ft, 8 inch valt (5 meter) zodat hij zonder begeleiding de weg over mag op de dieplader, met de duals is hij 6.75m breed en er gaar 18.200L vloeibare kunstmest in.

Reacties

deufi
Deze hangt weer achter de zaad cart?
+1
catfan55
@deufi deze zaaimachine had een tow-between zaad / korrel kunstmest cart & een tow-behind liquid cart. Deze zaaimachine is verkocht en we stappen over op 100% korrel kunstmest ipv vloeibaar

(klik om te vergroten)

deufi
@catfan55 Dat is een flinke combinatie. Met korrel werkt waarschijnlijk beter dan met vloeibaar?
+1
catfan55
@deufi korrel is op alle fronten makkelijker voor ons. De meningen zijn verdeeld over wat beter is voor de plant & groei. We hebben de laatste 2 groeiseizoenen met beide gedaan en wij zien geen verschil in groei & kwaliteit.
fendt308-driver
@catfan55 interresant, hier merk ik op ingezaaid grasland dat vloeibaar beter werkt als korrel. maar dat komt misschien ook omdat de korrel niet ingewerkt word. wat bij jullie zaaimachine misschien wel gebeurd?
catfan55
@fendt308-driver wat met de zaaimachine wordt toegediend komt allemaal in de grond inderdaad. Wellicht dat dat het verschil maakt
fendt308-driver
@catfan55 en jullie klanten kijken alleen naar kostprijs resultaat? als we hier tussen zulke dingen switchen zullen er wel een paar raar opkijken. (soms moeten ze ook gewoon aan iets nieuws wennen 😝 )
+1
catfan55
@fendt308-driver nee we kijken maar alle aspecten. We waren eerst 100% vloeibaar en zijn langzaam naar meer en mest korrel gegaan. De vorig jaar nieuw gekocht zaaimachine was 100% korrel en die dit jaar komt is ook 100% korrel.

Vloeibaar heeft z’n plek, en we spuiten het later in het groei seizoen ook nog. Maar met zaaien is het 100% korrel. Op een klein beetje vloeibare fosfaat na voor de mais zaaiers.
zettelmeyer
@fendt308-driver hier late we de eerste snee wel prikken is voordeliger als korrelmeststof nu. Jullie ook al meer die prikken dit jaar?
Vorig jaar wel een proef gedaan met de eerste snee tussen prikken en korrel. Gehalten gelijk en met de eerste snee stond er wat meer bij het geprikte en 2de snee daar wat minder
fendt308-driver
@zettelmeyer groeien steeds iets bij. vind het met corona wel lastig om nieuwe potentiele klanten te benaderen. wij zijn erg fan van urean, maar die moet je wel heel scherp inkopen om goed te concurreren met korrel. zitten best veel fanatieke doe-het-zelvers hier die strooien te mooi werk vinden.
mij is verteld dat je met vloeibaar beter benut baar eiwit in het gras krijgt. maar dat is moeilijk aan te tonen als je proefvelden op de zelfde kuil eindigen. verder zitten er nog wel meer voordelen aan prikken het stimuleert de grasmat en de onkruiddruk in de slootkanten word minder. maar dat zijn allemaal dingen die niet met 1x proberen zichtbaar worden.
deufi
@catfan55 Wij hebben hier ook beide getest. Wij zien op bouwland meer voordelen in korrel t.o.v. vloeibaar. Vloeibaar vonden wij geen verbetering, eerder een verslechtering als we alles bij elkaar optellen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!