Foto van een Fendt Humor.Kan iemand me uitleggen hoe het regeneratie systeem van Fendt werkt?. Foto is geplaatst door StijnTheDeereDriver op 26-02-2021 om 20:13:35, met 6 reacties.

Fendt Humor

Foto van een Fendt Humor.
Kan iemand me uitleggen hoe het regeneratie systeem van Fendt werkt?

Reacties

Oldtimer-fan
.
Fendt304ls
@Oldtimer-fan sorry, maar er klopt bijzonder weinig van dit verhaal...

Tijdens het regeneren wordt het achtergebleven roet in het roetfilter verbrand. Dit staat helemaal los van het adbleu verhaal. De motorsoftware zorgt er zelf voor dat de temperatuur in het uitlaatsysteem hoog genoeg oploopt. Dit proces duurt ongeveer 3 kwartier.
mf6495driver
@Fendt304ls
Staat mij wel iets van bij dat een Fendt moet stil staan om te regenereren.
Fendt304ls
@mf6495driver klopt, in principe voor elke olieverversingsbeurt moet hij 1 keer regeneren. Dan kan je hem dus ook 3 kwartier niet gebruiken. Maar dan staat ie toch stil...
Verder regenereert de trekker steeds onder het werk. Maar net wat @Pieter Buren aangeeft, als de trekker te lang pruttelwerk doet en de motor nooit op temperatuur komt kan het zijn dat je hem ook op een gegeven moment stil moet zetten om toch te regeneren.
Pieter Buren
@Fendt304ls Is het ook zo dat als je regelmatig zwaar trekwerk doet (en de uitlaat goed warm wordt) regenereren nooit gebeurt?
Weet van vrachtwagens dat voor het regenereren soms de retarder (soort rem) aan gaat zodat de vrachtwagen aardig moet werken en de uitlaattemperatuur hoog genoeg wordt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Humor ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!