Foto van een Kverneland schudder. Waarom ben ik vaak gras van de wielen aan het trekken als ik klaar ben. Hoe kan ik dit voorkomen?

Kverneland maaier

hummy
Foto van een Kverneland schudder. Waarom ben ik vaak gras van de wielen aan het trekken als ik klaar ben. Hoe kan ik dit voorkomen?

Reacties

J asper
@hobbyboer heeft de oplossing 👌👍
+1
JohnDeere5085
Misschien is de schildjes van sip proberen na te maken iets, de wat oudere kuhn op me werk heeft er ook nog weleens eens last van en kost dus nog weleens wiellagers, de demo Sip schudder die we vorige zomer hadden had hier helemaal geen last van. Die gebruiken soort doppen om de velg heen.

(klik om te vergroten)

Sip
Quintto
@JohnDeere5085 zulke kappen had onze pottinger schudder ook, werkte best goed ik had eigenlijk nooit last van wikkelend gras
JohnDeere5085
@Quintto ik was er ook positief door verrast, zat helemaal niks om de wielen. De kuhn gebruikt wat grotere schilden compleet om de wielen heen, maar die hebben gewoon nog wat teveel ruimte ertussen.
hummy
@JohnDeere5085 er zitten wel plaatjes die het bij lagers weg houden, maar het draait tussen as en band. Was ook ongelooflijk plak gras, voorbanden zaten vol en klapte spatborden in en uit, had dat opgelost door voorwielaandrijving aan te zetten.
Marcsteffens6265
@JohnDeere5085 zulke kapjes heeft geen zin tenminste bij onze krone schudder gaat t dr alsnog omheen dan.
+1
JohnDeere5085
@Marcsteffens6265 die doppen draaien mee zeker? deze van sip staan stil dat scheelt denk ik ook al een hoop.
Marcsteffens6265
@JohnDeere5085 nee staan gewoon stil.
hummy
@JohnDeere5085 zie nu wel op foto dat stang waar wiel aan zit bij eerste rotor aan buitenkant zit en volgende rotor aan andere kant van band zit. Heb daar bij mijn schudder naar gekeken geloof dat ze allemaal aan zelfde kant zitten. Ga ik checken
Blue Ranger 1964
Is idd dikke ellende, wij hadden vroeger Lely's 675 uit begin jaren 90 in gebruik die ook altijd wikkelden, sinds we Lely's met aws gebruiken is dat probleem voorbij.
case 745 xl
@Blue Ranger 1964 ik heb ook een lely 675 gehad zonder aws en idd altijd wikkelen. Ik heb toen stukjes rond 12 aan de steuntjes gelast en daar een stukje tuinslang om geschoven tot aan de grond. De schudder gooide het gras tegen de tuinslang. En als dat te zwaar werd boog die achterover en gleed het gras eraf.
huub
Wij hebben altijd een Lely schudder gehad, nu weet ik weer waarom 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kverneland maaier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!