Foto van een BvL voermengwagen.Iemand enig idee hoe het komt dat deze pin om de 3 weken knapt nu al 2 x gehad. Het is de cilinder die de bak laat zakken en heft.

Onbekend Onbekend

Marcsteffens6265
Foto van een BvL voermengwagen.
Iemand enig idee hoe het komt dat deze pin om de 3 weken knapt nu al 2 x gehad. Het is de cilinder die de bak laat zakken en heft.

Reacties

Marcsteffens6265
Het is niet mooi maar t werkt wel.

(klik om te vergroten)

Hier de tijdelijke oplossing.
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Marcsteffens6265 :
Het is niet mooi maar t werkt wel.

Je ziet wel vaker dat pennen vastgezet worden zodat ze niet kunnen draaien. Dat het ook veel uitmaakt voor het knappen wist ik niet.
Je zou als je het gladder wilt hebben ook een stukje strip plat op de pen kunnen lassen met een gat op het eind van de strip en die dan met een bout vastzetten in een draadgat in het frame.

Ik neem aan dat je wel alle smeerpunten van de bak gesmeerd hebt/houdt?
Marcsteffens6265
@jammermaarhelaas nieuwe pin is onderweg dus dit is maar voor 2 daagjes. Ja we smeren hem goed door alleen is dit geen gesmeerd punt.
+1
Fendt926Driver
De originele kan komen door de jaren heen.
En dat jij nu geen originele chroom stalen pin als vervang geplaatst hebt
Marcsteffens6265
@Fendt926Driver er zat een originele pin in toen die geknapt was een nieuwe pin aan het plaatje gelast. Nu weer nieuwe besteld en ook een kogelkop bij bestelt aan gezien de kogel ook ver heen is.
+2
hobbyboer
Quote Reactie van @Marcsteffens6265 :
Nu weer nieuwe besteld en ook een kogelkop bij bestelt aan gezien de kogel ook ver heen is.

Kijk ook even of de gaten in de wagen niet te veel uitgesleten zijn.
En goed in het vet houden.
Marcsteffens6265
@hobbyboer gaten zijn niet extreem uitgehold kan nog wel even mee. Hier zit geen vetnippel aan en olie trekt alleen maar smeer aan.
+1
casejxu
Quote Reactie van @Marcsteffens6265 :
olie trekt alleen maar smeer aan.

Da's altijd nog beter als dit. Krachten en spanningen zijn en raar iets. Pen dik ik het vet monteren en zo af toe wat olie over de kogel. Ben je allergisch voor stof op deze delen PTFE spray gebruiken. Plakt veel minder.
Marcsteffens6265
@casejxu ja das waar. Zal is even kijken of we toevallig nog zoiets hebben staan das altijd beter dan nieuw kopen. Persoonlijk maak ik er liever een vetnippel aan maar dat wordt lastig want dan smeer je alleen de kogel kop en niet de pin dus dan kom je uit bij olie. PTFE spray waar kun je dat evt kopen.
+1
casejxu
@Marcsteffens6265 beetje mechanisatie bedrijf heeft dat wel op voorraad. En anders kunnen ze dat bestellen. Of een onderdelen groothandel maar daar moet je als bedrijf ingeschreven staan momenteel
Marcsteffens6265
@hobbyboer evt. Nog ideeën hoe we dit het beste kunnen smeren.
+1
DANOONTJE POWERR
@Marcsteffens6265 zelf een smeernippel op maken.
Gat boren van boven door de pen tot het punt waar je wil zijn en dan dwars daar naar toe een gat boren.
Ff draad tappen en een nippel erop.
+2
Als ik je foto zo zie heeft de pen aan de kant waar ie er uit gaat ruimte in de bevestiging. Als ie dan aan de andere kant nog wel strak in die bus valt is het niet zo gek dat ie breekt. Die buigbelasting doet veel meer met die pen dan de trek belasting. Pen moet er volgens mij aan beide kanten spelingsvrij in zitten voor het beste resultaat
Marcsteffens6265
@Fendt-Farmer-Vario aha zou morgen wel even de gaten opmeten ben wel benieuwd of er verschil in zit.
+1
Als de nieuwe pen erin zit zonder de kogel, zit die dan klem in de bovenste bus, en dan niet tegen de rand van het andere gat? Dus dat die eigenlijk aan 1 kant trekt?
Was de vorige (originele) pen ver versleten?
Marcsteffens6265
@ronald-deutz-fahr zal er vandaag even naar kijken als de nieuwe pin binnen is. De oude pin was niet versleten. Maar gewoon geknapt die pin daar voor was gewoon ouderdom denk ik want die zat er al 6 jaar in tenminste zo lang wij deze bak hebben is die nog niet vervangen.
mf 6150
Weet niet of je al een oplossing hebt, maar onze vorige opraapwagen knapte op de pennen bij de knikdissel. Zaten ook geen smeernippels op en dus kwamen er rare krachten op te staan.
Of een smeernoppels erop maken, of inspuiten met kettingspray/siliconespray. Wellicht is er iemand die de beste variant weet, Maar ik gebruik zelf kettingspray voor de mast van de verreiker en uit gemak dan ook voor sommige kogels van cilinders (verschuif bijvoorbeeld).

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!