Foto van een Kramer U800, de Kögel cabine is van de week terug gekomen van de spuiterij, ook deze is compleet gezandstraald, gescopeerd (vlamverzinkt), geprimerd, en natgelakt in 2k lak.Met het mooie

Kramer U800

Kramer U800
Foto van een Kramer U800, de Kögel cabine is van de week terug gekomen van de spuiterij, ook deze is compleet gezandstraald, gescopeerd (vlamverzinkt), geprimerd, en natgelakt in 2k lak.

Met het mooie weer dus gelijk maar aan de slag gegaan om hem volledig te isoleren, hiervoor gebruik ik Armaflex zelfklevend (19mm dik), deze is tevens geschikt om het geluid te dempen wat wel wenselijk is met die luchtgekoelde Deutz motor voorin de neus. In de cabine zul je nauwelijks meer oude onderdelen tegen komen straks, deurklinken, raamslingers, kontaktslot, diverse meters, lampjes, zitbank en stoel, en zo kan ik wel nog even doorgaan, worden allemaal nieuw.

De raamrubbers hebben een speciaal profiel en waren/zijn niet meer te krijgen dus deze heb ik in Duitsland nieuw na laten maken. De aluminium dakgoten komen er nieuw op, de rest van de aluminium sierstrippen en vensters zien er nog goed uit en hoeven alleen grondig schoongemaakt en gepolijst te worden.

Op de hoofdfoto komt de kleur met flits er mooi uit op beeld. Op een hoop foto's toont hij anders dan in het echt, (meer blauw dan groen).

Ik vind persoonlijk het patina groen in combinatie met het aluminium echt prachtig, en dit is nog maar het begin, want er komen nog veel meer versiersels op de cabine. Dit zal ik zoals gewoonlijk de komende weken weer laten zien.

Reacties

+5
Kramer U800
.

(klik om te vergroten)

Deuren van 2 mm plaat dus strakker dan het origineel.

(klik om te vergroten)

Raam mechanisme weer gangbaar gemaakt

(klik om te vergroten)

De cabine, blauwer op de foto dan in het echt.
+3
RVM
Mooi Dirk, mooie kleur zo op de grote foto 😉👍
+3
Kramer U800
@RVM Dankje! Ja echt een apparte kleur, de mensen hier in de buurt hoeven alleen de kleur te zien en dan weten ze al wat voor voertuig eraan komt! De kleur doet me aan de kermis denken waar deze voertuig ook echt ideaal voor waren, ik kan zo tussen de kermisklanten gaan rijden 😜
+3
DANOONTJE POWERR
Prachtig, elke keer verbaas ik me weer hoeveel werk je er van maakt.
+3
Kramer U800
@DANOONTJE POWERR Dankje, er zit een hoop werk in inderdaad, maar als het klaar is heb ik een hoop voldoening ervan, je doet het immers maar 1x goed. Als de Kramer klaar is staat er ook weer een compleet voertuig. Eén deur heb ik al sluitend als een kluis de andere moet nog verbeterd worden.
+2
akkermopet
Perfect!!! 👌👌🤠
+3
Martinsame
Prachtige wordt echt grondig aangepakt wordt echt als nieuw!
+2
z6911
Zeer mooi werk.
+2
worteljcb
Hier zaten we op te wachten Dirk, prachtig!
Ik zat stiekem al een paar keer tussen je foto’s te kijken afgelopen maand 🤣
+1
Kramer U800
@worteljcb Dankje! Dan kan je goed zien wat voor wrak het was 😀
+1
worteljcb
@Kramer U800 Ja ik was benieuwd naar een update en zat al te twijfelen of ik wat gemist had 😀 Maar inderdaad, echt respect hoe je daar dit van hebt kunnen maken. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat het zou lukken toen ik de begin foto's zag..
+4
Kramer U800
@worteljcb Bedankt voor de mooie woorden! Niemand kon geloven dat het goed zou komen, ze zeiden allemaal jaja heel leuk, maar het lijkt nu toch te lukken na 3,5 jaar arbeit.
+2
Hannesman
Weer een mooi stukje vakwerk, ziet er strak uit💪
+3
Towaberg
Ik heb hier niets aan toe te voegen, met open mond kijk ik hiernaar 😱
+4
Kramer U800
@Towaberg Die Duitsers hadden wel smaak toen 😜
+3
Towaberg
@Kramer U800 dat is het minste wat je kan zeggen. En van grondig onderhoud hebben/hadden ze ook verstand!
+3
langeslagdiesel
@Towaberg niets aan toe te voegen. Ja, diep respect.
+2
new holland koen
Petje af Dirk!💪
+3
yoohan
Heel erg netjes! De laatste loodjes na jaren arbeid. Tenminste in verhouding tot wat je allemaal al gedaan hebt.
+2
frammi
Prachtig werk.Top
+2
Fendt_favorit
Super werk, wordt prachtig!
+3
deerejohn
Het is hier net discovery wheeldealer kinding custums
Kramer U800
@deerejohn Haha zoiets ja 😜
+2
draaipiet
Prachtig
+3
a3vandiejen
Schitterend gewoon, En uniek natuurlijk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!