Door de Rogge/wikke aan het zaaien die na de mais is gezaaid. 
Verschillende soorten grassen, klaver, luzerne en wat kruiden

Ford 7810

Door de Rogge/wikke aan het zaaien die na de mais is gezaaid.
Verschillende soorten grassen, klaver, luzerne en wat kruiden

Reacties

DriveJohnDeere
Wat doe die koe daar?
Ritchie
@DriveJohnDeere

Die rijdt op die Ford!
Fendt280S
@DriveJohnDeere
Haha, dat is onze eigenwijze. Die koe trapt er niet in als er geen stroom op het draad staat. Zolang de rest mooi op zijn plek blijft vind ik het best.
Fendt926Driver
Hey de ford doet het weer.
Heb je onderdelen kunnen kopen om hem weer rijdend te krijgen??
+1
Fendt280S
@Fendt926Driver
Ja dat is gelukt. Bij een oude Ford dealer die nog een hele verzameling occasions op de plank had liggen maar dat onderdeel was niet het hoofd probleem. Er was een as ergens losgekomen in de bak wat voor de ellende zorgde. De wielen wouden haast niet meer draaien en een hele hoop ijzervijlsel van die losgelopen as zorgde voor storingen Van de dualpower en de voorwiel aandrijving.
Maar de trekker doet het weer gelukkig.
De Fendt 310 staat in de werkplaats omdat ik de verstuivers verdenk van slecht functioneren. Die heb ik eruit gehaald en weggebracht om te laten testen. Ik zoek daar nog iets van dubbellucht bij maar het geheel moet niet breder worden dan 3m vanwege de zaaimachine breedte van 3m.
Fendt926Driver
@Fendt280S mooi dat het euvel nog weer aan het licht gekomen is.
Zelf er allemaal in gesleuteld of bij een dealer / monteur laten doen
Fendt280S
@Fendt926Driver
Dat is bij het mechanisatie bedrijf uitgevoerd waar ik nu geen hoge pet van heb gekregen. Volgende keer maar eens bij het andere mechanisatie bedrijf (Fendt) proberen. We hebben hier er twee binnen 3 kilometer.
Fendt926Driver
@Fendt280S ok. Dat is niet zo mooi dat de eerste indruk van een dealer niet zo geweldig is.
Maar gelukkig heb je er nog 2 in de buurt..
Fendt280S
@Fendt926Driver
Het is bij bij het dichtstbijzijnde mechanisatie bedrijf gebeurt (valtra) ze doen daar in principe alle merken we,l vooral het oudere spul. Was eerst Renault daarna claas en nu valtra. Oude ford bedrijf zit 25 kilometer verderop en nieuw Holland 45 geloof ik.
Ritchie
Mooie mat om in te zaaien zo, ik ben erg benieuwd naar hoe het er straks uit ziet. Erg mooie methode zo!
Fendt280S
@Ritchie Vorig jaar is het goed gelukt. Daar staat nu een mooie mat van gras etc.
Baltus_steyr
@Fendt280S in feite ben je nu een ronde klaver-lucerne kruidenmengsel aan het inzaaien? Heb hier ook een perceel met rode klaver lucerne met gras. eerste jaar viel ons de opbrengsten tegen maar nu het 2 de jaar en goede opbrengst gehad en met de droogte groeide de klaver en lucerne rustig door waardoor het gras ook rustig doorgroeide.
Fendt280S
@Baltus_steyr
Ja en nog verschillende gras soorten.
De wikke en Rogge zorgen voor de hoge opbrengst in het voorjaar en draagkracht (berijdbaarheid) door de wortels. Nu ik zo vroeg doorzaai zorgt de wikke en Rogge ook voor bescherming van de kiem plantjes.

Als ik in het najaar na de mais klaver en lucerne zou zaaien is dat te laat. Na de eerste snede duurt het wel Ff voor alles op gang is. Niet te veel van verwachten. Het perceel wat ik vorig jaar zo heb gedaan staat nu er goed bij en is in volle productie. De vorige eigenaar deed het altijd zo en had daar goede resultaten mee.
casejxu
@Fendt280S @Baltus_steyr dit is interessant. Wij overwegen ook om klaver in te zaaien. Kun je het in de tank ook goed merken?
+1
Baltus_steyr
@casejxu als je het in de tank wilt merken mag je denk ik wel voor minimaal 50 procent vlinderbloemige gewas als ruwvoer hebben denk ik. Onderin de graskuil zit een laag lang grof haast nog zoet gras. dat is de lucerne met gras en klaver. heel mooi product. wou dat ik dat de hele kuil vol van had liggen..!! Ik ben de afgelopen jaren nog weer iets harder gaan melken en de gehaltes ook gestaag de lucht in gegaan!! Ik gebruik ook agri mest mix. Dat zijn soort van bacterien wat je toevoegt in de mestput zodat de mest niet gaat rotten maar leven. Heb het idee dat dit ook meer en beter met je ruwvoer doet!!!
Fendt280S
@Baltus_steyr
Er zijn twee soorten verteringen met zuurstof en zonder zuurstof. Zonder zuurstof is net als de septictank en in de meeste drijfmest kelders. Rotten. Die bacteriën zorgen waarschijnlijk voor een zuurstof vertering waardoor het bodemleven er beter op reageert.
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr mag je in Nederland lucerne mengsels zaaien zonder dat het als bouwland word aangemerkt?
+2
Fendt280S
@casejxu
Wij hebben vlinderbloemigen nodig voor de stikstof voorziening. 5 jaar groenland en dan een jaar mais. We bemesten dan alleen het groenland. Het vraagt een akkerbouw benadering van de teelt. Gewoon ff wat klaver in de zaaibak gooien is wat te simpel.
We hebben afgelopen tijd alleen eerste snede gevoerd met een ureum van 28. Je krijgt dus veel onbestendig eiwit van vlinderbloemige in de kuil. Koeien gaven er niet veel melk van maar ze bleven goed op conditie. Volgend jaar gaan we meer graan bijvoeren om de verhouding eiwit/ energie in balans te krijgen. Hoe droger je inkuilt hoe bestendiger het eiwit word wat vervolgens in meer liters in de tank zorgt. Maar droog inkuilen geeft weer andere problemen. Dit vind ik leuk om mee bezig te zijn.
ronald-deutz-fahr
@Fendt280S dat hoge ureum, icm tegenvallende productie, is dat niet gewoon een tekort aan energie? Beetje gerst, tarwe, of mais bijvoeren
Fendt280S
@ronald-deutz-fahr
Ja klopt. Staat volgend jaar op het programma. Nu lopen ze weer in de wei te vreten dus gaat weer top. Mais voeren we in de zomer en najaar naast het weiden. Dat is super bevallen het laatste jaar.
Fendt926Driver
@Fendt280S nu de koeien al weer in de wei??
Wat voor wonderstreek woon jij daar?
Fendt280S
@Fendt926Driver
Haha ja, vorig jaar 12 maart en nu 15 februari. Het droogt zo hard momenteel en veel zon, we doen een beetje voor weiden over alle percelen en dan begin maart het areaal verkleinen.
casejxu
@Fendt280S kwa dat zou t bij ons dus ook moeten passen. Wij overwegen wat gerst neer te zetten puur voor de korrel en het stro. 1,8ha zoiets. Dit omdat we dit perceel willen opknappen in ettappes en we er zo een reden voor hebben om het om te halen
+1
Baltus_steyr
@Fendt280S dan moet je de lucerne kunstmatig drogen....dan wordt de onbestendige eiwit bestendig en is het waarschijnlijk pracht spul voor de koeien..!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!