14 september 2016 Foto van een Fiat 850. Deze trekker is in de jaren 80 gekocht als trekker  voor er bij. Hij kon in het voorjaar voor de rotoreg en in het najaar voor een kipper. Het was toen al niet

Fiat 850

PieterA
14 september 2016 Foto van een Fiat 850. Deze trekker is in de jaren 80 gekocht als trekker voor er bij. Hij kon in het voorjaar voor de rotoreg en in het najaar voor een kipper. Het was toen al niet de trekker met het meeste comfort naast een 880, 980 en een 1180. Later werd hij vooral nog ingezet voor de klussen waar je smalle wielen voor nodig had. loofklappen, kantjes spuiten, tulpen koppen.

Toen de mf 155 het begaf en de 850 het steeds drukker kreeg groeide het besef dat wat meer comfort, elektronische hef, fronthef en 4-wielaandrijving wel handig zou zijn. Daarop werd besloten om een jongere vervanger te zoeken.

Dat werd de Deutz-Fahr Agrotron 85 mk2. Pas nadat de Deutz liet zien dat hij een waardige opvolger van de Fiat 850 was zijn onder andere deze foto gemaakt met als doel om ook aan andere mensen te laten zien dat hij wel al op leeftijd was, maar nog steeds zijn mannetje kon staan.

Bij ons was de aardigheid van de Fiat er af en we gingen op zoek naar een nieuw baasje die beter bij de oude Fiat zou passen.

Reacties

+3
PieterA
De teller stond al zeker 20 jaar stil. Hij was blijven steken bij 14.130 uur.

(klik om te vergroten)

deufi
@PieterA zat de tank dop in de cabine?
PieterA
@deufi Ja, volgens mij wel.
+4
a3vandiejen
Mooi verhaal van een mooie trekker.
+2
manus
Kon je al van een eind aan horen komen.
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!