Foto van een Massey Ferguson 6170. Dit jaar t maar weer zelf proberen. Geplaatst door Emmink op 27-02-2021 om 15:47:28, met 27 reacties.

Massey Ferguson 6170

Foto van een Massey Ferguson 6170. Dit jaar t maar weer zelf proberen

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

Marcsteffens6265
Toch wel zelf mesten. Mooie tank alleen jammer dat het een vacuüm is.
+1
HansN
@Marcsteffens6265 vacuüm, simpel en goedkoop 😊
+1
Terwisscha
@HansN de meningen gaan hier bijhoorlijk over uit een lopen. Vacuum is simpel, maar de tank komt nooit helemaal vol. Terwijl een wormpomp dat wel kan en je als veehouder met een wormpomp heel secuur kan bemesten.
Hobby boertje
@Terwisscha En vergeet niet het voordeel dat je met een blokkenpomp/wormpomp goed kunt overpompen.
Terwisscha
@Hobby boertje in combinatie met een turbo vuller op een vacuum tank moet het ook kunnen. Al zal de olie dan wel gloeiend heet worden
Emmink
@Terwisscha @Marcsteffens6265 niet dat ik gemakkelijk ben, maar wij strooien ook behoorlijk veel stalmest wat ook niet secuur te bemesten is in hoeveelheid en samenstelling dus wat dat betreft maakt mij het niet uit als er 7800 liter in een 8 kuub zit (bijvoorbeeld)😅
+1
Pieter Buren
@Emmink en de koeien leren om altijd lopend te schijten voor een betere verdeling is ook nog nooit gelukt😜
Marcsteffens6265
@HansN zoals @Terwisscha zegt maar laten we het daar bij houden.
+1
Emmink
Het idee hierachter was meer dat ik dr wel tijd voor had, en buitenshuis vaak de 1e dagen van de week weinig werk is dus dacht ik, ik ga t zelf doen heb ik de rekening van loonwerker ook niet. Daarbij komt dat hun materiaal (nogal) zwaarder is en deze tank rolde overal zo over 👌
Marcsteffens6265
@Emmink aha zolang het goedkoper blijft is het altijd mooi.
+1
Emmink
@Marcsteffens6265 die verhuurder zei " je moet dr wel skik van hebben" nou, dat heb ik😋
Marcsteffens6265
@Emmink zo ist. Van rene dunnink ofnie.
Vind het zelf ook harstike mooi werk om te doen alleen waar we eerder een 10 kuubs tank huurde zijn ze met verhuur gestopt en dat was de enigste die tanken had die de 6265 aan kon.
Emmink
@Marcsteffens6265 heb t eerder jarenlang gedaan met 5 kuub tank en 3m tobroco, had dr zelfs toen skik van. Bij de wtv koekange verhuren ze een duport van 11 kuub (of 12? Weet nie precies) maar dat leek me net te gek voor de grond en de trekker.
Marcsteffens6265
@Emmink ja 12 kuub met 6.80 m bemester. Jullie trekker zou m wel kunnen doen.
Emmink
@Marcsteffens6265 jullie huurden van pierik ?
Marcsteffens6265
@Emmink ja klopt maar die is er mee gestopt.
Terwisscha
@Emmink jammer dat ze de tank dan op zulke banden zetten met een rond loop vlak. Snijdt dat niet ontzettend in de zode?
Marcsteffens6265
@Terwisscha eens. Grote banden met trekker profiel rollen nog mooier door deze banden gaan er eerder door. Maar alsnog licht de keuze bij de eigenaar in dit geval de verhuurder.
Emmink
@Terwisscha nee ik zie dr eigenlijk weinig van terug... alleen op de kopakkers waar je vaker rijdt zie je het wel. Maar int voorjaar is dat geen ramp
+1
Terwisscha
@Marcsteffens6265 wij huren ook altijd een mesttank en daar zitten 710/5050r30.5 banden om👌 maar dat mag ook wel want dat is een dikke 10m3 tandem asser.
Marcsteffens6265
@Terwisscha wat voor profiel zit daar op dan. Werkt dat mooi een 2 asser?
+1
Terwisscha
@Marcsteffens6265 blokjes profiel. Foto invoegen lukt niet, mobiel loopt dan vast. Als je zoekt op bkt710/5050r30.5 vindt je het wel.
Tandem as loopt super. Tank springt niet en loopt super achter de trekker. Door de hoge banden trekt het niet zwaar. En rijd goed over de weg.
Marcsteffens6265
@Terwisscha ja vind het nadeel van die 1 asser's met trekker banden dat die leeg wel is willen gaan stuiteren.
Marcsteffens6265
@Terwisscha oja dat zijn wel mooie bandjes ja voor een 2 asser. Is die gedwongen gestuurd of meelopend. Geen last van wringen de banden die de zode kapot maakt.
+1
Terwisscha
@Marcsteffens6265 meelopend gestuurd. Wringen valt mee. Hebben hier greppel land dus gooien op de kop akker nooit helemaal het stuur om. Ik rij dan wel door naar de volgende akker.
Marcsteffens6265
@Terwisscha ja dat is ook het makkelijkst. Rij hier zeg maar om de sloot heen met harken in een keer het stuur om lijkt me ook niet lekker voor de aftakas.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!